Σελίδες

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Επιστολή Κρητικών Φιλοζωικών Σωματείων στον Yφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρχιμάκη για τον Ν.3170

Κύριε Υφυπουργέ,
Με έκπληξη ακούσαμε να κατηγορείτε στην Βουλή τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας μας και συλλήβδην τα φιλοζωικά σωματεία της ιδιαίτερης πατρίδας σας, της Κρήτης, τα οποία στο σύνολό τους προσπαθούν και μέσω των υιοθεσιών στο εξωτερικό να σώσουν τα δυστυχή αδέσποτα....

AnimalsPress
Η φράση του κ. Καρχιμάκη στη Βουλή : "Έχει διαπιστωθεί έξαρση παράνομης διακίνησης και εμπορίας ζώων , μέσω παράνομων δικτύων που λειτουργούν στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας".
Αδυνατούμε να βρούμε στην ομιλία του Υφυπουργού κατηγορίες για τα φιλοζωικά σωματεία συλλήβδην και μάλιστα για τα σωματεία της Κρήτης...

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή των φιλοζωικών σωματείων Κρήτης:



Κύριε Υφυπουργέ,
Με έκπληξη ακούσαμε να κατηγορείτε στην Βουλή τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας μας και συλλήβδην τα φιλοζωικά σωματεία της ιδιαίτερης πατρίδας σας, της Κρήτης, τα οποία στο σύνολό τους προσπαθούν και μέσω των υιοθεσιών στο εξωτερικό να σώσουν τα δυστυχή αδέσποτα. Θα έπρεπε λοιπόν να παρουσιάστε στοιχεία και αποδείξεις στην ομιλία σας για τα σωματεία εκείνα, που κάνουν την αποτρόπαια αυτή πράξη της εμπορίας και πειραματοζωίας ζώων, για να απομονωθούν από όλους μας, να τιμωρηθούν, και όχι να βάζετε στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες και να δημιουργείτε αυτές τις απαράδεκτες και συκοφαντικές εντυπώσεις για την πλειοψηφία του φιλοζωικού κινήματος της χώρας μας και βεβαίως και της Κρήτης.
Κατηγορείτε ανοικτά, δημόσια, αβασάνιστα και αναπόδεικτα όλους τους κρητικούς φιλοζωικούς συλλόγους, ότι εμπορευόμαστε αδέσποτα ζώα στις χώρες της Ε.Ε. και τα οδηγούμε στον θάνατο κάνοντάς τα πειραματόζωα. Θα έπρεπε κ. Υφυπουργέ πριν προβείτε σε αυτές τις βαριές και παντελώς άδικες κατηγορίες για ανθρώπους, που βρίσκονται από το πρωί έως το βράδυ στους δρόμους όλης της Κρήτης, περιθάλποντας αδέσποτα ζώα, βαριά κακοποιημένα, σκελετωμένα, βαριά άρρωστα, τραυματισμένα από τροχαία, πεταμένα παντού, κουτάβια και γατάκια, σε απίστευτα άθλιες συνθήκες διαβίωσης, να ρωτήσετε και μας, τους συμπατριώτες σας φιλόζωους, με τι προσωπικό, ψυχικό και οικονομικό κόστος προσφέρουμε εθελοντικά τις δυνάμεις μας σε ένα θέμα από το οποίο διαχρονικά τώρα απουσιάζει η Πολιτεία και οι Φορείς της.
Αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο θεσμικό πρακτικό και νόμιμο για να σωθούν τα ζώα στην χώρα μας, να δημιουργηθούν οι συνθήκες επίλυσης του προβλήματος αυτού στην Ελλάδα, που εκτός όλων των άλλων, δημιουργεί πρόβλημα και στον τουρισμό μας. Έχετε ενημερωθεί για το « μπαράζ» βίντεο, φωτογραφιών, άρθρων, καταγγελιών, προτάσεων για μποϋκοτάζ του νησιού μας, που κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη κατά της Κρήτης; Επιτέλους ας πάψει αυτή η κατάσταση να μας ντροπιάζει συνεχώς όλους μας, αγωνιζόμαστε για να μην υπάρχουν αδέσποτα και μεσαιωνικού η τριτοκοσμικού τύπου καταστάσεις διαβίωσης των ζώων εν γένει στη χώρα μας.
ΝΑΙ κ. Υφυπουργέ, στα πλαίσια της σωτηρίας των ζώων αυτών κάνουμε πολλά πράγματα. Ένα από τα πολλά είναι και να βρίσκουμε οικογένειες για τα δυστυχή αυτά πλάσματα και στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.Ε σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία του εξωτερικού, απόλυτα νόμιμα, αναγνωρισμένα και με τεράστιο φιλοζωικό έργο. Πληρώνοντας από την τσέπη μας και την περισυλλογή και την περίθαλψη και την σίτιση και τις στειρώσεις και την ηλεκτρονική σήμανση και τα έξοδα υιοθεσίας. Είναι τα φιλοζωικά αυτά σωματεία του εξωτερικού, που μας στέλνουν τόνους τροφές, φάρμακα, κουβέρτες, σκεύη, και όχι το ελληνικό κράτος ως όφειλε και οφείλει. Με χρήματα δικά μας και εκατοντάδων φιλόζωων πολιτών που δεν ανέχονται να βλέπουν να κακοποιείται η ζωή με αυτό τον τρόπο στην χώρα μας.
Δεν είμαστε έμποροι κ. Καρχιμάκη. Είμαστε ευυπόληπτοι πολίτες, πολλοί επιστήμονες, επιχειρηματίες, κοινωνικά και πολιτικά ενταγμένα άτομα, με αγώνες κοινωνικούς για την πατρίδα μας, με αξίες και ιδανικά. Είμαστε επώνυμοι πολίτες, με ηθικές αρχές , ευαισθησίες και αξίες, ο καθένας στο χωριό του, στην πόλη του, στο νομό του.
Με ποιο δικαίωμα λοιπόν μας κατηγορείτε τόσο αβασάνιστα και χωρίς να έχετε σφαιρικά ενημερωθεί για το όλο θέμα; Ελάτε στην Κρήτη και ρωτείστε, τον απλό πολίτη αλλά και τις αρχές του νησιού, Νομάρχες, Δημάρχους, Δικαστικές αρχές, την Αστυνομία, τα ΜΜΕ τους πάντες για το ποιοι είμαστε, για τους αγώνες μας και πάνω από όλα για την ανιδιοτέλειά μας. Και ζητάμε, απαιτούμε να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη, όπως δημόσια μας κατηγορήσατε. Διαφορετικά μας υποχρεώνετε, την πλειοψηφία των συλλόγων της χώρας μας, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας , καταφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και τους νόμους της χώρας μας.
Όμως ελπίζουμε, ότι πραγματικά δεν θα οδηγηθούμε εκεί, και ότι η κυβέρνησή σας πραγματικά θα φέρει την αλλαγή, που επαγγέλθηκε, και στην υπόθεση των ζώων. Γι αυτό ζητάμε στην επόμενη επίσκεψή σας στην Κρήτη να καλέσετε σε σύσκεψη τα φιλοζωικά σωματεία όλου του νησιού, για να συζητήσουμε για τα προβλήματα των ζώων στην Κρήτη, να σας υποβάλλουμε σαφείς, συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, απλές στην εφαρμογή τους, για την λύση του προβλήματος στην χώρα μας, για να σας δείξουμε με στοιχεία πόσο κακώς ενημερωμένος είστε από τις υπηρεσίες του υπουργείου σας, η τέλος πάντων για να έχετε μια πιο σφαιρική και αντικειμενική άποψη για το τι ακριβώς συμβαίνει πραγματικά στην χώρα μας, πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στις πόλεις, στην ύπαιθρο, στα χωριά και πόσο ευτυχισμένα είναι τα πρώην σκελετωμένα και κακοποιημένα αδέσποτα της χώρας μας στις φιλόξενες οικογένειες χωρών-κρατών της Ε.Ε.
Και αν δεν θέλετε να ακούσετε εμάς, διαβάστε τουλάχιστον τις θέσεις των πρεσβευτών στην χώρα μας των χωρών – μελών της Ε.Ε που σας επισυνάπτουμε, τους πολίτες των οποίων και εμάς συλλήβδην μας κατηγορείτε για εμπόρους ζώων και για ζώα που στέλνουμε για να γίνουν πειραματόζωα, γούνες, κρέμες, λουκάνικα, μπέικον κλπ.
Διαβάστε τις θέσεις της RSPCA, που σας επισυνάπτουμε, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη φιλοζωικής Οργάνωσης που χρηματοδοτείται από την ίδια την Βασίλισσα της Αγγλίας . Για όλα αυτά τα κωμικοτραγικά, που ανερυθρίαστα κάποιοi λίγοι, ελαχιστότατοι, με έμμονες ιδέες, με ανελέητο κυνηγητό μας, κάποιοι ελάχιστοι που η «φιλοζωική» δράση τους ξεκινά και σταματά στο γραφείο η τον καναπέ τους, όπου πλάθουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί εμπορίας και πειραμάτων, σενάρια που θα ζήλευε και η Αγκάθα Κρίστι και κατηγορούν την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για να σώσουν τα ζώα και την υπόληψη της χώρας μας. Ενημερωθείτε παρακαλούμε πόσα σωματεία εκπροσωπούν, ποια είναι η Συνομοσπονδία αυτή που αυτοαποκαλείται παραπλανητικά συνομοσπονδία χωρίς να έχει ούτε μια ομοσπονδία μέλος, από την οποία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου σας αντλούν τις πληροφορίες τους και επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας αλλά και ΠΑΣΟΚ.
Απλά αναρωτηθείτε μήπως κάνετε λάθος. Γιατί τα δικά μας λάθη τα πληρώνουν τα ζώα, ο τουρισμός μας , οι πολιτιστικές μας αξίες και κανείς άλλος. Ναι κ. Υφυπουργέ, είμαστε έμποροι, έμποροι όμως της ευαισθησίας, της αγάπης, των αξιών της ζωής, του σεβασμού και της ανιδιοτέλειας.
Ζητάμε από εσάς και την Υπουργό Κα Μπατζελή να πάρετε ΑΜΕΣΑ όλα εκείνα τα μέτρα για να λυθεί το θέμα των ζώων συντροφιάς στην χώρα μας. Για να μην υπάρχουν αδέσποτα, για να μην κακοποιούνται ζώα, να μην δηλητηριάζονται ζώα, να μην υπάρχει αυτή η αχαρακτήριστη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, να εφαρμοστεί ο νόμος, να τιμωρούνται αυστηρά οι παραβάτες, είτε αυτοί είναι ιδιώτες είτε Δήμοι και Κοινότητες. Και έτσι να μην υπάρχει και η ανάγκη να υιοθετούνται ζώα στις χώρες της Ε.Ε. για να σωθούν.
Αποδείξτε στην πράξη στις προεκλογικές θέσεις του κόμματός σας για το περιβάλλον και τα ζώα. Ευχαριστούμε που μας διαβάσατε και περιμένουμε να συναντηθούμε στην Κρήτη.

ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΒΑΛΕΙ. ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ, ΜΙΛΑΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ...
Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν κατηγόρησε συγκεκριμμένα ζωοφιλικά σωματεία ο κ. Υφυπουργός.

Πολύ περισσότερο δεν κατηγορησε "συλλήβδην τα φιλοζωικά της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης!!!! τα οποία στο σύνολό τους προσπαθούν και μέσω των υιοθεσιών στο εξωτερικό να σώσουν τα δυστυχή αδέσποτα".

Τα οποία σωματεία, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό ακριβώς κάνουν, συλλήβδην!!!!

Λένε στο κ.Καχριμάκη οι κυρίες Μπομπολάκη, Χουστουλάκη και Παπαδάκη..

" Κατηγορείτε ανοικτά, δημόσια, αβασάνιστα και αναπόδεικτα όλους τους κρητικούς φιλοζωικούς συλλόγους, ότι εμπορευόμαστε αδέσποτα ζώα στις χώρες της Ε.Ε. και τα οδηγούμε στον θάνατο κάνοντάς τα πειραματόζωα"

Αυτή την ενοχή έχουν προφανώς και αυτά ονειρεύτηκαν σε εφιάλτη πως είπε ο Υφυπουργός στη Βουλή των Ελλήνων.

Γιατί δεν είναι ψέματα πως απο τη Κρήτη ξεκίνησε η ελληνική οργάνωση λαθρεμπορίας αδέσποτων ζώων, σκυλιών και γατιών κυρίως.
Μέσω της οργάνωσης "Κιβωτός του Νώε Κρήτης". Και σήμερα η Κρήτη αποτελεί σφηκοφωλιά. Όποια πέτρα σηκώσεις στο ταλαίπωρο αυτό νησί, βρίσκεις "ζωόφιλους" Γερμανούς, Σκανδιναυούς. Ολλανδούς, Ελβετούς και άλλους, να συναγωνίζονται ποιός θα στείλει έξω περισσότερα αδέσποτα ζώα. Φυσικά με το αζημίωτο και, φυσικά, με κάθε δυνατή βοήθεια απο τα αδελφά Γερμανικά και άλλων εθνικοτήτων, ζωοφιλικά σωματεία.
Τι θέλουν τα παιδιά και δεν το έχουν;;
Τροφές, φάρμακα, κτηνιάτρους, φορτηγά, κλουβιά μεταφοράς, σπιτάκια, χρήματα για να αγοράσουν εκτάσεις γής για να μαζεύουν τα ζώα;;Χρήματα γενικώς;;; Ας είναι καλά τα αδελφά σωματεία. Πακτωλοί!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ... ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΠΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΩΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΝΟΧΛΩ, ΤΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΚΟΡΠΙΑ ΛΟΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ, ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΟΚ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ , ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ . ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΙΚΑΡΙΣΑ . ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ , ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ .
ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΙΝΕΤΡΝΕΤ (ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΠΩ ΕΔΩ) ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΙΤΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ , ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΖΩΑ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ