Σελίδες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Για κάθε ζώο που αγοράζετε, άλλο ένα πεθαίνει...

Άρθρο
Βόλτες στο πάρκο, βόλτες με το αυτοκίνητο και παιχνίδια με μπάλες και Frisbee είναι πράγματα τα οποία τα ζώα των καταφυγίων θα μπορούσαν να τα χαρούν αν τους είχε δοθεί η ευκαιρία. Αλλά για τα περισσότερα δεν υπάρχει αυτή η ευκαιρία. Σκυλιά και γάτες σε όλη τη χώρα πεθαίνουν γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράζουν ζώα από pet shops ή από εκτροφείς χωρίς ...
διεθνή πιστοποίηση, αντί να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο από καταφύγιο. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως εκατοντάδες χιλιάδες σκυλιά και γάτες στη χώρα μας και εκατομμύρια στον κόσμο, χάνουν τις ζωές τους κάθε χρόνο επειδή οι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν, ενώ αμέτρητα ζώα περιμένουν υπομονετικά στα καταφύγια για μια ευκαιρία στην αγάπη και ένα ζεστό σπιτικό. Όταν αγοράζετε ένα ζώο, είστε υπεύθυνοι για την άφιξη ενός νέου μέλους στην οικογένεια σας! Είστε εξίσου υπεύθυνοι για το θάνατο ενός αδέσποτου ζώου, ενός ζώου καταφυγίου που χρειάζεται σπίτι! Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα. Τα αδέσποτα δεν τοποθετήθηκαν στους δρόμους, έτσι, από μόνα τους. Βρέθηκαν εκεί λόγω της ανευθυνότητας και άγνοιας των ιδιοκτητών τους, στη μη παροχή των απαραίτητων για τη φροντίδα τους και στην επιμονή τους να μην στειρώνουν τα ζώα τους, γιατί έτσι έμαθαν, γιατί κάποιος τους το είπε, γιατί θεωρούν ότι ευνουχίζονται κι αυτοί μαζί τους! Η έλλειψη στέγης δεν είναι πρόβλημα που αφορά μονάχα τους ανθρώπους. Αφορά και τα ζώα συντροφιάς εξίσου. Μην επιμένετε στην αγορά ενός κουταβιού για να του μάθετε εσείς όλα αυτά που στην ουσία δεν γνωρίζετε καν, γιατί δεν φροντίσατε να μάθετε και να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας πολύ πριν εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας. Ένα ενήλικο σκυλί καταφυγίου ή ακόμα και το αδέσποτο που τριγυρνά στο δρόμο σας, έχει να σας χαρίσει πολύ περισσότερη αγάπη καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι την απόρριψη και το ένστικτο της επιβίωσης, του δίδαξε ήδη τα βασικά για τη συμβίωση με τους ανθρώπους. Εάν θέλετε να βάλετε ένα ζώο στη ζωή σας, υιοθετήστε από ένα καταφύγιο, υιοθετήστε και σώστε ένα αδέσποτο!
Επιμέλεια: Αναστασία Τσουλιά – Θετική Εκπαίδευση Σκύλων
Hug4Dogs®.com ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ©

2 σχόλια:

Levina είπε...

Τρία ζώα έχω πάρει μέχρι τώρα από φιλόζωους που τα είχαν μαζέψει από τους δρόμους ... το ένα δυστυχώς δεν ζει πια ... αλλά κανένα δεν χρειάστηκε να εκπαιδεύσω .
Με το που ήρθαν σε μια εβδομάδα γνώριζαν πως είναι το σπίτι τους, που είναι ο χώρος, το φαγητό τους, τις ώρες ησυχίας και πως να υπερασπίζονται το σπίτι μας .
Μάλλον εμείς μαθαίναμε από αυτά.
Ποτέ δεν μπορεσα να καταλάβω αυτό με τα καταστήματα πώλησης ζώων.
Να πας να το πάρεις από ειδικό εκτροφέα , να δεις τους χώρους, τους γεννήτορες μάλιστα ... αφού διαθέτεις αυτά τα χρήματα. Αλλιώς γιατί ?
Μάλλον υπάρχουν πολλές απαντήσεις σε αυτό το γιατί , αλλά εμένα δεν με καλύπτει καμία.

Να είσαι καλά
Καλό βράδυ!

animalspress είπε...

Και τελικά γιατί αυτή η μανία με τις ράτσες των κατοικίδιων, όταν τόσα ημίαιμα ζωάκια , αδεσποτάκια με λυπημένα μάτια περιμένουν στα καταφύγια ή στο δρόμο μια ζεστή αγκαλιά και λίγη χαρά ; Είναι αποδεδειγμένα πιό έξυπνα και θα εκτιμούν πάντα σε όποιον τα παίρνει τη σωτηρία τους . Μόνο ευγνωμοσύνη και λατρεία θα δίνουν !

Καλό βράδυ Levina