Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Η πρώτη σύλληψη βοσκού για κακοποίηση σκύλου στη Σκύρο!

Ο βοσκός Γεώργιος Ζ. συνελήφθη χτες στο νησί της Σκύρου από την Αστυνομία εξαιτίας της κακοποίησης του σκύλου του. Το ζώο, που βλέπετε στις φωτογραφίες, εντοπίστηκε στην περιοχή Σίκανο από τρεις φιλόζωες, που δραστηριοποιούνται στο νησί, κάτω από άθλιες συνθήκες. Το βρήκαν αλυσοδεμένο στο βαρέλι του και ...
σ’ ένα σπιτάκι που δεν το χωρούσε ούτε κατά το ήμισυ. Το τσοπανόσκυλο ήταν χωρίς νερό (!) και χωρίς τροφή, ενώ γύρω του υπήρχαν υπολείμματα από ψοφίμια και ξερό ψωμί. Όπως διαπιστώθηκε και τ’ αυτιά του ήταν κομμένα! Η Αθηνά Μαΐλη από τη φιλοζωική ομάδα του νησιού «Skyros Road Dogs», που ενημέρωσε το www.zoosos.grγια την πρώτη σύλληψη βοσκού στη Σκύρο, μας εξήγησε ότι με το που το είδαν σε αυτά τα χάλια κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε επί τόπου. Φυσικά αμέσως έδωσαν στο ζώο τροφή και νερό για να το ανακουφίσουν λίγο. Στο Αστυνομικό Τμήμα κατατέθηκε καταγγελία εναντίον του ιδιοκτήτη του ζώου, ο οποίος εντοπίστηκε, αφού ήταν καταγεγραμμένος στη λίστα του Δήμου Σκύρου με τους βοσκούς που πέρυσι είχαν ενημερωθεί για το τι ορίζει η νομοθεσία σχετικά με τη φροντίδα των σκυλιών και γνώριζε ότι θα έπρεπε να συμμορφωθεί ώστε το σκυλί να μη βασανίζεται. Ο Γεώργιος Ζ. πέρυσι όχι μόνο είχε υπογράψει ότι σημείο που βρέθηκε το βαρελόσκυλο χθες του ανήκει αλλά και πως όλα τα σκυλιά που εντοπίζονται εκεί κατά καιρούς είναι υπό την ιδιοκτησία του. Ο βοσκός εξαιτίας του ότι είναι ηλικιωμένος αν και συνελήφθη – κατ’ εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα – αφέθηκε τελικά ελεύθερος και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Η φιλοζωική ομάδα του νησιού «Skyros Road Dogs» ζήτησε την οριστική αφαίρεση του σκυλιού του αφού αυτός δεν συμμορφώνεται.
zoosos.gr

1 σχόλιο:

ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΧΟΥ είπε...

Κατά αρχάς θα έπρεπε να γράψετε όλο το όνομα αυτού του άθλιου τύπου. Και βέβαια δεν μας νοιάζει καθόλου η ηλικία του και θα έπρεπε να είναι μέσα για την κακοποίηση αυτού του άμοιρου σκύλου. Σκεφτείτε πόσα άλλα έχει κάνει στην ζωή του σε άλλα ζωάκια. ¨Οσοι συμπεριφέρονται στα ζωάκια με τέτοιους τρόπους είναι επικίνδυνα άτομα γιατί ξεσπούν σε αυτά διότι πολύ θα ήθελαν να τους δινόταν η εξουσία να κάνανε χειρότερα σε ανθρώπους. Λέτε πώς είναι βοσκός. Τι θα τραβάνε τά προβατάκια και τά κατσικάκια τά οποία όχι μόνο τά βλέπει σαν πράγματα αλλά , θα «φαρμακώνει» και την ύπαρξή τους πού σαν συνέπεια έχει να παράγουν δηλητήριο αντί για γάλα .
Μπράβο στις τρείς φιλόζωες.