Σελίδες

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009












Δύο ζωάκια βρήκαν σπίτι στη Γερμανία

Ελένη Γερνά

Η Θέλμα και ο Λούη δύο ζωάκια που ζούσαν σε ένα οικόπεδο πάρκινγκ δίπλα στο κτηνιατρείο κτηνιάτρου της Καβάλας, η οποία και τα φρόντιζε, σήμερα βρίσκονται στην Γερμανία.
Και τα δύο έχουν πρόβλημα στα πίσω πόδια και ...

η φροντίδα που θα τύχουν εκεί μας δείνει την ελπίδα πως θα γίνουν καλά και θα ζήσουν ευτυχισμένα.
Οι φωτογραφίες από την ζωή τους στην Ελλάδα και οι φωτογραφίες που μας έρχονται από την Γερμανία δείχνουν την διαφορά και δυναμώνουν την ελπίδα μας.
Ελένη Γερνά

Σχόλιο από AnimalsPress

Είναι ΔΥΟ ζωάκια. Έχουμε και εμείς περιπτώσεις με γνωστούς μας που έστειλαν ένα σκύλο, δύο γατάκια αδέποτα ή δύο σκυλάκια αδέσποτα, αλλά σε δικούς τους ανθρώπους, ή συγγενείς φίλων κ.λπ. στο εξωτερικό. Και παραδεχόμαστε ότι, σε μεμονωμένες περιπτώσεις βρίσκονται άνθρωποι στο εξωτερικό που θέλουν , κατόποιν παρότρυνσης, κάποια ζώα αδέσποτα ταλαιπωρημένα.





Εν τούτοις εκτιμούμε ότι είναι ελάχιστες αυτές οι περιπτώσεις, για ευνόητους λόγους. Πόσα μπορούν να δεχθούν , τη στιγμή που έχουν και εκείνοι πολλά αδέσποτα που ζητούν σπίτι ;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ.ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΕ "ΚΑΠΟΙΟΥΣ" ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ. ΔΕΝ ΤΗΣ ΛΕΝΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;
ΑΛΛΟΣ ΕΨΑΞΕ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΞΙ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΝΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ. ΜΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, ΕΞΑΛΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ.

ΑΡΙΣΤΕΑ ΠΑΠ.
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να έχει γίνει κάτι φοβερό! Για τα άτυχα αυτά ζώα εννοώ. Και απορώ πως η κ. Γερνά τολμα να το άναφέρει σαν απόδειξη του έργου του δικού της και των συμπορευομένων της.

Δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στο θεμα μέσω του Facebook και άλλων ελληνικών αλλά και Γερμανικών ιστοσελίδων. Παρουσιάστηκε σα μια επιχείρηση " αποκατάστασης" αυτών των δυστυχισμένων αναπηρων ζώων που κάποια κτηνίατρος της Καβάλας βρήκε και περιέθαλψε για ένα περίπου χρόνο. Στήθηκε κανονικό σήριαλ. Με επευφημίες πολλές όταν ανακοινώθηκε πως βρέθηκε οικογένεια να τα υιοθετήσει και τα δύο μαζί - όχι στη βάρβαρη και άπονη Ελλάδα - φυσικά, και που αλλού άλλωστε : στη Γερμανία.

Γυρίστηκαν και προβλήθηκαν δακρύβρεχτα βιντεο παντού-μέχρι και στο youtube-απο την αναχώρηση και παραλαβή τους στη χώρα της Επαγγελίας των κατοικίδιων και άλλων ζώων,τρωκτικών και ερπετών.
Υμνοι στην εκπληκτική οικογένεια και το φανταστικο σπίτι που βρήκαν τα δύο δυστυχισμένα ζώα.

Και, ξαφνικά,λίγες μέρες μετά την υιοθεσία τους, πριν ακόμα καταλαγιάσουν οι ιαχές και επευφημίες για τη σωτηρία τους, βγαίνει στο Γερμανικό διαδίκτυο e- mail : ΕΠΕΙΓΟΝ!ΕΠΕΙΓΟΝ!!!! Η Θέλμα και ο Λούης πετάχτηκαν απο το σπίτι που τα υιοθετησαν. Ο μεν Λούης μεταφέρθηκε κάπου (άγνωστο που) στο Μόναχο, ενώ η Θέλμα είναι στο δρόμο και σε πέντε μέρες έχει κανονιστεί να μπεί σε κλινική για εγχείρηση (?????????!!!!!!!!!!!!!)

Στην Ελλάδα στις σχετικές ιστοσελίδες ακόμη αλληλοσυγχαιρόντουσαν για τη "διάσωση"!

Κι εκεί επάνω ανεβάζω στη σχετική ιστοσελίδα την είδηση με το link κανονικά και αδιάψευστα.

Το κλού της υπόθεσης : Μετά 2-3 μέρες μου απάντησε όχι η υπεύθυνη συντονίστρια της "διάσωσης". η κ. Ελένη Πέλε, η οποία έδωσε και συνεντέυξεις για τη διάσωση, αλλά κάποια Μαρία Θεοφανοπούλου απο τη Πάτρα, η οποία έδωσε την παρακάτω απάντηση:


"Τα δυο ζωακια πηγαν εξ αρχης σε αναδοχη οικογενεια,για να φυγουν απο Ελλαδα ,ο Λουις την τριτη ημερα παρουσιασε μολυνση στην ουροδοχο κυστη ,εφυγε απο αναδ.οικ.και βρισκετε στο Μοναχο ,ειναι πολυ καλα ,η Θελμα την ερχομενη τριτη θα μεταφερθη σε κλινικη ,απο την αναδ.οικ. που ειναι φευγη και αυτη ,επειδη δεν μπορουσαν να τα καταφερουν ,στην κλινικη θα διαπιστωθη εαν η Θελμα θα χρειαστη ενχειριση σας στελνω και φωτο ,πριν 3 ημερες".


Στην ιστοσελίδα που είχε αναρτηθεί η επείγουσα ανακοίνωση για την ανάγκη να βρεθεί ΑΜΕΣΗ φιλοξενία για τη Θέλμα, σήμερα αναφέρεται πως ο Λούης κάνει θεραπεία μυκητίασης στο Μόναχο.


Σας στέλνω όλα τα στοιχεία για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.

Πιστεύω πως εδώ κανονικά θα πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας. Και να ζητηθεί απο τις Γερμανικές Αρχές να ερευνήσουν τη τύχη αυτών των ζώων.

Αννα Γερολύμπου.

Ανώνυμος είπε...

Κυρια ο εισαγγελεας κατα την γνωμην σας πρεπει ΜΟΝΟ να επεμβη για αυτα τα δυο ΖΩΑ?????Μηπως επειδη πηγαν στην Γερμανια ΕΝΟΧΛΕΙΣΤΕ??
Η ΕΛΛΑΔΑ ειναι γεματη περιστατικα
που θα επρεπε να παρεμβη Εισαγγελεας
βλεπω οτι κοπτεστε ολοι τωρα που εφυγαν για εξωτερικο αυτα τα δυο ζωα
οταν ηταν ΕΔΩ στην TASMANIA GREECE
γιατι δεν ενδιαφερθηκατε οταν σερνονταν στον δρομο να τα βοηθησετε?????και να καλεσετε και τον Εισαγγελεα να βοηθηση και αυτος
,οι Γερμανοι τα αγκαλιασαν τους εδωσαν την θαλμπορη που τους επρεπε
εσεις οι ΣΩΤΗΡΕΣ των ζωων της Ελλαδας που βρισκοσαστε οταν τα αμοιρα αυτα πλασματα σερνονταν στον ΔΡΟΜΟ??????πουθενα δεν γραφτηκε οτι πεταχτηκε η Θελμα στον δρομο και περιμενη να μπη σε κλινικη στον να μην ψευδεστε ,κανενα ζωο στην Γερμανια δεν περιμενη στον δρομο να μπη στην Κλινικη ,αφηστε το ιντερνετ ,και πηγαινετε να πλυνετε κανα πιατο
,μονο να καθεστε στο κομπιουτερ ξερετε και να κανετε τους ξυπνιους
και να κρινετε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή/τέ μου έχετε χάσει επεισόδια.

Ενημερωθήτε καλύτερα και αν επιμένετε σε αυτά που λέτε μπείτε στο κόπο να τα υπογράψετε.

Αλήθεια γιατί φοβάστε να πείτε το όνομά σας;;

Αννα Γερολύμπου

flora είπε...

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ Ν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΘΕΛΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΙΣ
ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΛΕΤΕ ΕΠΕΙΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ ΘΑ ΤΟ ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Ν ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ