Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010


Αναζητείται ο σκύλος με πρόβλημα υγείας στην περιοχή ΙΚΕΑ Θεσ/νίκης

Σκύλος με εμφανές πρόβλημα υγείας είχε εμφανιστεί στο ΑΒ Βασιλόπουλος της περιοχής ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης , χωρίς να έχει ενδιαφερθεί κάποιο σωματείο. Το σκυλάκι αναζητείται από εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσ/νίκης "ο Άργος" (http://www.argosgr.org/) για να το οδηγήσει στον κτηνίατρο του.

Ακολουθεί το μήνυμα και η ανακοίνωση του εν λόγω σωματείου :


"Σκυλάκι με εμφανές πρόβλημα υγείας εδώ και καιρό στην περιοχή ΙΚΕΑ της Θεσ/νίκης"

ΕΠΕΙΓΟΝ

"Σήμερα στις 1 το μεσημέρι είδα για δεύτερη φορά στον ΑΒ Βασιλόπουλο της περιοχής ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο αδέσποτο....

ενώ το φωτογράφιζα ένας υπάλληλος που με είδε, μου είπε ότι έχουν επικοινωνήσει με πολλά σωματεία αλλά κανενάς δεν το αναλαμβάνει.. μου είπε πως πάντα εκεί βρίσκεται, το πολύ πολύ να είναι στην είσοδο του intersport (ακριβώς δίπλα από τον ΑΒ), αλλά ώρες λειτουργίας του supermarket βρίσκεται πάντοτε εκεί, όπως και τα υπόλοιπα σκυλάκια. Ας ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος, σωματείο ή κτηνίατρος, γιατί το ζωάκι χρειάζεται τη βοήθειά μας!"

Aνακοίνωση του σωματείου Θεσ/νίκης "Άργος"

Καλημέρα,
Έχει ήδη πάει εθελόντρια αλλά δυστυχώς δεν βρήκε το σκυλάκι. Της είπαν, πάντως, πως υπάρχει ένα τέτοιο σκυλάκι που περιφέρεται εκεί, είναι μεγάλο σε ηλικία, ειδοποίησαν κάποιο σωματείο (δεν ξέρω ποιο) αλλά δεν ενδιαφέρθηκε. Η εθελόντρια θα ξαναπάει να το ψάξει κι αν το βρει θα το πάει αμέσως στον κτηνίατρό μας. Αν στο μεταξύ μάθετε πως κάποιος το πήρε, ενημερώστε με σας παρακαλώ.
Παρακαλώ επίσης ενημερώνετε τον κόσμο (στο Τρωκτικό, στα blogs κλπ) πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να παίρνουν το ζώο και να το πηγαίνουν στον κτηνίατρο και όχι απλώς να γράφουν μηνύματα πανικού – που μπορεί και να τα διαβάσουμε μετά μία βδομάδα! Δυστυχώς ούτε οι εθελοντές μας είναι πολλοί ούτε τα έσοδά μας είναι τέτοια που να μπορούμε να αναλαμβάνουμε όλα τα περιστατικά. Έχουμε όλοι αγανακτήσει με τους φιλόζωους του τηλεφώνου και του καναπέ ή του Internet που η φιλοζωία τους εξαντλείται στο να πάρουν ένα τηλέφωνο ή να γράψουν ένα μέιλ.
Να θυμίσω και στους πολιτικούς της λίστας πως τα σωματεία δεν επιδοτούνται και η Πολιτεία δεν πιέζει τους Δήμους να εφαρμόσουν τα προγράμματα για τα αδέσποτα που προβλέπονται από το Νόμο.

Έφη Δόδουρα
Πρόεδρος
Φιλοζωικό Σωματείο Θεσ/νίκης "ο Άργος"
http://www.argosgr.org/

AnimalsPress

Να αναφέρουμε κι εμείς στην κυρία Έφη Δόδουρα ότι, όσο σημαντικό , δύσκολο και αξιοθαύμαστο κι αν είναι το έργο της και το έργο όλων των σωματείων, ας μην απαξιώνεται και το "ελάχιστο έργο" , η συνδρομή και η συνεργασία των ζωόφιλων του Intenet, του τηλεφώνου ή του "καναπέ".

Και αυτοί βάζουν το δικό τους χρήσιμο λιθαράκι στη γενικότερη προσπάθεια διάσωσης ζώων και είναι σημαντική και η αγγελία και το τηλεφώνημα και τα e mails. Μάλιστα , κάποιες φορές, έχουν βηθήσει πολύ στην εύρεση ή και την υιοθεσία αδέσποτων ζώων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: