Σελίδες

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σκληρά πειράματα σε σκύλους στη Ναυτική Βάση των ΗΠΑ

Peta : Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας βασανίζει και σκοτώνει χιλιάδες ζώα σε πειράματα

O Vanguard είναι ένα μικρό ημαίαμο σκυλάκι ανάμεσα στις ομάδες σκύλων που χρησιμοποιούνται στα σκληρά πειράματα της Ναυτικής Βάσης των ΗΠΑ. Σκύλων των οποίων τα ρουθούνια τρέχουν αίμα , τα τύμπανα των αυτιών τους είναι σπασμένα και που συνήθως θανατώνονται οδυνηρά. Αμέτρητοι σκύλοι έχασαν τη ζωή τους σε αυτά τα πειράματα , αλλά ...
ο Vanguard στάθηκε λίγο πιό τυχερός. Αυτός ο μικρός ντροπαλός σκύλος, που διέφυγε από την κόλαση πριν σκοτωθεί , έζησε το υπόλοιπο της ζωής του ως μέλος αληθινής οικογένειας.
Εδώ και αρκετά χρόνια η PETA έμαθε για τον σκύλο αυτό κάνοντας παράλληλα αγώνα για τη λήξη των πειραμάτων σε ζώα και, παρά τη μεγάλη διεθνή κατακραυγή από τότε, ακόμη και σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας πληγώνει και σκοτώνει χιλιάδες ζώα σε πειράματα. Εξάλλου, νωρίτερα φέτος, η PETA, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, έβγαλε στη δημοσιότητα ένα σοκαριστικό video από τις στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ, όπου έκοβαν τα μέλη του σώματος από κατσίκες με αλυσοπρίονα , μαχαίρωναν τα ζώα με νυστέρια και στη συνέχεια τους έβγαζαν τα όργανα. Στο video προβαλλόταν η "άσκηση" καθώς και οι κλωτσιές στα ζώα και οι κραυγές τους. Μαζί με την Ευημερία των Ζώων (FWA), η οργάνωση δίωξε τους υπεύθυνους για βία , αλλά άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες προώθησαν και πάλι τις "ασκήσεις" αυτές με συμβόλαιο ύψους περίπου 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό το video αποκαλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος από την τεράστια εκμετάλλευση ζώων εκ μέρους του υπουργείου Άμυνας. Υπολογίζεται ότι, λίγο ως πολύ, 10.000 ζώα πυροβολούνται, βασανίζονται, καίγονται και θανατώνονται κάθε χρόνο σε παρόμοια πειράματα ασκήσεων με ... αρχαϊκούς τρόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: