Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Ημερίδα για προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του Ν. 4039/2012 για τα ζώα, καθώς και άλλα παρεμπίπτοντα ζητήματα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Δικαιϊκού Συστήματος

Ημερίδα με θέμα: «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή: Προβλήματα που απορρέουν από την Εφαρμογή του Ν. 4039/2012», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 5μ.μ., στo Αμφιθέατρο “Ι. Δρακόπουλος” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια. Η Hμερίδα τελεί ...
υπό την αιγίδα του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. κου Θεοδόση Πελεγρίνη και διοργανώνεται από την Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδoς. (η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό τη συμπροεδρία του κου Εμμανουήλ-Ρούσσου Παπαδάκη, Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου και Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και της κας Αναστασίας Μπομπολάκη, Προέδρου της Π.Φ.Π.Ο) .

Η Hμερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κου Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

 

Ο θεματικός άξονας της Hμερίδας θα είναι: «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή».

 

Θα μιλήσουν Εισαγγελικοί Λειτουργοί, μεταξύ των οποίων και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία είναι αρμόδια για την Προστασία των Ζώων, επιφανείς Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Κατά τη διάρκεια της Hμερίδας θα εξετασθούν τα προβλήματα που απορρέουν από την καθημερινή  εφαρμογή του Ν.  4039/2012, ασάφειες και κενά αυτού, η ανταπόκριση των εμπλεκομένων Αρχών, καθώς και το ζήτημα της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στα άλλα  ζωϊκά είδη στη χώρα μας αλλά και στη σύγχρονη Ευρώπη.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

 

Πανελλαδική Φιλοζωϊκή  & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Τηλ. 6976 489349, email: pfpomospondia@gmail.com
 
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος
Τηλ. 210 8222548, email: eisag@otenet.gr


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημερίδα «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή»

 

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, 5 μ.μ.

 

Χώρος διοργάνωσης: Αμφιθέατρο “Ι. Δρακόπουλος” Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Προπύλαια

 

 

Έναρξη Ημερίδας - Χαιρετισμοί

 

Θεοδόσης Πελεγρίνης, Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α

 

Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης, Aντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

 Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

 

Αναστασία Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο.

 

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Ομιλίες

 

1. Παύλος Σούρλας, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, Καθηγητής Νομικής Σχολής: Οι φιλοσοφικές βάσεις των καθηκόντων μας προς τα ζώα και η αναγκαιότητα αναθεώρησης του Συντάγματος  για τα δικαιώματα των ζώων

 

2. Ρεγγίνα Αργυράκη, Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Ένα μεταβατικό μοντέλο από τη θεσμοποίηση προς τη θεσμοθέτηση”

 

3. Αθανάσιος Ντινόπουλος, Κοσμήτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητής Ανατομικής και Ιστολογίας με βαρύτητα στο νευρικό σύστημα ανθρώπου και ζώων: H μοναδικότητα του ανθρώπου ως δαρβινική πλάνη”

 

4. Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος: Η έννοια της αξίας των υπολοίπων βιολογικών ειδών στην ελληνική σκέψη”

 

5. Eιρήνη Χρυσογιάννη, Αντεισαγγελέας Εφετών Δ. Κρήτης: “Προβλήματα πρακτικής του νέου νόμου, ο ρόλος των εισαγγελέων και της αστυνομίας - η νομική έννοια της παθητικής κακοποίησης”

 

6. Αθηνά Θεοδωροπούλου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, αρμόδια για την Προστασία των Ζώων : “Σχέσεις αμφιμονοσήμαντης αντιστοιχίας μεταξύ των διαφόρων Δικαιϊκών Συστημάτων της Ευρώπης απέναντι στα ζώα: κενά και ασάφειες του νέου νόμου”

 

7. Απόστολος Περιστέρης, Αστυνόμος Β, Κτηνίατρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: “Η αναγκαιότητα ενημέρωσης των αστυνομικών επί των νομικών θεμάτων του N. 4039/2012 και η καθημερινή πρακτική στα αστυνομικά τμήματα”

 

Διάλειμμα 15 λεπτών

 

8.  Βασίλειος Παπαγεωργίου, Δικηγόρος ειδικός στο Διοικητικό Δίκαιο: “Φιλοζωϊκά Σωματεία και ο Ν. 4039/2012”

 

9. Ηλίας Κορομηλάς, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνιολόγος (PhD), Εγκληματολόγος (ΜΑ): Παθητική κακοποίηση των ζώων και εφηβική παραβατικότητα προς τα άλλα έμβια είδη: μία σχέση αμφίδρομη”

 

10. Σάββας  Γεωργιάδης, Παιδοψυχίατρος: “Η κακοποίηση ζώων ως  πρόδρομος διαταραχών της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων”

 

Ερωτήσεις- Απαντήσεις

 

Κλείσιμο Ημερίδας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: