Σελίδες

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009


SOS από 100 αβοήθητα αδέσποτα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Ο συμβεβλημένος κτηνίατρος αρνείται να περιθάλψει ζώα, επειδή καθυστερεί η πληρωμή του!

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Η Αγάπη» αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατα προβλήματα λόγω του απροκάλυπτου πολέμου που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη. Τα προβλήματα, μάλιστα, κορυφώθηκαν, από ...


τη στιγμή που η ΕΤ3 ανέδειξε το θέμα, μέσα από ρεπορτάζ στο χώρο του Σωματείου.
Πάνω από 100 αδέσποτα ζώα του Δήμου Πυλαίας φιλοξενούνται με αγάπη και φροντίδα σε χώρο του Σωματείου, καθώς και αναρίθμητα άλλα αδέσποτα ζώα της περιοχής στειρώνονται, και λαμβάνουν τροφή και περίθαλψη. Ο Δήμαρχος κάνει πλέον ό,τι μπορεί για να τα οδηγήσει στην εξαθλίωση και στο θάνατο. Με λύπη μας δημοσιεύουμε τα παρακάτω, σε ύστατη έκκληση βοήθειας και υποστήριξης από τους φιλόζωους πολίτες αυτής της χώρας. Τα βήματα που ακολουθεί μεθοδικά ο Δήμαρχος έχουν ως εξής: Οι τροφές των ζώων είναι απλήρωτες εδώ και ένα έτος, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε άμεσα το ενδεχόμενο διακοπής της σίτισής τους! Το μίσθωμα της υπαλλήλου που προσελήφθη για να καθαρίζει το χώρο δεν έχει καταβληθεί εδώ και μήνες! Η συγκομιδή των απορριμμάτων έξω από το χώρο έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον θέμα Δημόσιας Υγείας! Ο συμβεβλημένος κτηνίατρος αρνείται να περιθάλψει ζώα, επειδή καθυστερεί η πληρωμή του!
Στην ύστατη δε προσπάθεια να εξασφαλίσουμε τη σίτιση και τις λοιπές άμεσες ανάγκες των ζώων, ο Δήμος έκλεισε οριστικά την πόρτα, αρνούμενος να παραχωρήσει το χώρο στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο, στον οποίο θα πραγματοποιούταν το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Σωματείου μας. Ο Δήμαρχος δε, έχει επανειλημμένα απορρίψει τις αιτήσεις μας για συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας.
Γνωρίζουμε όλοι πώς σύμφωνα με το Ν.3170/2003 οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την περίθαλψη και προστασία των αδέσποτων ζώων. Αντιθέτως, ο Δήμος Πυλαίας επιδιώκει με κάθε μέσον να επιτύχει τον αφανισμό αυτών. Το επικουρικό μας έργο, αντί να εκτιμηθεί και να υποστηριχθεί, αντιμετωπίζεται όχι απλά με αδιαφορία αλλά με εχθρότητα, πιέσεις και εκβιαστικές πρακτικές. Θύματα αυτών των κινήσεων είναι τα ζώα ΜΑΣ! Τα ζώα όλων μας!

Καλούμε για τη βοήθειά σας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Ζητούμε να διαμαρτυρηθείτε στο Δήμαρχο και να κοινοποιήσετε στον κύκλο σας τα γεγονότα. Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να βρούμε ένα χώρο για να διοργανωθεί το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι μας.

Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, αλλά επιθυμούμε να δείξουμε στον Δήμαρχο ότι τα ζώα μας εμείς θα τα φροντίσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, σε πείσμα των αντιξοοτήτων που έντεχνα προτάσσει μπροστά μας!
Στοιχεία επικοινωνίας του Δήμου Πυλαίας:

Δήμαρχος Β. Καρτάλης – 2313302601
Αντιδήμαρχος Σ. Κουκουμάκας – 2313302604
Το e-mail του Δημαρχου είναι info@pilea.inode.gr
To Fax της Γραμματείας του Δημάρχου είναι 2313302650

πηγή : adespoto.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: