Σελίδες

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ποιος ενοχλείται και γιατί;

της Ιωάννας Γκαραγκούνη

Στην επίκαιρη επερώτηση της 18-1-2010 του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κυρίου Αθανασίου Πλεύρη και στις έντονες επικρίσεις ορισμένων ενοχλημένων απαντάμε ως εξής :

Ο βουλευτής κύριος Αθανάσιος Πλεύρης είχε το αίσθημα ευθύνης της ιδιότητάς του μετά από απλές ερωτήσεις στο Υπουργείο Αγρoτικής Ανάπτυξης (και άλλων βουλευτών) που απαντούσε επί 5 χρόνια γραπτώς "ναι μεν, αλλά", να προκαλέσει στη Βουλή των Ελλήνων τον αρμόδιο Υπουργό και να τα πουν πρόσωπο με πρόσωπο για το θέμα.Ο υφυπουργός κύριος Μιχάλης Καρχιμάκης, προς τιμή του, είχε το πολιτικό ανάστημα να αποδεχθεί το υπάρχον πρόβλημα και μέσα σε μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα, χωρίς...


τις συνήθεις κοκορομαχίες που κουράζουν τον κόσμο, να συζητήσουν το θέμα, τις λύσεις, τη νομιμότητα.

Κανέναν δεν κατηγόρησαν, ούτε προσωποποίησαν καταστάσεις. Ως υπεύθυνοι πολιτικοί συζήτησαν τίμια και ειλικρινά τις νομικές παραλήψεις του Ν.3170/03, γιατί εάν δεν το γνωρίζουν μερικοί, είμαστε
στην Κοινότητα και οφείλουμε σεβασμό στις υπογραφές που βάζουμε
σε Κανονισμούς και Οδηγίες.

Τώρα, γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν και επετέθησαν με απαράδεκτες εκφράσεις , εναντίον δύο υπεύθυνων δημοσίων ανδρών καταλογίζοντάς τους άγνοια, προχειρότητα, ανευθυνότητα, είναι απορίας άξιον. Εκείνοι δεν ολόλυζαν για τους βασανισμούς και τις κακοποιήσεις ; Ορίστε, θα αυστηροποιηθούν οι νόμοι. Εκείνοι δεν βεβαίωναν για τις υιοθεσίες στο εξωτερικό επιδεικνύοντας σκύλους σε καναπέδες, οι οποίες, όπως λένε, γίνονται με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις ; Να η ευκαιρία!! Όσοι δεν είναι νόμιμοι, θα μπουν ποινικές κυρώσεις (όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος) και θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

Βλέπετε, ο Νόμος δεν απαγορεύει τις υιοθεσίες στην αλλοδαπή. Το κράτος, η λογική, η υπευθυνότητα επιβάλλει τη θέσπιση ασφαλιστικών δικλείδων, ώστε τα έμψυχα αυτά πλάσματα να εξασφαλιστούν, όσο γίνεται βέβαια. Προς τι, τότε, όλη αυτή η αγανάκτηση και βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει παράνομη διακίνηση ; Εδώ βοά όλη η Ευρώπη, τα Βαλκάνια,
η υφήλιος. Εάν, βεβαίως, έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η παγκόσμια κοινότητα αποτελείται από αγγελούδια, να τα δώσουν.

Μια πληροφορία : ο 998/03 δεν είναι οδηγία, αλλά Ευρωπαϊκός Κανονισμός και κανονίζει τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις κατοικιδίων. Δηλαδή, εάν συνοδεύονται τα κατοικίδια από τον ιδιοκτήτη τους για προσωπική του μετακίνηση και δεν μεταβιβασθούν σε άλλον ή πωληθούν. Εάν όμως ο ιδιοκτήτης ή ο εκπρόσωπός του τα μεταβιβάσει ή τα πουλήσει, είναι εμπορία. Ο δε εκπρόσωπος δεν μπορεί να συνοδεύει 100, 70 κτλ ζώα. Τότε, μιλάμε για βοσκό, για να μην κοροϊδευόμαστε.

Όσο για τα Σωματεία, Συνομοσπονδίες, Ομοσπονδίες, φιλόζωους κτλ, ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι κανένας τίτλος δεν σου δίνει το δικαίωμα να παραβαίνεις τους νόμους. Και ο δημόσιος υπάλληλος ορκίζεται κατά το διορισμό του να υπηρετεί τους Νόμους, γι’αυτό κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορεί εάν τους εφαρμόζει. Ας μη δυσφημούν, λοιπόν, υπουργεία, υπουργούς, υπαλλήλους.

Θέλω να θέσω υπ’όψιν το εξής άρθρο 9 του συντάγματος (ατομικά δικαιώματα) "πας πολίτης δύναται να ασκεί ελευθέρως τα πολιτικά, θρησκευτικά και κοινωνικά δικαιώματά του αρκεί να μην παραβλάπτει τα δικαιώματα των άλλων".
Δηλαδή, ένας και μόνο πολίτης έχει το δικαίωμα να απαιτήσει και όχι να παρακαλέσει για την εφαρμογή των νόμων.

Για τα λεχθέντα για την Συνομοσπονδία, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Βεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι δεχόμεθα, χωρίς κανένα ενδοιασμό, τη λήψη από την πολιτεία αυστηροτέρων ποινών και χρηματικών και φυλακίσεως, ακόμη και ισόβια, σε περιπτώσεις παράνομων πράξεων. Και ζητούμε, το συντομότερο δυνατόν, την τροποποίηση του Ν.3170/03, όπως δημοσίως δεσμεύτηκε ο κ. Καρχιμάκης, γιατί έχει καθυστερήσει το κράτος 30 χρόνια.

Όσο για τις επιπλήξεις ξένων πρέσβεων, πιστεύω ότι καταλαβαίνουν οι πάντες ότι και αυτοί είναι υποχρεωμένοι αφ’ενός να σέβονται ευρωπαϊκούς κανονισμούς γιατί ανήκουν σε κράτη-μέλη της κοινότητας,
αλλά, ταυτόχρονα, να σέβονται την εθνική νομοθεσία των κρατών που τους φιλοξενούν και η Ελλάδα δεν είναι αποικία κανενός.


Γκαραγκούνη Ιωάννα

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι αυτή στη μέση ; θα μας βάλει σε τάξη ; στέλνει και άρθρα της στο internet; προχωρημένη τη βρίσκω

Ανώνυμος είπε...

χμ, χμ, χμ ...
σαν να έχει δίκιο η κυρία

Άντυ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΗς ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

η παλαβή...

Ανώνυμος είπε...

Οι θείτσες δεν είναι που ζητούν επιμόνως άπό την πολιτική ηγεσία του τόπου βαρύτερες ποινικές κυρώσεις, οικονομικά πρόστιμα, μετατροπή της κακοποίησης ζώου από πημέλλημα σε κακούργημα και πολλά άλλα?
Συνεπώς τι ζόρι τραβάνε εάν θεσμοθετηθούν ποινικές κυρώσεις και για την παράνομη διακίνηση ζώων?
Εφόσον οι ίδιες δεν διακινούν παράνομα ζώα και δεν κάνουν λαθρεμπόριο γιατί να μην τιμωρηθούν εκείνοι που κάνουν? Οι άλλοι, όχι εκείνες...

Θα απαντήσει κανένας?

Ανώνυμος είπε...

γιατι καποιοι δεν θελουν ελενχο?τι ζορι τραβανε εαν μπουν κυρωσεις και αυστηρες σε οσους εκμεταλευονται ζωα?εαν ειναι καθαροι γιατι τοyς ενοχλουν οι θεσπιση ποινικων κυρωσεων?και κατι τελευταιο.εχει τα κοτσια ο υπουργος να τα βαλει με τους λαθρεμπορους?

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΗ?

Ανώνυμος είπε...

Αυτή έχει δίκιο . Δε λέει και κάτι παράλογο τελικά. Τα ακούω τελευταία από τη μάνα μου και μια φίλη της και , επειδή αγαπάμε οικογενειακώς τα ζώα και έχουμε βέβαια, τα ψάχνω λίγο. Σκεφτόμαστε ότι όσοι τη λέτε τρελή, πρέπει να έχετε τη φωλιά σας λερωμένη... Δεν εξηγείται αλλιώς , γιατί εσείς , κάποιοι άλλοι φιλόζωοι δεν έχετε επιχειρήματα που να πείθετε κανέναν, μόνο γενικά και αόριστα αγωνίζετστε (μόνο εσείς και κανείς άλλος) και τα ζώα τα σώζετε , και καλά, στέλνοντάς τα στο πουθενά, διότι όλοι οι αλλοδαποί ψάχνουν αδέσποτα σκυλιά από την Ελλάδα... Δεν γουστάρουν τα δικά τους. Έχουν το κάτι τις τους τα ελληνικά ζώα. Κι εγώ που τα βλέπω καλύτερα, ξεχωρίζουν... Έχουν λεβεντιά!
Μιας και δεν εξάγουμε κάτι άλλο, να εξάγουμε σκυλάκια και γατάκια, μήπως και έτσι σωθεί η ελληνική οικονομία... Γιατί πουλιούνται , μου είπαν και πολύ καλά.
Μας δουλεύετε ψιλό γαζί, και δεν τσιμπάμε τουλάχιστον εμείς (οι νεώτεροι) που τα ψάχνουμε λίγο και παραέξω.

Τζίμης,
ετών 28 , με μια φίλη στην Αγγλία, και με 2 φίλους στη Γερμανία, που γελάνε όταν τους λέω ότι στέλνουμε σκυλιά.

Ανώνυμος είπε...

RE TZIMH , NOMIZO OTI DEN EXIS DIKIO. MPOREI EKSO NA ZOUN KALITERA , GIATI EDO TA KLOTSANE TA ADESPOTA KAI TOUS RIXNOUN PETRES. EKSO DEN VLEPO ADESPOTA STO DROMO, POLI LIGA. MPORI NA SOZONTE TELIKA MERIKA , OXI OLA.

BOXER

Ανώνυμος είπε...

τρελή είναι σας λέω η γυναίκα. τάχει χαμένα ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΠΟΣΧΗ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΤΡΕΛΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΤΣΙ ;

Δ.Δ.Δ.