Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Οι πρώτες δηλώσεις του κ. κ. Αλέξανδρου Τσαϊρίδη, μετά την απόφαση για τα αδέσποτα

ΠΕΝΤΑΜΗΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΣΑΙΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
«Σεβαστή η απόφαση της δικαιοσύνης» επισημαίνει στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Με φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή τιμώρησε το Πρωτοδικείο Καστοριάς τον αντιδήμαρχο κ. Αλέξανδρο Τσαϊρίδη, μετά από αγωγή που κατέθεσε πολίτης για επίθεση που δέχθηκε από αδέσποτο σκυλί. Εμείς θα προχωρήσουμε στην περισυλλογή, στην...
καταγραφή, στη σήμανση και στην περίθαλψη «Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο, είναι σεβαστή η απόφαση της δικαιοσύνης», ήταν τα πρώτα λόγια του αντιδημάρχου Καστοριάς κ. Αλέξη Τσαιρίδη, στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Βέβαια όπως υποστήριξε, με βάση τη νέα νομοθεσία, υπεύθυνος είναι ο δήμος, διότι πρέπει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των αδέσποτων. Αλλά λόγω των εκλογών όπως είπε, και της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ήταν να αδύνατο να προσληφθεί κτηνίατρος. « Τώρα που προσλάβαμε», πρόσθεσε «θα προβούμε στη διαχείριση των αδέσποτων σε συνεργασία με την κτηνιατρική και τις φιλοζωϊκές οργανώσεις». Πέρα όμως από την ευθύνη που έχει ο δήμος, όπως υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι συμπολίτες μας, που αφήνουν τα ζώα τους ελεύθερα και έτσι δημιουργείται το φαινόμενο των αδέσποτων, από εμάς τους ίδιους. Ας αναφερθεί ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των αδέσποτων, τόσο στην πόλη της Καστοριάς, όσο και στα άλλα τοπικά διαμερίσματα. «Εμείς θα προχωρήσουμε στην περισυλλογή, στην καταγραφή, στη σήμανση και στην περίθαλψη. Προχωρήσαμε στην πρόσληψη του κτηνιάτρου και νομίζω πως τώρα βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο, όπως ακριβώς λέει η νομοθεσία», κατέληξε .
Το να τιμωρείς έναν αντιδήμαρχο δεν είναι και ότι καλύτερο          
Σχολιάζοντας το θέμα ο δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης χαρακτήρισε σεβαστή την απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, όπως τόνισε, ο δήμος δεν έχει τις υποδομές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, λόγω της έλλειψης πόρων. Την ίδια στιγμή και η νομοθεσία προβλέπει την απελευθέρωση των αδέσποτων αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της στείρωσης, στην οποία έχει ήδη προχωρήσει ο δήμος Καστοριάς.«Το να τιμωρείς έναν αντιδήμαρχο δεν είναι και ότι καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καστοριάς, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι « Σέβομαι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, σε κάποιο νόμο στηρίζεται το δικαστήριο και επιβάλλει ποινές, αλλά πέρα από τους νόμους υπάρχει και η πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Χατζησυμεωνίδης ενημερώνοντας στη συνέχεια ο δήμος ότι προχωρήσε σε μια σύμβαση με κτηνίατρο, ο οποίος θα αναλάβει μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου την περισυλλογή, τον εμβολιασμό, και τη στείρωση των αδέσποτων. « Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι παραπάνω διαδικασίες είναι σαφώς δαπανηρές για το δήμο, την ίδια στιγμή που πραγματοποιείται συλλαλητήριο για τη χρηματοδότηση. Η πολιτεία αναθέτει αρμοδιότητες χωρίς να δίνει και τους ανάλογους πόρους για την εκτέλεση αυτών. Καλό θα ήταν να έχουμε ένα οργανωμένο κτηνιατρείο, να έχουμε και ένα- δύο κτηνιάτρους, προσωπικό για την περισυλλογή, φαγητό, φάρμακα και ιατρικό υλικό. Όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις χωρίς τη χρηματοδότηση από το κράτος», κατέληξε ο δήμαρχος Καστοριάς. Τέλος, η δημοτική αρχή συνέστησε την προσοχή απέναντι στα αδέσποτα, προκειμένου να μην παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά.
svouranews.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: