Σελίδες

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010


Παρ'ολίγον ζωντανά γουρουνάκια θαμένα στα χιόνια σε ...πείραμα, στην Αυστρία

Ζωντανά θα θαβόντουσαν κάτω από τα χιόνια 29 ζωντανά γουρουνάκια ως πειραματόζωα , σε πείραμα στο Τιρόλο, όπου ήθελαν να μελετήσουν την πιθανότητα επιβίωσης ορειβατών μετά από χιονοστιβάδες. Ευτυχώς, το πείραμα τελικά ακυρώθηκε λόγω των έντονων διαμαρτυριών ζωοφιλικών οργανώσεων και ακτιβιστών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Αυστρίας...




Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη μελέτη διενεργούσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ίνσμπουργκ σε συνεργασία με το Κέντρο Επείγουσας Ιατρικής στο Μπολζάνο της Ιταλίας και το πείραμα θα γινόταν στην κοιλάδα Ετζ, στο Τιρόλο, όπου μαζεύτηκαν ακτιβιστές. Οι οργανώσεις για την προστασία των ζώων χαρακτήρισαν «αλλόκοτο» και «μακάβριο» το εν λόγω πείραμα. Όσο για τους επιστήμονες, είπαν ότι είχαν λάβει την άδεια των Αρχών και διαβεβαίωναν ότι τα "πειραματόζωα" θα βρίσκονταν σε καταστολή την ώρα του πειράματος. Τελικά, όμως, αναγκάστηκαν να σταματήσουν το μακάβριο πείραμα μπορστά στην κατακραυγή.
Στόχος του πειράματος ήταν να μελετηθούν οι θύλακες αέρα που σχηματίζονται συχνά μέσα στο χιόνι και αυξάνουν την πιθανότητα επιβίωσης για έναν στους πέντε ορειβάτες, που τυχαίνει να βρεθούν στην πορεία χιονοστιβάδων.
Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες τεχνικές διάσωσης, είπαν οι ερευνητές.

πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: