Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Επιστολές της ΠΦΠΟ για το Αττικό Πάρκο και για την απαγόρευση κατοικίδιων στη θάλασσα

Εξώδικη Επιστολή Διαμαρτυρίας για το Αττικό Πάρκο προς τον περιφερειάρχη , καθώς και επιστολές προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα «Άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων ζώων στη θάλασσα» απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία , Ακολουθούν οι επιστολές :

Προς

1.Περιφερειάρχη Αττικής
κ. Γιάννη Σγουρό

2. Κάθε αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
κ. Λ. Ρακιντζή

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας
Εισαγγελέα κα Α. Θεοδωροπούλου,

Υπουργό ΥΠΑΑΤ
κ. Αθ. Τσαυτάρη

Αρμόδιο Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε.
κ.   Janez Potočnik,

Επικεφαλής Τμήματος Ευζωίας των Ζώων της Ε.Ε.
κ. Andrea Gavineli

ΜΜΕ                                                                                                    Αθήνα, 10.04.2014
                                                                                                        Αριθ. Πρωτ. 423/10.04.2014
                                                                                                                                                   


                                                                                                     
ΘΕΜΑ: Εξώδικη Επιστολή Διαμαρτυρίας για το Αττικό Πάρκο
Κύριε Περιφερειάρχα,

Επιτρέψτε μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την μέχρι τώρα αδιαφορία και υποτονικότητα των υπηρεσιών σας  , για ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο αφορά στην λειτουργία του Αττικού Πάρκου , και που απασχολεί χιλιάδες εκατοντάδες πολίτες της φιλοζωικής κοινότητας της χώρας μας.

Όπως πρέπει να γνωρίζετε το Αττικό Πάρκο λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο  παράνομα , αφού εκκρεμεί  η ανανέωση της άδειας λειτουργίας του.
Επιθυμούμε επίσης να σας ενημερώσουμε , ότι πέραν του  θέματος της έλλειψης άδειας η ίδια η λειτουργία του Αττικού Πάρκου αυτή καθεαυτή   προσκρούει στην νομοθεσία μας , και συγκεκριμένα  στο άρθρο 46 του νόμου 4235/14 αλλά και του προηγούμενου και εν ισχύ ακόμη 4039/12, το οποίο ρητά , σαφέστατα και κατηγορηματικά αναφέρει  τα παρακάτω:

«1. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 12 εξαιρούνται, οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα
ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, τα εκτροφεία θηραμάτων και οι εκθέσεις ανάπτυξης και προβολής του κτηνοτροφικού
και γεωργικού τομέα, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με
τη συμμετοχή ζώων, πλην παραστάσεων ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγής αθλημάτων ιππασίας, που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και το ιππικό τρίαθλο.»

Ως εκ τούτου οι δήθεν εκπαιδευτικού χαρακτήρα παραστάσεις με δελφίνια επί εισιτηρίω   ρητά απαγορεύονται από την νομοθεσία μας το δε ελληνικό φιλοζωικό κίνημα  με συμπαραστάτη του και το  ευρωπαϊκό αγωνίστηκε,  ώστε να μην επιτραπεί  η χρήση ζώων για παραστάσεις, όπως επί χρόνια και εντελώς παράνομα γίνεται στο Αττικό Πάρκο.
Επιπλέον αυτών σας καθιστούμε  γνωστές τις παρακάτω παραμέτρους.

Το 1999 το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, λαμβάνει οικοδομική άδεια , την υπ αριθμ. 39/1999 για ανέγερση "Γεωργοπτηνοτροφικής  εγκατάστασης - Αποθήκες" και έκτοτε αυτή η άδεια δεν έχει αναθεωρηθεί ποτέ.

Στις 19/03/2008 η Περιφέρεια Αττικής - Διεύθυνση Δασών, εγκρίνει την άδεια Λειτουργίας Ζωολογικού Κήπου για 5 έτη.

Τον Μάρτιο του 2010 Εισάγονται στην χώρα τα τέσσερα πρώτα δελφίνια κατά παράβαση της Διεθνούς Σύμβασης CITES, με πιστοποιητικά που έχουν λήξει.

Τον Οκτώβριο του 2010 εισάγονται στην χώρα ακόμα 7 δελφίνια με την ανωτέρω διαδικασία.

Όλα τα δελφίνια, κατάσχονται από την αρμόδια αρχή CITES τον 11/2010 και τον 12/2010 και τα έγγραφα κατάσχεσης διαβιβάζονται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ως εκ τούτου υπάρχει σαφέστατη παράβαση τόσο του ΦΕΚ 69Α/3-3-2004 όσο και του 1999/22/ΕΚ σε ότι αφορά την νόμιμη απόκτηση ζώων από ζωολογικούς κήπους αφού διαπιστώθηκαν οι ανωτέρω παραβάσεις από τις αρμόδιες αρχές. Παρόλα αυτά, οι περιφέρεια ουδέποτε ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του εν λόγω ζωολογικού κήπου ως όφειλε σύμφωνα με τους ανωτέρω νόμους.

Από το 2010 έως σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού πάρκου, έχουν καταγραφεί τεράστιες πολεοδομικές παραβάσεις οι οποίες είναι:

α) Αυθαίρετες εγκαταστάσεις πισίνας (για το δελφινάριο) και βοηθητικές εγκαταστάσεις αυτής.
β) Σφράγιση καταστήματος "αναψυκτηρίου - κυλικείου" με απόφαση Δημάρχου, αφού αυτό δεν διέθετε άδεια λειτουργίας.

Μόνο για την α) παράβαση επιβλήθηκαν το 2010 στο Α.Ζ.Π. πρόστιμα ύψους 1.055.118 (ανέγερση) και διατήρησης 527.559 κατ έτος.

Ταυτόχρονα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρωπίας, λαμβάνει απόφαση άρσης της ενεργητικής πυροπροστασίας του Α.Ζ.Π. αφού λόγω αυθαιρεσιών το θεωρεί κατά τεκμήριο επικίνδυνο.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις τον λόγο έχει λάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη που πρωτόδικα καταδίκασε την εταιρεία και εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης.

Στο άρθρο 6 παρ. β) του ΦΕΚ 69Α/3-3-2004, ορίζεται ότι για να είναι δυνατή η έκδοση άδειας λειτουργίας ο αιτών, θα πρέπει να έχει όλες προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία άδειες (που δεν τις έχει εφόσον έχει γίνει βεβαίωση αυθαιρέτου και άρση της ενεργητικής πυροπροστασίας) ενώ ταυτόχρονα στο άρθρο 6 παρ. δ), ότι θα πρέπει να μην έχει ασκηθεί εναντίων του καμία ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου «περί ίδρυσης και λειτουργίας ζωολογικών κήπων». (ποινική δίωξη για τα αυθαίρετα, κατάσχεση των δελφινιών, ποινική δίωξη για παραστάσεις κατά παράβαση του άρθρου 12 και 13 του Ν.4039/2012)

Η άδεια λειτουργίας του Α.Ζ.Π. έληξε τον Μάρτιο του 2013 , ως προαναφέραμε και έκτοτε η επιχείρηση λειτουργεί χωρίς άδεια.

Κύριε Περιφερειάρχα,

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε :

α. Να μην ανανεωθεί η άδεια , για την οποία έχει ήδη υποβάλλει αίτημα ο  Γάλλος επιχειρηματίας του Αττικού Πάρκου ,αφού υπάρχουν τόσες διαπιστωμένες παραβάσεις του ανωτέρω νόμου  και όχι να  ανανεωθεί υπό προϋποθέσεις, όπως προτείνουν οι υπηρεσίες σας ( ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ,Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ με την επιστολή ,Αρ. Πρωτ.: 236673/13 )

β. Να προβείτε στην σφράγιση της επιχείρησης σε συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες αρχές   .

γ. Να έλθετε   πρωτίστως σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές (Κεντρική Διαχειριστική Αρχή CITES),  για να εξασφαλιστεί η ευζωία των ήδη υπαρχόντων δελφινιών  αλλά και των υπολοίπων αγρίων ζώων , ώστε να μεταφερθούν σε άλλους ζωολογικούς κήπους μέλη της ΕΑΖΑ και

δ.Να προβείτε στις νόμιμες ενέργειες για την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για παθητική κακοποίηση των δελφινιών αλλά και των άλλων άγριων ζώων που διαβιούν μεσα στο Αττικό Πάρκο ( σχετικό ρεπορταζ  της εφημερίδας (LIFO  http://www.lifo.gr/team/omorfia/46495 ), ως έχετε  νόμιμη και ηθική υποχρέωση σαν αρχή να πραξετε.

Σε εναντία περίπτωση θα προσφύγουμε εναντίον σας με κάθε νόμιμο  ένδικο αλλά και εξώδικο μέσον.

Αναμένοντας την απάντησή σας,


«Άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων ζώων στη θάλασσα»


α/α: 42/17-07-13 και απεστάλη στην αρμόδια Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης & Κανονισμών Λιμένων του Υ.Ν.Α.


Προς
1. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
 Υπόψιν
 α) Υπουργό κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
 β) Γενικό Γραμματέα
                Ναύαρχο (ε.α) Αθανάσιο Μπούσιο
 γ) Αρχηγό Λιμενικού Σώματος
     Αντιναύαρχο Μπαντια Δημήτριο
 δ) Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας
     e-mail: egov@yen.gr

2. Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής
 e-mail: gg@yen.gr

3. Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής
 Δ/νση  Κ.Α.Φ.Ε
 e-mail: ka6u001@minagric.gr

Κοιν/ση
• Ευρωπαίος Επίτροπος περιβάλλοντος
• ΜΜΕ
    Αθήνα,8.7.2013
αρ. πρωτ.0305/8/7/13

ΘΕΜΑ: Άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων ζώων στην θάλασσα

Αξιότιμοι κύριοι,

Απευθυνόμαστε σε εσάς μετά από απαίτηση – διαχρονικά - εξαιρετικά μεγάλου πλήθους  πολιτών  και τουριστών σε σχέση με την συνοδεία, παραμονή και λούσιμο σκύλων στις παραλίες και θάλασσες.

Εν έτη 2013, που πάρα πολλά  θέματα αναφορικά με τα ζώα, τόσο θεσμικά όσο και ιδεολογικά έχουν αλλάξει, αντιεπιστημονικές μυθοπλασίες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις για τα ζώα έχουν πλέον καταρριφθεί επιστημονικά και νομικά, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν σε ισχύ εγκύκλιοι και διατάξεις άλλων εποχών που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ευρωπαϊκή  κουλτούρα και νομοθεσία.

 Α) Νομοθεσία.

Το άρθρο 3 παρ. 1 περ. β του ν.δ. 444/1970, ορίζει τους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος, ήτοι θαλάσσια περιοχή, λιμένες και χερσαίες ζώνες λιμένων αλλά σε καμία περίπτωση τις παραλίες, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι παραλίες αποτελούν κοινόχρηστους χώρους, άρα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.4039/2012 και δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία και η παραμονή κατοικίδιων σε αυτές, αφού ισχύουν οι σχετικές διατάξεις όλου του Άρθρου 5 και κυρίως των παρ. 1, 2 και 3 αυτού.

Από τα παραπάνω, η εγκύκλιος Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 η οποία επαναλαμβάνεται και με την Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 δεν έχει καμία ισχύ για τις παραλίες και άρα η απομάκρυνση ανθρώπων με κατοικίδια από αυτές και η απόδοση προστίμου αποτελεί παράβαση καθήκοντος για το εκάστοτε όργανο ελέγχου που την επιβάλει.

Η ισχύς της ανωτέρω εγκυκλίου, περιορίζεται αυτόματα στο αν τελικά επιτρέπεται το κατοικίδιο να κολυμπά.

Αυτό όμως φαίνεται να εξαρτάται όχι από κάποια αντικειμενικά κριτήρια αλλά από την παρουσία λουομένων στην παραλία, το ποσοστό φιλοζωίας τους και τις διαθέσεις τους την δεδομένη χρονική στιγμή, κάτι που αφενός μεν δεν συνάδει με την νομιμότητα - αφού η παραλία είναι κοινόχρηστος χώρος - και αφετέρου εκμηδενίζει την αντικειμενικότητα που πρέπει να διέπει έναν νόμο.

Συνεπώς, η ανωτέρω εγκύκλιος τόσο ως προς το σκέλος της παραμονής ή περιπάτου κατοικίδιων στις παραλίες, όσο και ως προς το σκέλος που αφορά τα κριτήρια για το λούσιμο ή όχι των ζώων είναι μη σύννομη και πρέπει να καταργηθεί το συντομότερο.

 Β) Δημόσια Υγεία.

Ως είναι γνωστό σύμφωνα με τις σύγχρονες μελέτες, δεν υπάρχει ούτε μία γνωστή ασθένεια που μπορεί να μεταδώσει ο σκύλος στον άνθρωπο πλην της Λύσσας. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτός δεν έρχεται σε άμεση επαφή μαζί του και απλώς τυγχάνει να συνυπάρχουν στην ίδια παραλία ή να κολυμπούν στα ίδια μη στάσιμα νερά.

Ο πολύ πρόσφατος Ν.4039/2012 λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, δίνει την δυνατότητα μεταφοράς κατοικίδιων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την κυκλοφορία σκύλων βοηθών ΑΜΕΑ παντού - ακόμα και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάτι που δείχνει σαφώς ότι όλες οι προκαταλήψεις έχουν καμφθεί στο πέρασμα του χρόνου, εξιχρονίζοντας και εναρμονίζοντας ταυτόχρονα την Ελληνική Νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή.

Η μόνη προκατάληψη που συντηρείται από το Υπουργείο σας, ακόμα και στις μέρες μας, είναι να μην μπει ο σκύλος στο νερό. Δηλώνουμε άγνοια και έκπληξη ταυτόχρονα  για ποιο λόγο αυτό συνεχίζεται, ενώ πληθώρα επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει από την απλή συνύπαρξη με κατοικίδια.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα κατοικίδια ζώα σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.4039/2012 εμβολιάζονται ετησίως, ενώ οι κηδεμόνες τους οφείλουν να επιδεικνύουν το βιβλιάριο υγείας τους ή το διαβατήριο ανά πάσα στιγμή τους ζητηθεί από ελεγκτικές αρχές. Κάτι που εξασφαλίζει την απαλλαγή του ζώου από ασθένειες, αλλά και την μεταφορά παρασίτων.

 Γ) Ρύπανση

Ο σκύλος δεν δύναται να ρυπάνει την θάλασσα.
Οι ανατομικές του λειτουργίες του απαγορεύουν να αφοδεύσει ή ουρήσει σε όρθια στάση ή κολυμπώντας.

Επομένως ζητάμε:
1. Την άμεση κατάργηση  των εγκυκλίων  και διατάξεων, που αντίκεινται, ως  προαναφέραμε , στον νόμο ο οποίος και υπερισχύει.

2. Την ενημέρωση άμεσα, όλων των Λιμεναρχείων της χώρας για την υπερίσχυση του νόμου  4039/12  στις παραλίες, όσον αφορά τον περίπατο ή την παραμονή ζώων σε αυτές, ως ορίζει το Άρθρο 5 του ανωτέρω Νόμου.

3. Να εκδοθεί νέα εγκύκλιος - το δυνατόν συντομότερα λόγω θερινής περιόδου και τουρισμού (το πλείστον των περιπτώσεων φιλόζωοι) - και να ορισθεί ότι επιτρέπεται το λούσιμο των κατοικίδιων ζώων, τουλάχιστον σε όλες τις ελεύθερες παραλίες και εκεί που δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις ή  παραχώρηση.

Εξάλλου η παραλία και η θάλασσα είναι κοινόχρηστα πράγματα και έχετε την υποχρέωση να εξασφαλίσετε την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους.        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ –
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ & ΤΑΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ &
ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α΄
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Βασιλειάδη, (Πύλη Ε1 - Ε2)
Ταχ. Κώδικας : 185 10,  Πειραιάς
Τηλέφωνο  : 2104191542
Πληροφορίες : Πλωτάρχης Λ.Σ. (Τ) ΣΜΥΡΝΗ Στ.
Fax : 210 4191561
E-mail : digakal@hcg.gr
ΠΕΙΡΑΙΑΣ      08-8-2013
Αριθμός Φακέλου: 511.19/2013
Αριθμός Σχεδίου: 3160

ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
ΘΕΜΑ: «Άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικιδίων ζώων στη θάλασσα».
Σχετ.: Η αρ. πρωτ.: 0305/8/7/13/08-7-2013 επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.


 1. Επί του αντικειμένου του θέματος γνωρίζονται τα ακόλουθα:
    α) Σύμφωνα με την παράγραφο 1 εδάφιο ζ του άρθρου 230 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα που ισχύει για όλες τις Λιμενικές Αρχές της χώρας, πλην του Πειραιά όπου η αντίστοιχη διάταξη βρίσκεται στο άρθρο 91 παρ. 2 του Κανονισμού Λιμένα Πειραιά, απαγορεύεται η κυκλοφορία των ζώων και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων.
    β) Η Υπηρεσία μας με στόχο να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση των αναφερόμενων περιστατικών, εξέδωσε την αριθμ. Μ.Φ. 2119.4/03/06/16-6-2006 εγκύκλιο, η οποία και επισυνάπτεται προς πληρέστερη ενημέρωσή σας.
    γ) Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ 15Α΄/02-02-2012) όπου προβλέπονται και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και ειδικότερα για τον ιδιοκτήτη σκύλου, αναφέρεται ότι οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος από το χώρο της ιδιοκτησίας του και να εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.
2. Η Υπηρεσία μας έγινε αποδέκτης της σχετικής επιστολής η οποία απευθύνεται και στην Υπηρεσία σας, ωστόσο σας αποστέλλεται συνημμένα προς διευκόλυνσή σας. Παρακαλούμε για τις απόψεις σας επί του περιεχομένου της επιστολής προκειμένου στη συνέχεια σταθμίσουμε περαιτέρω ενέργειές μας. Στην απάντησή σας παρακαλούμε όπως διευκρινήσετε αναφορικά με τη δυνατότητα ή μη λουσίματος των ζώων ελεύθερα στη θάλασσα και την ύπαρξη ή μη κινδύνων στους λουόμενους, καθώς και ό,τι άλλο κρίνετε σκόπιμο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας.
3. Διεύθυνση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  και Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής του Υπουργείου Υγείας που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωση και τη διατύπωση των απόψεών τους επί του περιεχομένου της σχετικής επιστολής.
4. Υ.Ν.Α./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος που κοινοποιείται το παρόν παρακαλείται ομοίως.

                          Ο Διευθυντής


                                                                                         Πλοίαρχος Λ.Σ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Παν.

Επισυνάπτονται:
1. Η αριθ. Μ.Φ. 2119.4/03/06/16-6-2006 εγκύκλιος (Φ.02).
2. Η σχετική επιστολή (Φ.03).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
I. ΑΠΟΔΕΚΤHΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ /ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ/
Δ/ΝΣΗ Κ.Α.Φ.Ε.
Αχαρνών 2, Τ.Κ. 10176
(e-mail: ka6u002@minagric.gr)


ΙΙ. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ /ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Αχαρνών 2, Τ.Κ. 10176 ΑΘΗΝΑ
(e-mail: ka6u047@minagric.gr) (με επισυναπτόμενη τη σχετική)

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ/ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Βερανζέρου 50, ΤΚ 10438 ΑΘΗΝΑ
(E-mail: ddy@yyka.gov.gr) (με επισυναπτόμενη τη σχετική)

3. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΛΥΚΤΟΥ 7 ΤΚ 71307 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
(e-mail: pfpomospondia@gmail.com)

ΙΙΙ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:
Γρ. κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ (επί της αριθ.: 2827/17-7-13 εντολής)– Γ.Γ. – Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε. – Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (επί της αριθ. 179/22-7-2013 εντολής) – Δ.Κ.Ε΄ (υτα)

Προς

1)    Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
            Υπόψιν
            α) Υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
            β) Γενικού Γραμματέα
                Ναύαρχου (ε.α) Αθανάσιου Μπούσιου
            γ) Αρχηγού Λιμενικού Σώματος
                Αντιναύαρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου
            δ) Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας
                e-mail: egov@yen.gr

2)    Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής                       Αθήνα, 09.04.2014
            e-mail: gg@yen.gr                                                 Αρ.Πρωτ.421/09.04.2014

3)    Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ

      Τηλ. 2102125753
     
4)  Δ/νση  Κ.Α.Φ.Ε
            e-mail: ka6u001@minagric.gr


Κοιν/ση

 ΜΜΕΘΕΜΑ: «Άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων ζώων στη θάλασσα».

Κύριοι,


Επανερχόμαστε  στην με αριθμό πρωτοκόλλου 0305/8/7/13 επιστολή μας , την οποία και σας
επισυνάπτουμε εκ νέου και παρακαλούμε όπως , αφού την  μελετήσετε με την δέουσα προσοχή ,επιτέλους αποφανθείτε επ αυτής.
Υπενθυμίζουμε δική σας σχετική  επιστολή με αριθμό διαβιβαστικού   511.19/2013, αρ.σχεδίου:3160 .

Διαμαρτυρόμαστε  εντόνως διότι  επί σχεδόν ένα  χρόνο δεν απαντήσατε επί της ουσίας στο αίτημά μας , μολονότι είστε το καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργείο, αφού   το επίδικο προς επίλυση  θέμα αφορά στην κολύμβηση σκύλων στις θάλασσες καθώς και στην κυκλοφορία και παραμονή τους στις παραλίες .

Ως εκ τούτου αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας  , και αφού πρωτίστως λάβετε υπόψη σας την  κείμενη νομοθεσία, την οποία ουδείς ,πολύ περισσότερο το αρμόδιο υπουργείο, επιτρέπεται να αγνοεί.
Περαιτέρω  κωλυσιεργία ή παραπομπή και πάλι σε απάντηση συναρμόδιου κατά την άποψη σας υπουργείου  κρίνεται ως απαράδεκτη ,καθότι  η διευκρίνιση τυχόν νομικών κενών σας αφορά εσάς και όχι τον πολίτη ή  τον φορέα, που σας απευθύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: