Σελίδες

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Άλογο δραπέτευσε από την άμαξα και ελευθερώθηκε στη Νέα Υόρκη

Ένα πρόσφατο περιστατικό αποδεικνύει για ποιό λόγο θα πρέπει να απαγορευτούν τα άλογα άμαξας στη Νέα Υόρκη. Το 6χρονο άλογο, με όνομα Oreo, έσπασε τα δεσμά του με την άμαξα προχθές στο Μανχάταν και άρχισε να τρέχει ελεύθερο στην 9η λεωφόρο. Ο οδηγός και ένα ζευγάρι Αυστραλών τουριστών έπεσαν κάτω με τραυματισμούς. Ο οδηγός πάντως δήλωσε ...
στη New York Daily News ότι δεν έφταιγε το άλογο, αλλά ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα που το τρόμαξε. Το άλογο τραυματίστηκε ελαφρά από την προσπάθεια απαελευθέρωσής του και η ASPCA θα το παρακολουθήσει καλύτερα με εξετάσεις. Η Christina Hansen , υπεύθυνη της επιχείρησης αλόγων αμαξών στη Νέα Υόρκη δήλωσε στη New York Daily News πως τα άλογα που χρησιμοποιούν , όταν αποσύρονται, βρίσκουν ιδιωτικά σπίτια . Ωστόσο, η Elizabeth Forel , πρόεδρος της Ένωσης κατά της χρήσης αλόγων για άμαξες και υπέρ της απαγόρευσής τους , είπε ότι , φέτος σημειώθηκαν 11 ατυχήματα σχετιζόμενα με άμαξες και άλογα στη Νέα Υόρκη. Αναρωτιέται γιατί γίνεται αυτό σε αυτή την πόλη σε ώρες αιχμής , όπου οι άνθρωποι δεν φοράνε ζώνες ασφαλείας και είναι εκτεθειμένοι. Όσο για τον δήμαρχο Michael Bloomberg , ισχυρίζεται ότι τα άλογα και οι άνθρωποι είχαν πάντα ισχυρό δεσμό και ότι οι τουρίστες λατρεύουν αυτή τη βόλτα. Θα ήταν ντροπή για τη Νέα Υόρκη να χάσει αυτή τη διαδικασία μεταφοράς. Πρόσθεσε δε πως πάντα θα συμβαίνουν ατυχήματα.
Βέβαια ο δήμαρχος και κάθε ένας που υποστηρίζει αυτές τις βολτίτσες με τα άλογα ξεχνάνε ότι σήμερα οι πόλεις είναι γεμάτες από κτίρια, ιδιωτικά αυτοκίνητα , ταξί και λεωφορεία και φυσικά πολλούς πεζούς. Τα ατυχήματα ενδέχεται να γίνουν και σοβαρότερα.  
animalspress

Δεν υπάρχουν σχόλια: