Σελίδες

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Νέα εκστρατεία δήμου Κ. Πολεμιδιών για αδέσποτα και παρανομίες

Οι παραβάτες που θα επιτρέπουν στα κατοικίδια τους να αφοδεύσουν στους δρόμους και σε δημόσιους χώρους θα τιμωρούνται αυστηρά με εξώδικο πρόστιμο.
 Μια νέα εκστρατεία για τα αδέσποτα ζώα εγκαινιάζει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, σκοπός της προσπάθειας είναι κανένα ζώο να μην μείνει αβοήθητο και μόνο στον δρόμο και να του προσφερθεί στέγη, φαγητό και περίθαλψη, φιλοξενώντας το στο ειδικό καταφύγιο ζώων του Δήμου. Η Υπηρεσία Αδέσποτων Ζώων του Δήμου...
(τηλ. 99202066) εργάζεται από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ. Θα επισκέπτεται υποστατικά για να μελετήσει επιτόπου προβλήματα, να προβεί σε υποδείξεις στους κατόχους κατοικίδιων ζώων και ασφαλώς να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες να εγγράψουν τα κατοικίδια τους και να τα μεταχειρίζονται σωστά και σύμφωνα με το νόμο. Στα πλαίσια αυτά θα περιοδεύουν σε δρόμους και πάρκα και θα μοιράζουν σακουλάκια, φτυαράκια για συλλογή της αφόδευσης. Οι παραβάτες που θα επιτρέπουν στα κατοικίδια τους να αφοδεύσουν στους δρόμους και σε δημόσιους χώρους θα τιμωρούνται αυστηρά με εξώδικο πρόστιμο. Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Γιώργος Τ. Γεωργίου, σε δηλώσεις του, ανέφερε τη σημασία που έχει οι πολίτες να ενημερωθούν και να εφαρμόζουν τον Περί Σκύλων Νόμο. «Οι πολίτες έχουν και δικαιώματα, έχουν και ευθύνες. Δεν νομιμοποιείται κανένας να αφήνει τα ζώα του αδέσποτα, να τα κακομεταχειρίζεται, πολύ περισσότερο να επιτρέπει την αφόδευση σε δημόσιους χώρους. Είναι ζήτημα ευθύνης, υγείας και για το σκοπό αυτό θα εργαστούμε ώστε να συμβάλουμε σε περαιτέρω ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, να δημιουργήσουμε συνθήκες αλληλοσεβασμού και ποιότητας ζωής», πρόσθεσε. Διαβάσεις Σε άλλη ανακοίνωση του, ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών αναφέρει ότι σύμφωνα με τις εξουσίες που του παρέχονται από τους περί Τροχαίας Δημοτικούς Κανονισμούς και αφού έλαβε την κατά Νόμο συναίνεση του Αρχηγού Αστυνομίας, έχει εγκαταστήσει και λειτουργήσει δύο υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών τύπου ΖΕΒΡΑ, επί της οδού 22ος Δρόμος, παρά το Γ’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο και επί της οδού Αγίας Βερονίκης, παρά το ΚΗ’ Δημοτικό Σχολείο. Το πιο πάνω μέτρο τροχαίας έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: