Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010


Αυστηρότερος νόμος για τα puppy mills αλλά και τα καταφύγια στην Πενσυλβάνια

H Κelly Hitz, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Humane Society of Harrisburg Area, υποστηρίζει μια αυστηρότερη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την κατάλληλη εκτροφή σκύλων. Παρα ταύτα, δηλώνει ότι ...


πιθανές αυστηρές αλλαγές, όπως μεγαλύτερα κλουβιά μπορεί να βλάψουν οικονομικά τα καταφύγια, αφού θα πρέπει να γκρεμίσουν και να ξαναχτίσουν τις εγκαταστάσεις τους.
Η HSHA ανακαλύπτει πολλές περιπτώσεις ''εκτροφέων της πίσω αυλής'' κάθε χρόνο, backyard breeders ή puppy mills όπως λέγονται. ''Έχουμε δει puppy mills παντού, με μόλις 5 σκυλιά που ζευγαρώνουν και κρατούνται σε άθλιες συνθήκες ή με 50 σκυλιά μέσα σ ένα σπίτι!Ποικίλλει...'',λέει. Οι συνθήκες μπορεί να είναι από απόλυτα ανθυγιεινές ως έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας για τα ζώα τα οποία ζευγαρώνουν πολλές φορές το χρόνο.
Σύμφωνα με επιστολή στους ιδιοκτήτες κυνοκομείων (εκτροφής ή αδέσποτων) από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Πενσυλβάνια στις 12/12/2009 έγιναν αλλαγές στην διαδικασία για αίτηση δημιουργίας κυνοκομείου. Το 2008 η αίτηση για κυνοκομείο ήταν μόλις μιας σελίδας ενώ το 2009 οι ιδιοκτήτες κυνοκομείων έπρεπε να συμπληρώσουν 22 σελίδες. Φέτος, οι σελίδες έγιναν εφτά.
Σύμφωνα με την επιστολή, ως κυνοκομείο ορίζεται κάθε κτίριο που έχει πάνω από 25 σκυλιά μέσα σ ένα χρόνο ενώ εμπορικό κυνοκομείο είναι αυτό όπου εκτρέφονται ή πωλούνται ή μεταφέρονται σκυλιά προς εμπόρους ή pet shops ή όποιο πουλά και μεταφέρει πάνω από 60 σκυλιά μέσα σ ένα χρόνο. Τόσο τα κυνοκομεία όσο και τα εκτροφεία πρέπει να έχουν ανιχνευτή πυρκαγιάς και μηχανήματα πυρόσβεσης και όλα τα κυνοκομεία εκτός των εκτροφείψν πρέπει να συντάξουν έκθεση με το πώς θα ασκούν τα ζώα, την οποία θα υπογράφει κτηνίατρος.
Επίσης, ο νόμος απαιτεί πλέον μεγαλύτερα κλουβιά χωρίς συρμάτινο πάτωμα και φροντίδα πάντα από κτηνίατρο.

πηγή : The Sentinel/adespoto.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια: