Σελίδες

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Βασανισμός και δολοφονία γάτας σε πείραμα με στόχο το κέρδος στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin


Χρησιμοποιεί 30 γάτες κάθε χρόνο μόνο για το συγκεκριμένο πείραμα

Σκεφθείτε να φυτεύουν μεταλλικά πηνία στα αυτιά σας και να καταστρέφονται , να ανοίγονται τρύπες στο κρανίο σας και να εμφυτεύονται ηλεκτρόδια στον εγκέφαλό σας, να ξυπνάτε ανάμεσα στα πολλά επώδυνα χειρουργεία και να μένετε νηστικοί για πολλές ημέρες. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε μία γάτα, από τα χέρια των ειδικών του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison. Σύμφωνα...
με την PETA και τα δημοσιεύματα αρκετών διεθνών ζωοφιλικών ιστοσελίδων, δεν πρόκειται για μια περίπτωση πειράματος με στόχο την προστασία της ανθρώπινης υγείας , αλλά πρόκειται για τα βασανιστήρια και τη θανάτωση ενός ζώου με μοναδικό στόχο το γόητρο και το κέρδος. Η δικαιολογία της σχολής για το πείραμα ήταν πως χρειαζόταν για τη διατήρηση του ρεκόρ έκδοσης , η οποία διασφαλίζει σταθερή χρηματοδότηση.
Η ειρωνεία είναι ότι άδικα θυσίασαν τη γατούλα, καθώς δεν δημοσιεύτηκε ποτέ το πείραμα, ως αποτυχημένο...


Αλήθεια τί συμβαίνει στις γάτες που καταλήγουν στο Πανεπιστήμιο αυτό ; Για το συγκεκριμένο ζώο το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος. Και τί συμβαίνει με αυτή τη σταθερή χρηματοδότηση για την οποία η σχολή είχε τόση αγωνία και από πού προέρχεται ; Από τους Αμερικανούς φορολογούμενους πολίτες. Το ομοσπονδιακό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας πλήρωσε για τα βασανιστήρια της γατούλας. Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα Wisconsin State Journal αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο συνεχίζει να κάνει τέτοιου είδους πειράματα σε άλλες γάτες. Χρησιμοποιεί 30 γάτες κάθε χρόνο μόνο για το συγκεκριμένο πείραμα. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έχει δώσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια για το πείραμα βασανισμού της γάτας και η αντίστοιχη στρατηγική του Πανεπιστημίου "δουλεύει" κανονικά για να έχει συνεχή χρηματοδότηση. Η PETA αναφέρει ότι υπάρχουν πολύ πιό σύγχρονες και ανώδυνες μέθοδοι σε ινστιτούτα διεθνώς, που δοκιμάζονται άμεσα σε ανθρώπους, για τη διερεύνηση αυτού που ισχυρίστηκαν ότι εξέταζαν : την ικανότητα του εγκεφάλου να ανιχνεύει την πηγή των ήχων.

Υπάρχουν πολλές ιδιαίτερα σκληρές αλλά ενδεικτικές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της PETA για το θέμα. Επίσης υπάρχει σκληρό video στο youtube για τη συγκεκριμένη γατούλα. Αναφέρεται τέλος  petition για υπογραφές προς το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison προκειμένου να σταματήσει αυτά τα καταστροφικά και βασανιστικά για τα ζώα πειράματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: