Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοινώσεις της ΠΦΠΟ

Νέα εγκύκλιος του Υ.Μ.Ε. για τις μεταφορές ζώων συντροφιάς μετά την παρέμβαση της ΠΦΠΟ Οι όροι μεταφοράς για ζώα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν αλλάξει από τις 13 Ιανουαρίου 2014, μετά από ιδιαίτερες προσπάθειες της ΠΦΠΟ. Συγκεκριμένα τα μεγαλόσωμα ζώα, εφόσον φέρουν λουρί, φίμωτρο, ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας και microchip μεταφέρονται σε προκαθορισμένο βαγόνι, μαζί με τον συνοδό τους. Η μεταφορά δεν έγκειται σε καμία περίπτωση στην συναίνεση του προσωπικού ή των υπολοίπων επιβατών. Για τους μεγαλόσωμους σκύλους, εκδίδεται ...


τίτλος μεταφοράς και καταβάλεται μισό εισιτήριο της ίδιας θέσης με του συνοδού.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει περιορίσει τα δρομολόγια σε κάθε γραμμή για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Συγκεκριμένα Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε ένα δρομολόγιο και Θεσσαλονίκη - Αθήνα σε δύο δρομολόγια.
Επισυνάπουμε την εγκύκλιο για πληρέστερη ενημέρωσή


Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

=====================================================

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Προς τον
Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ
κ. Ν. Παπαγιανόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης                          Χανιά 13.02.2014
κ. Παραβολιδάκη                                                            Αρ. πρωτ. 399/14ΗΘΙΚΟΣ  ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ  Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ  ΣΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


Η Ομοσπονδία μας θεωρεί  ηθικούς αυτουργούς του αποτρόπαιου εγκλήματος κατά δύο αδέσποτων ζώων εκ των οποίων το ένα το κρέμασαν και το άλλο το  χτύπησαν μέχρι θανάτου ,τους αστυνομικούς του Α.Τ. Σητείας .

Πριν λίγο χρονικό διάστημα το Α.Τ. Σητείας έλαβε καταγγελία από κάτοικο εναντίον πολίτη της περιοχής για σίτιση αδέσποτων ζώων.
Ο αστυνομικός ο οποίος έσπευσε στο σημείο , έχοντας πλήρη άγνοια του νόμου ο οποίος επιτρέπει την σίτιση  των αδέσποτων-  πως είναι δυνατόν να το απαγόρευε εξάλλου- απαγόρευσε ως άλλος νομοθέτης  την σίτιση  των αδέσποτων από την ως άνω πολίτη.

Παρά τις παρεμβάσεις  μελών του φιλοζωικού συλλόγου  ,τα οποία επέδωσαν τόσο τον σχετικό νόμο όσο  και την Εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο εν λογω αστυνομικός συνέχισε το «βιολί» του.
Χρειάστηκε η παρέμβαση της Προέδρου της Ομοσπονδίας μας προς τον Διοικητή του Α.Τ. Σητείας για να καταλάβουν , αυτό που  ως όργανα τάξης όφειλαν να γνωρίζουν.
Την νομοθεσία δηλαδή  και να μην κρίνουν με βάση  τις προσωπικές τους αντιλήψεις.

Όμως το κακό είχε γίνει.

Τα ζώα τα οποία σίτιζε η φιλόζωη πολίτης απομακρύνθηκαν από  αγνώστους από τον χώρο όπου διαβίωναν στην Σητεία και εγκαταλείφθηκαν  στην περιοχή του Παλαίκαστρου , όπου τα βρήκε ένας τραγικός και αγωνιώδης θάνατος.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αήθη αυτή στάση  της Αστυνομίας και ζητάμε να  πράξουν τα δέοντα , ώστε να ευρεθεί ο δράστης και να αποδοθεί  η δικαιοσύνη  γι αυτόν που  προχώρησε σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, νέος σε ηλικία όπως πληροφορούμεθα.
Διαμαρτυρόμαστε εξ ίσου έντονα για τον απαράδεκτο  τρόπο  με τον οποίο  οι αστυνομικοί του τμήματος τάξης Σητείας συνεχίζουν να « ενημερώνουν» τους πολίτες και ζητάμε την παρέμβαση  των Προϊσταμένων τους Αρχών σε επίπεδο Κρήτης.

Και επιτέλους η Πολιτεία ας πάρει  μέτρα για την μη εγκατάλειψη ζώων και κυρίως για τις ανεξέλεγκτες γέννες των ζώων αντί να βαυκαλίζεται ότι έχει  νόμους προστασίας των ζώων.

Κλείνοντας και αναφερόμενοι στους δράστες που ίσως αυτή τη στιγμή να γελάνε για τον κανιβαλισμό τους και το « κατόρθωμά» τους, τους παραθέτουμε την λαϊκή ρήση.

« ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: