Σελίδες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Σκύλοι «θεραπευτές» στάλθηκαν στο Νιούταουν για να ανακουφίσουν τον κόσμο

Κατάλληλοι για να «επωμιστούν» μέρος του πόνου και της θλίψης τους

Μία ημέρα ύστερα από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, στάλθηκε ένα γκρουπ σκύλων golden retriever, από το Σικάγο, για να ανακουφίσουν τους κατοίκους από τον πόνο τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune, η οργάνωση Lutheran Church Charities έστειλε περίπου 10 σκύλους κατάλληλους να βρίσκονται πλάι ...
σε κόσμο που θρηνεί. Μαζί με τα πανέμορφα και υπάκουα ζώα, έφτασαν στο Νιούταουν και οι άνθρωποι που τα φροντίζουν. Τα σκυλιά μπορούν να κάθονται παρέα με όσους τους έχουν ανάγκη στη διάρκεια της προσευχής τους, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι η οδύνη μειώνεται αισθητά όταν αυτός που υποφέρει τα αγγίζει και τους μιλά. Έτσι, αποθέτει μέρος του βάρους του σε εκείνα, απαλύνοντας –όσο είναι δυνατό- τον πόνο του. «Τα σκυλιά δεν κρίνουν. (Απλώς) αγαπούν και δέχονται τους πάντες όπως είναι» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Tim Hetzner.
Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές από τις φωτογραφίες των όμορφων, «θεραπευτικών» σκύλων, κατά τη μεταφορά τους στην πόλη του Κονέκτικατ, αλλά και σε στιγμές τους με κατοίκους του Νιούταουν:

Δεν υπάρχουν σχόλια: