Σελίδες

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010


Ανεξέλεγκτο και επικερδές εμπόριο ζώων στο Internet




Έρευνα της Ελβετικής Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων SAP


http://www.tierschutzbund.ch/index.php?option=com_content&task=view&id=163&Itemid=1


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει πρόσφατη έρευνα της STS , μέσω της Ελβετικής Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων SAP , αναφερόμενη στις «ύποπτες συναλλαγές» που αφορούν το «εμπόριο» των ζώων στο Internet . Επισείει την προσοχή όσων «αγοράζουν» κατοικίδια μέσω Διαδικτύου , ζώα που εκτρέφονται γι αυτό το σκοπό ή άλλα που αλιεύονται από διεθνή καταφύγια και ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα , μέσω κυκλωμάτων . Αναφέρεται ενδεικτικά η Ανατολική Ευρώπη, η οποία στέλνει ζώα στη Δυτική Ευρώπη , πολλές φορές με κυκλώματα που σχετίζονται με τη μαφία και με στόχο το εύκολο κέρδος.


Επισημαίνεται σε γενικές γραμμές στο εν λόγω δημοσίευμα ότι , ασχολούνται με αυτή τη διαδικασία χιλιάδες έμποροι με «προϊόν» τα ζώα και μόνο στόχο το κέρδος. Οι εμπορικές συναλλαγές των ζώων, μέσω Διαδικτύου δεν μπορούν να ελεγχθούν. Με το κλικ του ποντικιού , προσφέρεται μεγάλη «γκάμα» οικόσιτων ζώων στο διαδίκτυο και με την παραγγελία , έρχονται στο σπίτι του νέου ιδιοκτήτη τους. Η ελβετική έρευνα κατέγραψε σε μια ημέρα μόνο 15.000 αγγελίες για 500 διαφορετικά είδη ζώων , τα περισσότερα σκύλοι και γάτες. Στην ανωνυμία του διαδικτύου ελοχεύουν οι κίνδυνοι εμπόρων και αντιπροσώπων αμφίβολης ποιότητας , που επιθυμία τους είναι να πλουτίζουν εις βάρος των ζώων, αλλά και των ανθρώπων που ενεργούν καλόπιστα. Μερικοί, μάλιστα, τα διαφημίζουν με την τιμή τους , με τέτοιο τρόπο, ως να ήταν «εμπόρευμα». Σε κάποιος περιπτώσεις , πωλούνται ζώα διαδικτυακά χωρίς να προσδιορίζονται στοιχεία των πωλητών, η διεύθυνση , αλλά μόνο κάποιο κινητό τηλέφωνο ή ένα email.
Με την έρευνα αυτή της STS επιχειρείται να φωτισθούν σκοτεινές πλευρές του εμπορίου των ζώων και να διεξαχθούν έλεγχοι για τη σοβαρότητα των αγγελιών πώλησης ζώων στο Internet. Πρέπει να είναι προσεκτικός κάθε ζωόφιλος, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, σε κάθε διαφήμιση με γάτες και σκύλους και κυρίως στο θέμα διακίνησης με «προσφορές» κουταβιών. Υπάρχουν αδίστακτοι έμποροι και κυκλώματα , τονίζεται, με στόχο το εύκολο χρήμα… Οι προσφορές από άλλες χώρες είναι επίσης ένα σοβαρό θέμα , τη στιγμή που παραδίδονται τα ζώα στα σύνορα έναντι καταβολής μετρητών. Πολλοί έμποροι διακινούν κατοικίδια από την Ανατολική Ευρώπη σε μεγάλο βαθμό , ακόμη και με διασυνδέσεις με τη μαφία. Σύμφωνα με τις έρευνες της STS , διακινούνται κουτάβια, τα οποία είναι άρρωστα, ενώ λένε ότι είναι δήθεν εμβολιασμένα και ελεγμένα από κτηνιάτρους , με άγνωστη προέλευση. Μερικές από αυτές τις λίστες στο Internet διακρίνονται από το γεγονός ότι έχουν συνταχθεί σε κακά γερμανικά ή σε κακή μετάφραση. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται επίσης σε εξωτικά πουλιά , στα αμφίβια αλλά και στα άγρια ζώα.
Σε κάθε περίπτωση η έρευνα συμβουλεύει τους ζωόφιλους, όποιο ζώο και να πάρουν να ελέγξουν τον τρόπο και τις συνθήκες που έχει μεγαλώσει ή κατά πόσον έχει υποβληθεί σε ιατρικούς ελέγχους και φροντίδες. Τα καταφύγια έχουν πολλά ζώα που περιμένουν να βρουν ένα σπίτι και εκεί μπορεί να πάει κανείς από κοντά και να το ελέγξει.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην www.tierschutz.com
Οι ακόλουθες ιστοσελίδες Διαδικτύου της STS έχoυν συμπεριληφθεί στην έρευνα της:
http://www.piazza.ch/
  http://www.kijiji.ch/
 http://www.ricardo.ch/
 http://www.tier-inserate.ch/
http://www.kleinanzeigen.ch/
 http://www.inserat-schweiz.ch/
  http://www.gratis-inserate.ch/
 http://www.market.scout24.ch/
 http://www.findix.ch/
 http://www.pinwand.ch/
  http://www.bazarclick.ch/
 http://www.fundort.ch/ , http://www.markt.ch/
 http://www.tierinserate.ch/ , http://www.suf.ch/
 http://www.piazza.ch/
http://www.kijiji.ch/
http://www.ricardo.ch/
http://www.tier-inserate.ch/, http://www.kleinanzeigen.ch/
http://www.inserat-schweiz.ch/, http://www.gratis-inserate.ch/
http://www/. market.scout24.ch
http://www.findix.ch/
http://www.pinwand.ch/
http://www.bazarclick.ch/, http://www.fundort.ch/
http://www.markt.chwww.tierinserate.ch/,
http://www.suf.ch/


Μεγάλη αύξηση των πειραμάτων στα ζώα
Στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύεται ένα άρθρο για τα πειράματα στα ζώα, που κάνει λόγο για αύξηση της τάξης του 16% τα τελευταία 4 χρόνια.
Τον πιο φρικτό θάνατο βρήκαν πάνω από 725.000 ζώα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5.000 κουνέλια, πάνω από 3.000 σκύλους, γάτες σχεδόν 500, 335 πιθήκους, περισσότερα από 3.200 βοοειδή, πρόβατα και 1.600 περίπου αίγες, σχεδόν 12.000 χοίροι, σχεδόν 400 άλογα και γαϊδούρια, και σχεδόν 600.000 τρωκτικά και τα μικρά θηλαστικά. Βασανίζονται τόσο πολύ, που ο θάνατος έρχεται σαν ανακούφιση …

Δεν υπάρχουν σχόλια: