Σελίδες

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Γνωστές εταιρίες καλλυντικών συνεχίζουν να χρησιμοποιούν έμμεσα πειράματα σε ζώα για τα προϊόντα τους

Παρά το γεγονός ότι έχουν δηλώσει δημόσια το αντίθετο

Πληρώνετε εσείς οι ίδιοι για τα πειράματα στα ζώα ; Δυστυχώς ναι. Πολλοί ανυποψίαστοι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα από εταιρίες που συνεχίζουν να βασίζονται σε τακτικές σκληρών και επώδυνων πειραμάτων σε αμέτρητα ζώα , με κόστος φυσικά τη ζωή τους . Αυτές περιλαμβάνουν και επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει δημόσια πως τίθενται ενάντια σε πειράματα σε ζώα. Σύμφωνα με τις έρευνες της Peta, μεγάλες επιχειρήσεις, όπως ...
Revlon, Avon, Mary Kay και Estée Lauder έχουν αθετήσει την υπόσχεσή τους να μην επιτρέπουν να δηλητηριάζονται και να τυφλώνονται τα ζώα , προκειμένου να δοκιμάζονται τα προϊόντα τους (καλλυντικά) αλλά και να μην διαπραγματεύονται με αγορές όπως εκείνη της Κίνας (όπου είναι γνωστές οι πρακτικές εκμετάλλευσης και βασανισμού ζώων).

Ο τρόμος και τα μαρτύρια των ζώων στα εργαστήρια πειραμάτων έχουν μαγνητοσκοπηθεί πολλές φορές και , παρά ταύτα, υπάρχουν εταιρίες που συνεχίζουν απρόσκοπτα να υιοθετούν παρόμοιες μεθόδους για τα προϊόντα τους, έστω και μέσω άλλων χωρών. Οι αρχαϊκές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στα πειράματα αυτά είναι βάρβαρες και περιλαμβάνουν έκθεση του δέρματος των ζώων σε καυστικές ουσίες, βίαιη εισχώρηση διαφόρων ουσιών στα στομάχια τους , χημικά στα μάτια τους κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: