Κυριακή 16 Μαΐου 2010
Διεθνείς έρευνες και δημοσιεύματα για τις αμφιλεγόμενες αποστολές ζώων στη Βόρεια Ευρώπη
Οι έρευνες επί του θέματος των αποστολών ζώων στο εξωτερικό αποτελούν αίτημα πολλών αναγνωστών. Οργανώνονται και θα γίνουν σύντομα από δημοσιογράφους της χώρας μας, σε συνεργασία με δημοσιογράφους της Ευρώπης. Επειδή έχουν ήδη γίνει ωστόσο αρκετές έρευνες στις ίδιες τις βορειοευρωπαϊκές χώρες που εισάγουν αδέσποτα οικόσιτα ζώα από τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη , συγκεντρώσαμε όσες είχαμε βρει (τις είχαμε δημοσιεύσει όλες) , μαζί με τα επιμέρους δημοσιεύματα σε εφημερίδες και Internet για το θέμα και τις αναρτούμε σήμερα . Αυτό ζητήθηκε και από νέους αναγνώστες , οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα δυσκολευτούν να ψάξουν όλες τις εφετινές μας αναρτήσεις.
Ανεξέλεγκτο και επικερδές εμπόριο ζώων στο Internet
Έρευνα της Ελβετικής Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων SAP
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει πρόσφατη έρευνα της STS , μέσω της Ελβετικής Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων SAP , αναφερόμενη στις «ύποπτες συναλλαγές» που αφορούν το «εμπόριο» των ζώων...
στο Internet . Επισείει την προσοχή όσων «αγοράζουν» κατοικίδια μέσω Διαδικτύου , ζώα που εκτρέφονται γι αυτό το σκοπό ή άλλα που αλιεύονται από διεθνή καταφύγια και ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα , μέσω κυκλωμάτων . Αναφέρεται ενδεικτικά η Ανατολική Ευρώπη, η οποία στέλνει ζώα στη Δυτική Ευρώπη , πολλές φορές με κυκλώματα που σχετίζονται με τη μαφία και με στόχο το εύκολο κέρδος.
Επισημαίνεται σε γενικές γραμμές στο εν λόγω δημοσίευμα ότι , ασχολούνται με αυτή τη διαδικασία χιλιάδες έμποροι με «προϊόν» τα ζώα και μόνο στόχο το κέρδος. Οι εμπορικές συναλλαγές των ζώων, μέσω Διαδικτύου δεν μπορούν να ελεγχθούν. Με το κλικ του ποντικιού , προσφέρεται μεγάλη «γκάμα» οικόσιτων ζώων στο διαδίκτυο και με την παραγγελία , έρχονται στο σπίτι του νέου ιδιοκτήτη τους. Η ελβετική έρευνα κατέγραψε σε μια ημέρα μόνο 15.000 αγγελίες για 500 διαφορετικά είδη ζώων , τα περισσότερα σκύλοι και γάτες. Στην ανωνυμία του διαδικτύου ελοχεύουν οι κίνδυνοι εμπόρων και αντιπροσώπων αμφίβολης ποιότητας , που επιθυμία τους είναι να πλουτίζουν εις βάρος των ζώων, αλλά και των ανθρώπων που ενεργούν καλόπιστα. Μερικοί, μάλιστα, τα διαφημίζουν με την τιμή τους , με τέτοιο τρόπο, ως να ήταν «εμπόρευμα». Σε κάποιος περιπτώσεις , πωλούνται ζώα διαδικτυακά χωρίς να προσδιορίζονται στοιχεία των πωλητών, η διεύθυνση , αλλά μόνο κάποιο κινητό τηλέφωνο ή ένα email.
Με την έρευνα αυτή της STS επιχειρείται να φωτισθούν σκοτεινές πλευρές του εμπορίου των ζώων και να διεξαχθούν έλεγχοι για τη σοβαρότητα των αγγελιών πώλησης ζώων στο Internet. Πρέπει να είναι προσεκτικός κάθε ζωόφιλος, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, σε κάθε διαφήμιση με γάτες και σκύλους και κυρίως στο θέμα διακίνησης με «προσφορές» κουταβιών. Υπάρχουν αδίστακτοι έμποροι και κυκλώματα , τονίζεται, με στόχο το εύκολο χρήμα…
Οι προσφορές από άλλες χώρες είναι επίσης ένα σοβαρό θέμα , τη στιγμή που παραδίδονται τα ζώα στα σύνορα έναντι καταβολής μετρητών. Πολλοί έμποροι διακινούν κατοικίδια από την Ανατολική Ευρώπη σε μεγάλο βαθμό , ακόμη και με διασυνδέσεις με τη μαφία. Σύμφωνα με τις έρευνες της STS , διακινούνται κουτάβια, τα οποία είναι άρρωστα, ενώ λένε ότι είναι δήθεν εμβολιασμένα και ελεγμένα από κτηνιάτρους , με άγνωστη προέλευση. Μερικές από αυτές τις λίστες στο Internet διακρίνονται από το γεγονός ότι έχουν συνταχθεί σε κακά γερμανικά ή σε κακή μετάφραση. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται επίσης σε εξωτικά πουλιά , στα αμφίβια αλλά και στα άγρια ζώα.
Σε κάθε περίπτωση η έρευνα συμβουλεύει τους ζωόφιλους, όποιο ζώο και να πάρουν να ελέγξουν τον τρόπο και τις συνθήκες που έχει μεγαλώσει ή κατά πόσον έχει υποβληθεί σε ιατρικούς ελέγχους και φροντίδες. Τα καταφύγια έχουν πολλά ζώα που περιμένουν να βρουν ένα σπίτι και εκεί μπορεί να πάει κανείς από κοντά και να το ελέγξει.
http://www.tierschutzbund.ch/index.php?option=com_content&task=view&id=163&Itemid=1
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην http://www.tierschutz.com/
Οι ακόλουθες ιστοσελίδες Διαδικτύου της STS έχoυν συμπεριληφθεί στην έρευνα της:
http://www.piazza.ch/
http://www.kijiji.ch/
http://www.ricardo.ch/
http://www.tier-inserate.ch/
http://www.kleinanzeigen.ch/
http://www.inserat-schweiz.ch/
http://www.gratis-inserate.ch/
http://www.market.scout24.ch/
http://www.findix.ch/
http://www.pinwand.ch/
http://www.bazarclick.ch/
http://www.fundort.ch/ , http://www.markt.ch/
http://www.tierinserate.ch/ , http://www.suf.ch/
http://www.piazza.ch/
http://www.kijiji.ch/
http://www.ricardo.ch/
http://www.tier-inserate.ch/, http://www.kleinanzeigen.ch/
http://www.inserat-schweiz.ch/, http://www.gratis-inserate.ch/
http://www/. market.scout24.ch
http://www.findix.ch/
http://www.pinwand.ch/
http://www.bazarclick.ch/, http://www.fundort.ch/
http://www.markt.chwww.tierinserate.ch/,
http://www.suf.ch/
Μεγάλη αύξηση των πειραμάτων στα ζώα Στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύεται ένα άρθρο για τα πειράματα στα ζώα, που κάνει λόγο για αύξηση της τάξης του 16% τα τελευταία 4 χρόνια.
Τον πιο φρικτό θάνατο βρήκαν πάνω από 725.000 ζώα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5.000 κουνέλια, πάνω από 3.000 σκύλους, γάτες σχεδόν 500, 335 πιθήκους, περισσότερα από 3.200 βοοειδή, πρόβατα και 1.600 περίπου αίγες, σχεδόν 12.000 χοίροι, σχεδόν 400 άλογα και γαϊδούρια, και σχεδόν 600.000 τρωκτικά και τα μικρά θηλαστικά. Βασανίζονται τόσο πολύ, που ο θάνατος έρχεται σαν ανακούφιση …
Έρευνα για τις αποστολές αδέσποτων ζώων από την Ισπανία στη Γερμανία
*Τα κατοικίδια ζώα μεταφέρονται από τη Νότια Ευρώπη προς την Κεντρική και οι μεταφορές είναι παράνομες , απάνθρωπες και σκληρές για τα ζώα. Η επωδός και η δικαιολογία είναι γνωστή: «Πρέπει να σώσουμε τα ζώα και να πάνε κάπου καλύτερα από εδώ».
*«Αυτό που με σοκάρισε είναι τα μεγάλα φορτία με ζώα στριμωγμένα όλα μαζί εν μέσω άθλιων μεταφορών , με ζέστη, ασφυξία , έλλειψη αερισμού, δαγκωμένα…»
*Δεν θα πρέπει να σκέφτονται οι άνθρωποι στη Νότια Ευρώπη ότι σώζονται τα ζώα , μόνο και μόνο επειδή μεταφέρονται σε φορτηγά με τίτλο «Βόρεια Ευρώπη». Όσα επιβιώνουν από την αισχρή ταλαιπωρία , παραμένουν χρόνια στην απομόνωση των γερμανικών καταφυγίων . Ούτε η Γερμανία ούτε άλλη χώρα είναι παράδεισος για τα ζώα των χωρών που τα εξάγουν , όπως είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πολωνία κ.λπ.
http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/nicht-ueberall-wo-tierschutz-draufsteht-ist-tierschutz-drin
Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009
Από τον Mo Swatec
Στον Mo Swatek , συγγραφέα του δημοσιεύματος αυτού, ζητήθηκαν από ισπανικές ζωοφιλικές οργανώσεις πληροφορίες για τις διάφορες «μεσολαβήσεις» στα ζώα και τις μεταφορές τους σε άλλες χώρες. Η έρευνα του απέδειξε ότι υπάρχουν πολλά ζωοφιλικά σωματεία που στέλνουν τα ζώα τους σε ξένες χώρες , μόνο αν κερδίσουν αντάλλαγμα ή οικονομική ενίσχυση με τη μορφή μετοχικού κεφαλαίου ή εξαγορά. Τα έξοδα επιβαρύνουν την Ισπανία και αν συμφωνείται η τήρηση του μνημονίου συνεργασίας , στέλνουν τα σκυλιά.
Γράφει ο ίδιος στο δημοσίευμα ότι έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε θέματα καλής μεταχείρισης των ζώων και έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν επιχειρήσεις διάσωσης ζώων αμφίβολης εντιμότητας . Τα κατοικίδια ζώα μεταφέρονται από τη Νότια Ευρώπη προς την Κεντρική και οι μεταφορές είναι παράνομες , απάνθρωπες και σκληρές για τα ζώα. Η επωδός και η δικαιολογία είναι γνωστή : «Πρέπει να σώσουμε τα ζώα και να πάνε κάπου καλύτερα από τη χώρα μας». Αυτό που τον σοκάρισε είναι τα μεγάλα φορτία με ζώα στριμωγμένα όλα μαζί εν μέσω άθλιων μεταφορών , με ζέστη, ασφυξία , έλλειψη αερισμού, δαγκωμένα, καταστάσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν μεταφερόντουσαν τα ζώα σε ατομικά κλουβιά ή κιβώτια. Αναρωτιέται κανείς – σχεδόν με κλάμματα , αν τα δει όλα έτσι στριμωγμένα – για τα δικαιώματα των ζώων, και ρωτά «ποιο τέρας μπόρεσε να κάνει τέτοιου είδους μεταφορά ;» Ποια είναι η οργάνωση για την καλή διαβίωση των ζώων που κάνει τέτοιες μεταφορές , ενώ η απόσταση αό τη Σεβίλλη στο Βερολίνο είναι και 3.000 χλμ.;
Αυτά τα εγκλήματα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν , όπως γίνεται στη Γαλλία και την Ολλανδία , όπου οι τελωνειακοί υπάλληλοι έχουν σταματήσει ήδη να το ανέχονται το θέμα και μεριμνούν για την καλή μεταχείριση των ζώων και των μεταφορών . Στην Ελβετία εμφανίζεται ένας ελβετικός σύλλογος ο οποίος έχει απαγορεύσει τις μεταφορές αυτές και την εισαγωγή σκύλων και δικαίως. Μεταφέρονται αδέσποτα ζώα από … «προστάτες των ζώων» σε άθλιες συνθήκες με το πρόσχημα ότι θέλουν να τα σώσουν. Στην Ισπανία, όπως και σε άλλες νότιες ευρωπαϊκές χώρες , δεν θα πρέπει να σκέφτονται οι άνθρωποι ότι σώζονται τα ζώα , μόνο και μόνο επειδή μεταφέρονται σε φορτηγά με τίτλο «Βόρεια Ευρώπη». Όσα επιβιώνουν από την αισχρή ταλαιπωρία , παραμένουν χρόνια στην απομόνωση των γερμανικών καταφυγίων . Ούτε η Γερμανία ούτε άλλη χώρα είναι παράδεισος για τα ζώα των χωρών που τα εξάγουν , όπως είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πολωνία κ.λπ.
Εξάλλου υπάρχουν Κανόνες Μεταφοράς των ζώων, εκτός του ότι το άγχος στο οποίο υποβάλλονται με αυτές τις μεταφορές και η αλλαγή κλίματος μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο των ζώων.
(Στη συνέχεια καταγράφονται και αναλύονται στο δημοσίευμα οι γνωστοί «χρήσιμοι κανόνες» μεταφοράς για τα ζώα από χώρα σε χώρα. Το κατά πόσο εφαρμόζονται είναι το θέμα…)
*Τα δεινά των αδέσποτων ζώων είναι μεγάλα σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι αναγκαίο να υπερασπίσουμε τα ζώα των δρόμων. Τα ζώα δεν έχουν φωνή και πρέπει να τους δώσουμε εμείς.
Mo Swatek
PRO-GALGO INTERNATIONAL
http://www.pro-galgo.com/
"Εγκλήματα" με το πρόσχημα της "διάσωσης των ζώων"
Μεταφορές και εμπόριο σκύλων από την Ανατολική ΕυρώπηA. Maurer
Tierhilfe Costa Blanca
info@tierhilfecostablanca.com (για τις έρευνες)
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009
Μεγάλος είναι τελευταία ο αριθμός και μάλιστα , με αύξοντα ρυθμό, νεκρών σκύλων και γατών που εκτίθενται σε μεταφορές , κυρίως από χώρες , όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και άλλες, προς τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Αναρωτώνται πολλοί τί κάνουν οι αρμόδιοι για την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων. Υπάρχουν χώρες που δεν μεταχειρίζονται καλά τα ζώα , αλλά δυστυχώς τα ζώα πάνε από τη μία κόλαση στην άλλη. Σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρονται στα ταξίδια με πλαστά έγγραφα , είναι αδήλωτα ακόμη και άρρωστα. Και να θυμάστε ότι αυτό σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στις εξαιρέσεις , αλλά έχει γίνει κανόνας...από κάποιους που το κάνουν με το πρόσχημα της προστασίας των ζώων.
Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που γνωρίζουν το γεγονός αυτό στη Γερμανία, την Αυστρία , την Ελβετία κ.ά. και τα ζώα, σκύλοι και γάτες κυρίως, μπαίνουν στο διαδίκτυο με διατίμηση, οπότε μπορεί να επιλέξει κάποιος ένα κατοικίδιο από τη χώρα προέλευσης του.
Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εκκλήσεις στους ανθρώπους που ασχολούνται με τα θέματα των κατοικίδιων και της καλής διαβίωσης τους για να σταματήσει το εμπόριο σκύλων από το Ανατολικό Μπλοκ.
Εδώ το τελευταίο θλιβερό παράδειγμα ενός "ταξιδιού θανάτου", υπό την ηγεσία της βελγικής οργάνωσης προστασίας των ζώων http://www.4pattesoubliees.com/,
Πρόεδρος: κα Brigitte Μπέκερ.
Την όλη θλιβερή ιστορία μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.sos-galgos.net/2009-09-11/reise-in-den-tod-1teil.html # comment-41205
Τα ζώα μεταφέρονται σε κινούμενο "φέρετρο", ένα van ΧΩΡΙΣ εξαερισμό, με 35 βαθμούς...
(Αυτό το αυτοκίνητο είναι ίδιο) με το όχημα μεταφοράς της ανωτέρω οργάνωσης.
πηγή :
http://www.tierschutz-schattenseiten...r-tierschmutzq/
Συνέδριο με στόχο τις προσπάθειες εναρμόνισης για τις μεταφορές των ζώων
στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Άμστερνταμ 23-24.6.2009
Η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε διότι, όπως καταγράφεται, διότι δεν τηρούνται οι όροι μεταφοράς των ζώων ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://pers.varkensinnood.nl/fileadmin/rapporten/memorandum_conferentie_veetransport.pdf
Κερδοσκοπία και παράνομη διακίνηση ζώων στη Γερμανία από τη Νότια Ευρώπη
του Gabriele Hilbig ,
μέλους της ΙΖΤ, προέδρου της "SPCA φίλοι της γάτας "
Για παραβίαση του Κοινοτικού Κανονισμού 998/2003, σε συνδυασμό με την οδηγία RL 92/65EWG του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 1992, κάνει λόγο γερμανικό δημοσίευμα του 2008, αναφερόμενο σε εμπορική διακίνηση ζώων προς τη χώρα τους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Αναφέρεται , μεταξύ άλλων, σε Παραβίαση του Νόμου για Ασθένειες των ζώων, Παραβίαση του Animal Welfare Act , καθώς και Παραβιάσεις του Κανονισμού Μεταφορών…
Ο συγγραφέας του δημοσιεύματος επιχειρεί να καταγράψει τη σκοτεινή πλευρά των εισαγόμενων αδέσποτων κατοικίδιων στη Γερμανία από Νότιες κυρίως Ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά τις ανήθικες «συμβάσεις χορηγιών» φιλοζωικών οργανώσεων , με στόχο την κερδοσκοπία εις βάρος των αδέσποτων κατοικίδιων ή κλεμμένων δεσποζόμενων...
http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/das-geschaeft-mit-den-auslandstieren-boomt
Προκειμένου να εξηγήσει την εμπορική εκματάλλευση των αποστολών ζώων, αναφέρει ότι ένα καταφύγιο ζώων στη Γερμανία παραλαμβάνει , ούτε λιγο ούτε πολύ, 100 ζώα μηνιαίως από το εξωτερικό . Η συγκεκριμένη αποστολή κατοικίδιων , τα οποία μπορεί και να έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, δεν έχει έξοδα και κόστος μεταφοράς , λόγω χορηγίας του φιλοζωικού οργανισμού και «αναγκαστικής δωρεάς», ενώ η τιμή για την εισαγωγή ανά κατοικίδιο είναι κατά μέσο όρο 200 ευρώ , για να είναι ακόμη πιο ακριβό. Αυτό σημαίνει ετήσιο εισόδημα 240.000 ευρώ.
Σε πολλές περιπτώσεις δε, τα έξοδα μεταφοράς χρηματοδοτούνται ακόμη και μέσω των δωρεών των απλών ζωόφιλων πολιτών που βοηθούν. Ας αναλογιστεί λοιπόν κανείς τους ισχυρισμούς των οργανισμών των δικαιωμάτων των ζώων, ότι διασώζονται 3.000 ζώα ετησίως με αυτό τον τρόπο, οπότε το ποσό φθάνει αισίως τα 660.000 ευρώ ετησίως. Ακόμη και τα έξοδα της βενζίνης να αφαιρεθούν, το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο. Υπάρχουν σε αυτή την επιχείρηση «άνεργοι» που κάνουν ταξίδια στη Νότια Ευρώπη , σε τακτά χρονικά διαστήματα , προκειμενου να κλείσουν τις εν λόγω συμβάσεις για κάποιες εκατοντάδες ζώα. Αυτοί παίρνουν μέρος στην «επιχείρηση» γιατί είναι αρκετά κερδοφόρος. Εξαρτάται ενίοτε από τα ζώα που φέρνουν και από τις διασταυρώσεις τους, οπότε η τιμή τους μπορεί να πάει και στα 300 ή 400 ευρώ το κάθε ζώο.
Εκείνοι που αγαπάνε πραγματικά τα ζώα, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι εκείνοι που πληρώνουν μεγάλα ποσά μόνο για βοήθεια στη δυστυχία τους και όχι για το μεγάλο κέρδος από αυτή.
Είναι γεγονός ότι σε κάποιες νότιες χώρες, δεν μεταχειρίζονται καλά τα ζώα. Αλλά γιατί πρέπει να τα πάρουμε όλα στη χώρα μας; Εδώ και χρόνια γίνονται πολλές μαζικές εισαγωγές , αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα περίεργο είναι ότι, ενώ τα ζώα αυτά συνήθως έρχονται στη χώρα μας μόνο με «συμβάσεις χορηγίας» , ωστόσο είναι υψηλή η τιμή ανά ζώο . Παρά ταύτα, πρέπει να δηλώνονται ως «δωρεά» τα ζώα στα καταφύγια, για να παραμείνουν εκεί.
Εσείς, αν θέλετε να είστε χορηγός, πρέπει να πληρώσετε όλα τα έξοδα που αφορούν το ζώο. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ανήθικο και οι εν λόγω συμβάσεις απαράδεκτες.
Τα ζώα αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα , σε πολλές περιπτώσεις χωρών που τα στέλνουν, ενώ στις μεταφορές δεν τηρούνται οι κανονισμοί. Τα ζώα παραμένουν νηστικά, χωρίς νερό, χωρίς αερισμό. Δεδομένου ότι υπάρχουν προειδοποιήσεις , με αναφορές στις Αρχές και την κυβέρνηση μας , η αλλαγή θα μπορούσε να γίνει και σε συνεννόηση με τις άλλες χώρες και τις Αρχές τους για τη μέριμνα των ζώων, ενώ θα πρέπει να επαναξεταστεί η μείωση της ποσότητας των ζώων που εισάγονται έτσι στη Γερμανία.
Στην Ιταλία και την Ελλάδα , οι Αρχές έχουν δείξει κάποιο ενδιαφέρον για το θέμα (2008) και είμαστε αισιόδοξοι. Να σημειωθεί ωστόσο ότι εδώ, κάνει το γύρο της χώρας ένα κείμενο ελληνικό (μεταφρασμένο στη γλώσσα μας) , μία εγκύκλιος του υφυπουργού Γεωργίας , που μιλάει για τις εξαγωγές αδέσποτων κατοικίδιων , τα οποία κάποια στιγμή γίνονται πειραματόζωα. (για άγνωστη τύχη των ζώων έλεγε η εγκύκλιος Κιλτίδη πάντως …). Σε πολλές περιπτώσεις επίσης έχουν κλαπεί σκυλιά από τους ιδιοκτήτες τους , τα οποία δηλώνονται ως αδέσποτα…Η αρμόδια υπηρεσία της Κτηνιατρικής Επιθεώρησης Υγιεινής της Ελλάδας , ο κ. Μ .Φωτεινόπουλος, εκφράζει μία διαφορετική άποψη: "Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν μεταφερθεί την τελευταία διετία περίπου 200.000 αδέσποτα ζώα από την Ελλάδα στο εξωτερικό». Τονίζει ότι κατά τη γνώμη του, πίσω από την παράνομη διακίνηση των ζώων, υπάρχουν αδίστακτοι κερδοσκόποι. Τον αριθμό των αδέσποτων ζώων που έφυγαν από την Ελλάδα μέσα σε 2 χρόνια επιβεβαίωσε πάντως ο ακόλουθος δικτυακός τόπος :
http://tausendreporter.stern.de/story.php?title=Noch-immer-102-deutsche-Hunde-in-italienischer-Haft!
Αυτός ο αριθμός ζώων είναι μόνο από μια χώρα …
Αλλά ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία είναι πλέον κοινός τόπος ότι πολλά ζώα έχουν κλαπεί από ιδιώτες.
Gabriele Hilbig ,
μέλος της ΙΖΤ, πρόεδρος της SPCA φίλοι της γάτας
Η Γερμανία ασφυκτιά από "εισαγόμενα ζώα"
"Στα γεμάτα καταφύγια, γίνεται ευθανασία στα παλαιότερα ζώα, για να χωρέσουν τα καινούργια που έρχονται συνεχώς από τη Νότια Ευρώπη"
Gabriele Hilbig
http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/das-geschaeft-mit-den-auslandstieren-boomt
Η φροντίδα και η προστασία των ζώων είναι εξαιρετική διαδικασία, αλλά τα ζώα από το εξωτερικό (Νότια και Ανατολική Ευρώπη) που σωρεύονται στη Γερμανία αποτελούν ένα πρόβλημα, υποστηρίζει το δημοσίευμα, όταν φυσικά δεν τηρούνται τα όρια. Κάθε ημέρα πληθώρα κλήσεων έκτακτης ανάγκης έρχονται στους διασώστες ζώων με νέες αποστολές από χώρες του Νότου, με αυξητικό ρυθμό. Μετά από τόσα χρόνια, δεν πρέπει να γίνεται πλέον αυτό , τονίζεται.
Αναφέρεται σε άλλο σημείο ότι, σκύλοι που έρχονται από τη Νότια Ευρώπη έχουν πλημμυρίσει τη Γερμανία και σπάνια βλέπει κανείς ... γερμανικό σκύλο. "Και ας μην ακούγεται αυτό σαν να έχω κάτι εναντίον των εισαγόμενων σκύλων" , λέει ο συγγραφέας, "αλλά με τόσο μεγάλο αριθμό εισαγωγών, μειώνονται οι δυνατότητες καλής μεταχείρισης ζώων στη Γερμανία".
Μειώνονται , εκ των πραγμάτων, οι ευκαιρίες υιοθέτησης των κατοικίδιων. Τα οικόσιτα ζώα μένουν στα καταφύγια που δεν τα χωράνε όλα πλέον. Παραμένουν έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα στα καταφύγια και ως εκ τούτου βασανίζονται και είναι κρίμα.
Προκειμένου να χωρέσουν νέα και πολλά εισαγόμενα ζώα από το Νότο , γίνεται ευθανασία στα παλαιότερα που μένουν χρόνια...
Διευκρινίζεται ότι, ο κανονισμός της ΕΕ 998/2003, σε συνδυασμό με τη RL 92/65EWG του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 1992 δεν έχει εφαρμοστεί στη Γερμανία. Ανάμεσα στους λόγους που αυτό συμβαίνει αναφέρονται η έλλειψη ενδιαφέροντος, στο βαθμό που δεν έχει σχέση το κράτος με το κόστος αυτό, η άγνοια, οι προμήθειες για τις δοκιμές και τα πειράματα στα ζώα, μιας και τα εισαγόμενα ξένα ζώα είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν σε εργαστήρια. Εξάλλου, σύμφωνα με την πολιτική της ΕΕ, για τη χρήση χημικών στα επόμενα χρόνια, χρειάζονται έως και 450.000 ζώα στις δοκιμές τοξικότητας.
Γύρω στα 500.000 σκυλιά μπαίνουν κάθε χρόνο στη Γερμανία
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γερμανικού Οργανισμού Καλής Μεταχείρισης των Ζώων , κάθε χρόνο μπαίνουν στη Γερμανία γύρω στα 500.000 σκυλιά από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Σε χώρες που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς , όπως η Ισπανία , η Ιταλία και η Ελλάδα, υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα αδέσποτα...
http://www.bild.de/BILD/ratgeber/haustier/2009/06/hunde-aus-dem-ausland/vermittlung-krankheiten-ansprechpartner.html
Όλα αυτά τα σκυλιά υιοθετούνται άραγε από ...500.000 σπίτια κάθε χρόνο; Και αυτά που δεν υιοθετούνται eπιστρέφονται στην πατρίδα τους ; Παραμένουν στα καταφύγια, που είναι γεμάτα και για πόσο καιρό; Ένα από τα links :
"Hund, Deutsche Dogge aus Thessaloniki/Griechenland - Sanftmütiger Bali"
http://www.tiervermittlung.de/
(press release of Deutsche Tierschutzbund)
Η "Deutsche Tierschutzbund" (Γερμανικός Οργανισμός Συνεργασίας Ενώσεων για την Προστασία των Ζώων) εκπροσωπείται σε εθνικό επίπεδο από 519 καταφύγια και από 744 θυγατρικούς οργανισμούς για την ευημερία των ζώων και διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα, λόγω της κρίσης. Τα ζώα που πρέπει να φροντίζουν στα καταφύγια της ανέρχονται σε 300.000 το χρόνο. Τους τελευταίους μήνες ο Οργανισμός κάνει λόγο για μείωση των εσόδων και δωρεών, αλλά και των επιδοτήσεων της κυβέρνησης , λόγω της οικονομικής ύφεσης. Οι ελάχιστες επιδοτήσεις διατηρούν οριακά τα καταφύγια. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και η νέα νομοθεσία για τις μειωμένες κοινωνικές επιδοτήσεις έχουν αρνητικές επιδράσεις στην προστασία των ζώων. Δραματική αύξηση του αριθμού των ζώων που εγκαταλείπονται στα καταφύγια παρατηρείται και παράλληλα με τη μείωση των εσόδων των καταφυγίων, θα οδηγήσει μοιραία σε επιβίωση τους όχι περισσότερο από 16 μήνες. Η έρευνα δείχνει ποσοστό 69% των ζώων στα καταφύγια να πλήττονται από τα οικονομικά προβλήματα. Τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης είναι τα σκυλιά (που συνιστούν το 85% νέων αφίξεων στα καταφύγια)και ακολουθούν οι γάτες (56%)και τα μικρά κατοικίδια (15%). Η κατάσταση σε ό,τι αφορά στις υιοθεσίες γίνεται και αυτή πολύ κρίσιμη, ενώ ειδικά τα σκυλιά παραμένουν πολύ καιρό στα καταφύγια.
Υπάρχουν πολλά στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την κρίσιμη κατάσταση στο θέμα των ζώων, της φροντίδας τους και της διατροφής τους, ενώ το 54% των καταφυγίων διαμαρτύρονται για συνεχή αύξηση του κόστους διατροφής των ζώων. Στο 75% των καταφυγίων χρειάζονται επενδύσεις , ενώ μερικά από αυτά είναι ήδη στα όρια της πτώχευσης. Η εθελοντική εργασία στα καταφύγια εξοικονομεί στο κράτος κάθε χρόνο πάνω από μισό δις ευρώ για τη φροντίδα των ζώων. Κάποιοι αναγκάζονται να πουλήσουν τα κατοικίδια τους, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μειωμένων αποδοχών.
Εκείνο που τονίζεται είναι ότι η μείωση κατά 25% των διαφημιστικών εσόδων, θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο τα μισά καταφύγια ζώων να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από δω και στο εξής. http://www.tierschutzbund.de/3601.html
(press release of Deutsche Tierschutzbund)
Πάνω από 300.000 σκύλοι εξαφανίζονται ετησίως στη Γερμανία
Πού είναι αυτοί οι σκύλοι ;
Περίπου 123.000 σκύλοι από τους εισαγόμενους υποβάλλονται σε ευθανασία , χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των παράνομων ανεπίσημων εισαγωγών αδέσποτων από άλλες χώρες
http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/artikel-aus-2008/1394-ueber-300000-hunde-spurlos-verschwunden
Στη Γερμανία ζουν περίπου 5,3 εκατομμύρια σκύλοι και ο αριθμός παραμένει σταθερός για πολλά χρόνια. Παράλληλα,μειώθηκαν κατά 0,4% οι πωλήσεις στις τροφές (κονσέρβες) , σε 342 εκ. ευρώ και κατά 0,4% στις ξηρές τροφές , σε 374 εκ. ευρώ. Αν υπολογίσει κανείς και την αύξηση της τιμής των σκυλοτροφών, προκύπτει ότι ο αριθμός των σκύλων έχει ελαφρά μειωθεί.
Γίνεται στη συνέχεια του δημοσιεύματος μια ανάλυση για την καταγραφή γεννήσεων , αναπαραγωγής σκύλων, ηλικίας, θνησιμότητας κ.λπ. στη συγκεκριμένη χώρα. Μπορεί κανείς να τα δει στο πρωτότυπο κείμενο στο link.
Υπολογίζονται τα 30-50.000 σκυλιά στις βελγικές λαϊκές αγορές και έρχονται από τα σύνορα με την Πολωνία και την Τσέχικη Δημοκρατία, αλλά με το ποσοστό θνησιμότητας , υπολογίζονται τελικά σε αύξηση κατά 15-25.000 σκυλιά.
Το 2003,σε συνέντευξη Τύπου η Dr Christa med.vet Wilczek, η οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος -κτηνίατρος , επικεφαλής του Τμήματος της Καλής Διαβίωσης των Ζώων και του τμήματος των ζωικών ασθενειών, αλλά και συγγραφέας βιβλίων, επισήμανε ότι τα σκυλιά που εισάγονται από οργανώσεις προστασίας των ζώων αριθμούνται σε περίπου 200.000 ζώα ανά έτος. Εν τω μεταξύ, τόνισε, "ο αριθμός των εισαγόμενων ζώων δυσκόλευε και δυσκολεύει το έργο των υιοθεσιών αλλά και της ευημερίας των ζώων, διότι γεμίζουν τα ιδιωτικά και τα δημόσια καταφύγια της χώρας (300.000-400.000 ζώα έμπαιναν σε καταφύγια το 2003). Άρα υπολογίστηκε αύξηση του πληθυσμού των σκύλων στη γερμανία ανά έτος κατά περίπου 457,432.41.
Αναφέρεται σε άλλο σημείο η αναγκαστική "εκκαθάριση" των εισαγόμενων σκύλων , άλλα εκ των οποίων δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον τους, άλλα έχουν ταλαιπωρηθεί από τις μεταφορές τους και άλλα έχουν κουβαλήσει λοιμώξεις, άλλα είναι άρρωστα ή ηλικιωμένα, σκυλιά που έχουν μεταφερθεί από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Επίσημα ή ανεπίσημα αρκετά από αυτά τα σκυλιά υποβάλλονται σε ευθανασία. Υπολογίζεται ότι πρόκειται για 150.000 σκυλιά ανά έτος. Η τύχη τους είναι άγνωστη και πιθανότατα θα παραμείνει έτσι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον 123.000 σκύλοι θανατώνονται ετησίως και βρίσκονται τα πτώματα τους στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων. Αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα.Σύμφωνα , λοιπόν, με όλους τους υπολογισμούς, 307.432 εξαφανίζονται κάθε χρόνο από τη Γερμανία και 123.000 υποβάλλονται σε ευθανασία.
Πολλά σκυλιά εισάγονται δε ανεπίσημα και παράνομα στη Γερμανία , μέσω "σκοτεινών εισαγωγών" , που σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπολογιστούν και αυτά επιπλέον, ενώ οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις πολιτικών και φιλοζωικών οργανώσεων αναφέρονται τουλάχιστον στις ανεξήγητες εξαφανίσεις άνω των 300.000 σκύλων ετησίως. Ήδη γράφονται και πολλές επιστολές διαμαρτυρίας...
Πολύ κρίσιμη η κατάσταση 519 καταφύγιων ζώων στη ΓερμανίαΈρευνα της Deutsche Tierschutzbund
http://www.tierschutzbund.de/3601.html
Σκληρά πειράματα
σε σκύλους και γάτες
*στο Κτηνιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Ανόβερο
*από παραγωγούς ζωοτροφών
Η Οργάνωση των Δικαιωμάτων των Ζώων διέρρευσε στη δημοσιότητα εικόνες, που καταγράφηκαν κρυφά, οι οποίες δείχνουν τα "λαγωνικά" που περιμένουν σε κυνοκομεία να πάρουν τα κατοικίδια για τά σκληρά πειράματα που διεξάγονται στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ανόβερο. Τα ζώα παραμένουν σε πολύ στενά κλουβιά , ενώ υπάρχουν εκκλήσεις για την απελευθέρωση τους...
http://www.myheimat.de/hannover-mitte/natur/tieraerztliche-hochschule-hannover-und-ihre-grausamen-tierversuche-an-hunden-d101312.html
Σε μια υπόθεση πειράματος για τη γονιμότητα των θηλυκών σκύλων, χρησιμοποιήθηκαν και βασανίστηκαν 15 σκυλιά...
Σε έρευνα του MSFT υπάρχουν περιγραφές πειραμάτων σε ζώα από την Κτηνιατρική , που έχουν δημοσιευθεί , ένα χρόνο μετά το πείραμα, σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ στο παρελθόν το θέμα τελούσε υπό αυστηρό απόρρητο. Τα σκυλιά, τα οποία μπορεί να δει κανείς σε φωτογραφίες, είναι τα ζώα για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε σε ένα χρόνο από τώρα σε επιστημονικά περιοδικά , με αναφορές στις δοκιμές και τις μεθόδους με τις οποίες βασανίστηκαν. Κατ' επανάληψη, έχουν αναφερθεί από γείτονες οι μαρτυρίες τους για τα ουρλιαχτά των σκύλων, τα οποία βασάνιζαν για τα πειράματα.
Σκληρά πειράματα σε σκύλους και γάτες για ζωοτροφές http://www.bio-tierkost.de/tierversuche.php
Πολύ λίγοι ιδιοκτήτες σκύλων και γατών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλοί κατασκευαστές τροφών ζώων συντροφιάς έχουν ασκήσει βάναυση συμπεριφορά στα ζώα, μέσω πειραμάτων σε εργαστήρια. Πολλά σκυλιά και γάτες , καθώς και άλλα κατοικίδια ζώα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη λεγόμενη αποδοχή και δοκιμή γεύσης, ώστε ο κατασκευαστής, να γνωρίζει καλύτερα το αποτέλεσμα. Ο σκύλος (σε φωτοφραφία επάνω δεξιά στο site), δεν έχει όνομα, μόνο αναγνωριστικό αριθμό για το εργαστήριο για μεγάλο κατασκευαστή τροφών ζώων συντροφιάς. Ζει σε ένα σκοτεινό κλουβί, που δεν έχει πρόσβαση προς τα έξω ή στο φως του ήλιου - καθώς και περίπου 100 άλλα σκυλιά στο ίδιο σκοτεινό κτίριο. Συχνά παραμένουν πάνω στα ούρα τους, γιατί δεν μπορούν να βγουν έξω , είναι μοναχικά και σε κατάθλιψη. Το συγκεκριμένο σκυλί της φωτογραφίας που ζει σε κλουβί 1χ1, πετάει πολλές φορές το μπολ με το φαγητό του στο πάτωμα για να τραβήξει την προσοχή, χωρίς επιτυχία όμως... Έχει φυλακιστεί για έξι χρόνια στο εργαστήριο του κατασκευαστή , για να μελετηθούν οι μεταβολές από τις μελέτες. Η φωνή του έχει αφαιρεθεί χειρουργικά.
Αυτά και πολλά άλλα θλιβερά συνθέτουν τη μοίρα αυτών των κατοικίδιων που χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς ζωοτροφών, ενώ πολλά έχουν καταγραφεί και σε έρευνα της PETA.
Στατιστικές από τα πειράματα των ζώων στη Γερμανία το 2008
Dr. Corina Gericke
2.692.890 ζώα θυσιάστηκαν στο βωμό των πειραμάτων το 2008 στη Γερμανία
http://www.aerzte-gegen-tierversuche.de/en/component/content/article/55-resources/232-laboratory-animal-statistics-in-germany-2008
Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας του καταναλωτή, που εκδίδει κάθε χρόνο έκθεση για τη χρήση των ζώων στην επιστημονική έρευνα, 2,69 εκατομμύρια ζώα θυσιάστηκαν στο όνομα της επιστήμης το 2008 στη Γερμανία. Από αυτά , 98.607 ήταν λαγουδάκια, 4.450 ήταν σκυλιά και 803 ήταν γάτες, 598 άλογα και γαιδούρια και η λίστα συνεχίζεται...
The Federal Ministry of Food, Agriculture and Consumer Protection annually publishes a report on the use of animals in scientific research. According to this a staggering 2.69 million animals have been sacrificed in the name of science in 2008 including mice, rats, rabbits, fish, hamsters, cats, dogs, monkeys, pigs, cattle, and many other animal species. Since recording began in 1989 the number of animals used in experiments decreased from 2.6 million in 1989 to 1.5 million in 1997, the lowest figure ever. Since then the number of animals used has risen dramatically.
It has to be noted that the official report does not include all laboratory animals. Animals killed as »surplus« when establishing genetically modified lines and animals killed as »surplus« in breeding facilities are not included in the statistics. Also invertebrates are not counted.
Statistics on the number of animals used in animal experiments in Germany in 2008:
Mice: 1,765,416
Rats: 484,990
Guinea pigs: 38,826
Hamsters: 8,432
Other rodents: 8,841
Rabbits: 98,607
Cats: 803
Dogs: 4,450
Ferrets: 55
Other carnivores: 410
Horses, donkeys: 598
Pigs: 13.,102
Goats: 583
Sheep: 4,810
Cattle: 6,288
Prosimians: 543
New world monkeys: 327
Old world monkeys: 1,415
Apes: 0
Other mammals: 626
Quails: 1,871
Birds incl. poultry: 127,447
Reptiles: 197
Amphibians: 12,310
Fish: 111,943
Total: 2,692,890
Reference: Federal Ministry of Food, Agriculture and Consumer Protection
Download animal experiments statistics as pdf:
Number of animals used in laboratories in Germany between 1996 and 2008 (πίνακας σε pdf)
EU animal experiments statistics 2005
ΕΛΛΑΔΑ
"Έκθεση" της Cordelia Madden σε Athens News για την κατάσταση των οικόσιτων ζώων στην Ελλάδα και τα προβλήματα της
αλλά και για τις συνεχείς διεθνείς επιδοτήσεις στα ζωοφιλικά σωματεία (στοιχεία 2007)
Δείτε τα ποσά που έχουν διατεθεί και διατίθενται από Ευρωπαϊκές ζωοφιλικές οργανώσεις στους Έλληνες ζωόφιλους και τα σωματεία για τη διάσωση των αδέσποτων , για τις τροφές τους, τον εξοπλισμό τους στα κυνοκομεία και τα φάρμακα τους. Ποσό 1.046.000 ευρώ ετησίως διετίθετο έως και το 2006 , μόνο από διεθνείς οργανώσεις, εκτός των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των δωρεών. Aναμενόταν προσαύξηση για το 2007 :
10-08-2007, 17:44
Greg
Senior Member Join Date: Apr 2007
Cash injection for Greek strays
________________________________________
Cash injection for Greek strays
European NGOs are funnelling over a million euros of aid into Greece everyyear to address chronic animal welfare problems
CORDELIA MADDEN
Fed up: foreigners are frustrated by the Greek state's seeming inability to enforce animal protection laws
BRITONS, Germans, Danes, Swedes and other foreign fundraisers are paying for the Greek government's failure to implement animal welfare legislation, footing the bill for neutering and veterinary care of strays and education campaigns for the public.
Between them, ten Europe-based animal protection organisations channel over a million euros every year into Greek animal welfare, the Athens News has learned. The total amount coming from abroad is certainly higher, however, if all charities are taken into account, along with money spent by tourists.
The Greek Animal Welfare Fund (GAWF), headquartered and fundraising in Britain, spends nearly 300,000 euros per year on neutering schemes, awareness campaigns and education. In 2005 (the latest year for which a budget breakdown is available), it gave out 132,409 pounds - just under 200,000 euros - in grants to 38 animal welfare societies and wildlife organisations throughout Greece. It also spent a further 77,017 euros on educational visits to schools, running first-aid courses, printing and dispersing leaflets and posters about responsible ownership, the importance of neutering and microchipping, and against poisoning and abandoning animals.
Greek Animal Rescue (GAR), also in the UK, spends close to 120,000 pounds sterling (179,000 euros) annually in Greece. Its founder is unequivocal about the impact of these donations: "The welfare of animals in Greece is funded mainly by foreign charities," says Vesna Jones, who set up the society in 1989 after a holiday in Greece. Since then, GAR and its sister society GAR-Canada have poured more than a million euros into Greece for neutering, medical care, finding homes for animals and feeding programmes.
Two smaller UK-based charities set up solely to raise money for Greek animals between them rustle up 50,000 pounds (74,500 euros) a year for neutering programmes, equipment, food and medicines.Greek animals are also among the recipients of yearly donations from societies with an international presence. From its 200,000 pound (298,000 euro) budget for 26 countries in priority areas of southern and eastern Europe and east Asia, the Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) International provided just over 14,000 pounds sterling (20,800 euros) in aid to Greece in 2006. More than half of this was in the form of grants to local animal welfare organisations, including money for an animal collection vehicle, veterinary bedding and a campaign on the welfare of exotic animals. The rest was used for training purposes, such as a stray dog handling course for municipal officials.
The Scotland-based Marchig Animal Welfare Trust, meanwhile, spent approximately 50,000 pounds (74,500 euros) in Greece last year, chiefly for spay and neuter programmes. Expenses for 2007 are expected to double. The Marchig Trust also supports welfare projects in India, Bolivia, South Africa, Lebanon, Portugal, Malta and Romania, among other countries.
But it's not only the Brits who have a soft spot for Greek strays. Denmark's Graeskehunde sends approximately 100,000 euros per year to Greek societies and individuals for neutering and other operations, medical supplies and food, chew toys and collars.
German group Arche Noah spent a total of 280,000 euros in Greece in 2005 (the last year for which an itemised budget is available): the figure breaks down into approximately 93,000 euros for veterinary equipment and blood tests, 10,000 euros for feeding programmes, 36,000 euros for the costs of transporting adopted dogs from Greece to families in Germany, 107,000 euros for the financial support of an animal shelter on Crete and 34,000 euros for supplementary expenses.
A smaller, Saxony-based German society, set up with the aim of helping needy animals in southern Europe, sends approximately 34,600 euros to Greece annually, while the Swedish charity CHANS Hund spends about
5,800 euros a year on neutering and veterinary care for Greek strays.
The government's role
According to law 3170 of 2003, municipalities are required to implement catch-neuter-release programmes for stray dogs, organised either by a special committee set up by the city council or by a recognised local animal welfare society. In theory, the money spent on neutering is reimbursed by the central government, out of the agriculture ministry's one billion euro annual budget. But only a handful of municipalities have enforced this legislation, and charities are left to pick up the tab in the remainder. Further, the burden of organising and funding neutering programmes for stray and feral cats falls entirely on welfare organisations, as there is no provision for cat population control programmes in Greek law.
Neutering is widely regarded as the most effective solution to chronic stray animal problems. Private Greek veterinarians usually give a 30 percent reduction for the neutering and spaying of strays, but even the discounted operations for cats cost from 30 to 75 euros and the same procedures for dogs anything between 60 and 200 euros.
The agriculture ministry has not responded to Athens News' questions about how many municipalities and societies have been reimbursed for neutering strays, nor about the total annual ministry budget for sterilisation programmes. A survey of major societies in Attica has revealed only one recipient of central government funds since 2004.
Charities have also been picking up the tab for publicity drives alerting the community to the fact that the common practices of deliberate poisoning and abandonment of companion animals have been prohibited under Greek law since 1981. The government itself has launched no media campaign on this or any other aspect of animal welfare.
GAR's Vesna Jones says it is sad that Greece, an EU member since 1981, has to be propped up to such an extent by foreign charities. "Thanks to EU membership and tourism, Greece has prospered immensely over the past 25 years or so," she says, "but it is only the people who have benefited. Poisoning of strays is still looked upon as an acceptable form of stray control."
Carol McBeth of GAWF estimates that there are over one hundred animal welfare organisations in Greece. More than half of these receive funding from overseas-based welfare groups, whose members get sponsored to run marathons, organise bake sales and bazaars, buy charity calendars and set up standing orders through their banks to provide a lifeline for abused, injured, ill or simply unwanted animals in Greece. But McBeth is quick to point out that her society, at least, does not provide complete funding for any charity. "We expect them to be doing fundraising themselves as well," she says. "We're just offering a helping hand."
Annual expenditure in Greece
From the UK - 530,000 euros
From int'l NGOs - 95,000 euros
From Denmark - 100,000 euros
From Germany - 315,000 euros
From Sweden - 6,000 euros
Total - 1,046,000 euros
(numbers are rounded to the nearest thousand euros)
Tourists take action
Scores of kittens continue to be born and poisoned each year on Hydra, an island which is repeatedly criticised by tourists for its poor animal welfare record. Efforts by NGOs to set up subsidised neutering programmes for the cats have, until now, met with local opposition
TOURISTS aren't turning a blind eye to animal suffering. Protests from visitors concerning the abuse of animals are so common that the ministry of tourism standard complaints form has "Animals, maltreatment" listed among other such popular grievances as unscrupulous taxi drivers and overpriced restaurants (http://www.gnto.gr/pages.php?pageID=921&langID=2).
Jeanne Marchig, founder and chairman of the Marchig Animal Welfare Trust, says that the amount tourists spend in Greece on strays may amount to millions of euros. "My estimate is that approximately 10 percent of British, German, Dutch and Scandinavian tourists will feed and provide for veterinary care for dogs and cats they find in a terrible condition. If each of these spends 10 to 20 euros (and often much more) we reach considerable amounts," she points out.
Greek Animal Rescue receives a constant flow of letters, emails and phone calls throughout the year from distressed tourists. "We have just come back from Crete," reads one recent epistle. "We have never had such a terrible holiday and ended up rescuing a sweet mongrel dog that was permanently on a chain and totally starving. Finding the money to bring him back to England is a real struggle for us, but we just could not leave him where he was." Another: "I've just returned from a holiday on Santorini and Folegandros, where my friends and I were horrified to see donkeys and goats that had their feet tethered together so that they could hardly shuffle around. We couldn't see any way that it was possible for them to lie down or find food or shelter."
"I have just got back home [to Finland] from a holiday on Karpathos," reads a third. "In the middle of a remote location we found a puppy on a 2m chain (photo). He could barely reach the water bowl. We were not sure whether someone was looking out for him, so we bought some bones and toys and returned. The puppy was delighted to see us. His future has been bothering both my wife and me. Is there something that can be done? I hope that the puppy is not left to die on its own. Unpleasant observations such as these spoil the memories of vacations."
ATHENS NEWS , 03/08/2007, page: A07
Article code: C13246A071 __________________
"Until one has loved an animal, a part of one's soul remains unawakened." ~ Anatole France
http://www.pets.gr/forum/showthread.php?t=1088
71 σκυλιά βρέθηκαν μισοπεθαμένα από την πείνα
Καταφύγιο ζώων εκκενώθηκε με δικαστική εντολή
01.01.2008, ώρα 18:30
http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php?option=com_content&view=article&id=441&Itemid=404
(παλιές ιστορίες ..., θα πουν κάποιοι, αλλά ωστόσο ενδεικτικές της κατάστασης, και πάντως, δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο ακόμη)
Σύμφωνα με ειδήσεις της ΝΕΤ – ΤRIBUNE, SR - Online, SWR, YAHOO και RP - Online και άλλων μέσων ενημέρωσης, φόρουμ και διανομείς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας την Κυριακή, 22.12.2007 βρέθηκαν πολλά σκυλιά, σε άθλια, όπως λέγεται κατάσταση, σ’ ένα πρώην αγρόκτημα στο Όμπερνχαϊμ – Κίρχεναρνμπαχ (Επαρχία Νοτιοδυτικής Πιλατινάτης) και...
μοιράστηκαν σε διάφορα καταφύγια ζώων της εν λόγω περιοχής. Ανάλογα με την πηγή, ο αριθμός των ζώων κυμαίνεται μεταξύ 60 - 71 σκυλιών, από τα οποία στο μεταξύ ένα πέθανε. Ακριβείς πληροφορίες δεν παρέχονται στις διαδικτυακές σελίδες. Τα σκυλιά, σύμφωνα με τις ειδήσεις στο διαδίκτυο, κρατούνταν χωρίς νερό και τροφή. Απόσπασμα από τη δημοσίευση της ΝΕΤ – ΤRIBUNE: « H αστυνομία της Καϊζερσλάουτερν αποκάλεσε τις συνθήκες στο κτήμα απάνθρωπες. Το κτήμα ερευνήθηκε την Παρασκευή, μετά από σχετικές καταγγελίες φιλόζωων. Τα σκυλιά, μεταξύ αυτών και νεογέννητα, ήταν όλα υποσιτισμένα και άρρωστα. Κρατούνταν σε πολύ μικρό χώρο, χωρίς επαρκή τροφή και νερό, δήλωσε η αστυνομία. Η φιλόζωος Βίλχελμ είπε ότι κατά την πρώτη έρευνα είχαν βρεθεί 56 σκυλιά και την Κυριακή άλλα 15, τα οποία οι ιδιοκτήτες είχαν προσπαθήσει να κρύψουν. Ένα σκυλί πέθανε ήδη, άλλα τρία ως τέσσερα ήταν ετοιμοθάνατα, κατάφεραν όμως να σωθούν. Η ιδιοκτήτρια δήλωσε, ότι τα σκυλιά δεν της ανήκουν. Είπε επίσης, ότι η ιδιοκτήτριά τους βρίσκεται στα Βόσγια της Γαλλίας. Το Σωματείο Φιλόζωων πιστεύει, ότι υπάρχουν ακόμα δυο με τρεις εγκαταστάσεις, στις οποίες η ίδια Οργάνωση κάνει εμπόριο σκυλιών. «Τα νεογέννητα γεννιούνται κάτω από τραγικές συνθήκες», είπε η Βίλχελμ. Το εμπόριο, είπε, συχνά γίνεται τη νύχτα, για παράδειγμα σε παρκινγκ αυτοκινήτων. Βλέποντας τα σκυλιά στην άθλια κατάσταση που ήταν, όλοι οι διασώστες ξέσπασαν σε κλάματα.»
Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Ιντερνετ, η κάτοχος των παραπάνω αναφερόμενων σκυλιών είναι μέλος του Σωματείου για την Προστασία Ζώων “Die Arche e.V.”, του οποίου προεδρεύει η Κυρία Μάριον Νος (εφ όρου ζωής σύμφωνα με το καταστατικό). Η κάτοχος δήλωσε, ότι τα σκυλιά που βρέθηκαν, είναι στην ιδιοκτησία του Σωματείου “Die Arche e.V.”, γεγονός που σημαίνει, ότι η Κυρία Νος είναι η νομίμως υπεύθυνη γι’ αυτά.
Η Κυρία Πέτρα φον Κοπ από το Σωματείο Προστασίας Ζώων «Tierschutzgruppe Rüppurr e.V.» χαρακτηρίζει δυσφημιστικές τις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στο Ιντερνέτ και προσπαθεί να τονίσει τη δική της εκδοχή των πραγμάτων με φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν μερικά υγιή σκυλιά στο πρώην αγρόκτημα. Απόσπασμα από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα της Κυρίας Πέτρα φον Κοπ: « Σίγουρα ακούσατε τις τελευταίες μέρες τις φήμες για τα εξασθενημένα από τη δίψα και την πείνα σκυλιά» στη, Ρηνανία –Πιλατινάτη τα οποία κατασχέθηκαν από την αστυνομία. Κυκλοφορούν οι πιο άγριες φήμες και, όπως είναι γνωστό, τα ψέματα μεταδίδονται πάντα πιο γρήγορα από την αλήθεια. Επειδή γνωρίζουμε τη Μάριον Νος πάνω από 11 χρόνια και ξέρουμε, ότι κάνει τα πάντα για ταλαιπωρημένα σκυλιά, θέλουμε να συμβάλουμε στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο σταθμός φιλοξενίας στην Πιλατινάτη ίσως πράγματι να είχε αναλάβει περισσότερα σκυλιά από όσα έπρεπε, όμως, όλοι όσοι ασχολούνται με την προστασία των ζώων ξέρουν, πόσες κλήσεις βοήθειας δέχεται καθημερινά ένα καταφύγιο και ότι τα σκυλιά βρίσκονται ένα βήμα πριν το θάνατο, αν δεν μεταφερθούν στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι συνέβη κι εδώ. Την περασμένη, μόλις, εβδομάδα έφτασαν 7 μικρά από την Αθήνα, τα οποία έφεραν προσωπικά οι συνεταίροι μας φιλόζωοι. Τα σκυλιά αυτά σίγουρα δεν είναι ούτε εξασθενημένα από την πείνα, ούτε άρρωστα. Θέλουμε ν’ αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν, οι οποίες τραβήχτηκαν στο σταθμό φιλοξενίας την περασμένη βδομάδα και τις οποίες μπορείτε να αξιολογήσετε μόνοι σας. Η ημερομηνία διακρίνεται καθαρά πάνω σε κάθε φωτογραφία. Εδώ μπορούμε να δούμε τα «πεινασμένα και άρρωστα νεογέννητα σκυλιά», τα οποία κατασπαράζουν το ένα το άλλο από την πείνα!!! Για τον κάθε αναγνώστη θα πρέπει να είναι προφανές, ότι εδώ πρόκειται για μια περίπτωση αυθαιρεσίας των Αστυνομικών Αρχών, εφόσον τα σκυλιά αυτά δεν φαίνεται να είναι ούτε πεινασμένα, ούτε διψασμένα ούτε άρρωστα. Τα ζώα προέρχονται από διαφορετικές άσχημες συνθήκες και εδώ βιώνουν για πρώτη φορά αγάπη και ελευθερία. Και σας ρωτώ, ποια κατηγορία μπορεί να ασκηθεί εδώ, που να δικαιολογεί τη μεταφορά τους σε φορτηγά – χωρίς κλουβιά – σε διάφορα καταφύγια ζώων??? Συνήθως, όταν υπάρχουν παράπονα, γίνονται συστάσεις οι οποίες πρέπει να ακολουθηθούν εντός προθεσμίας. Στην περίπτωση του εκτροφέα σκύλων Κούπκε – όλοι όσοι γνωρίζουν το θέμα ξέρουν τι θέλω να πω –θα ήταν αποδεκτή μια τέτοια επιχείρηση. Το παράδειγμα αυτό, δείχνει πόσο διαφορετικά εφαρμόζουν την αυθαιρεσία τους οι Αρχές, και φυσικά πάντα εις βάρος των ζώων, γιατί εδώ η απόφαση που πάρθηκε δεν ήταν προς όφελος των ζώων.»
Αυτό από την πλευρά της το σχολίασε η Κυρία Σάντρα Ρούντολφ από το Σωματείο Tierschutzverein Zweibrücken. Απόσπασμα: « … την Παρασκευή πήραμε 14 από τα εν λόγω σκυλιά και κανένα από αυτά δεν ήταν σε καλή κατάσταση!!! Τα πήγαμε απευθείας στον κτηνίατρο. Έχουμε σκυλιά τα οποία είναι πετσί και κόκαλο και με το στομάχι γεμάτο σκουλήκια . Μετά την αποπαρασίτωση τα στομάχια τους συνέρχονται σιγά σιγά, όμως, μέχρι να φύγουν όλα τα σκουλήκια θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος. Δεν έχουμε δει όλα τα ζώα μέχρι στιγμής, γιατί επήγαμε να τα πάρουμε από το PS, μετά από τηλεφώνημα, και δεν είχαν μεταφερθεί ακόμα όλα τα ζώα εκεί, όμως, ότι είδαμε ήταν αρκετό και σίγουρα δεν θα ήθελα να δω παραπάνω. Ελπίζουμε, η Εισαγγελία να μην επιτρέψει να επιστρέψουν τα ζώα πίσω. Είμαι της γνώμης ότι ένα πεθαμένο σκυλί αρκεί, ποιός ξέρει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, εάν και τα υπόλοιπα δεν είχαν τη δυνατότητα άμεσης κτηνιατρικής φροντίδας. Δεν βρέθηκαν όλα τα σκυλιά αμέσως, και πως να ξέρουμε τι μας άφησαν να δούμε και τι όχι. Όπως μάθαμε από μια κυρία, η οποία πήρε από εκεί πρόσφατα ένα σκύλο, όταν βρέθηκε εκεί δεν είδε ούτε κατά προσέγγιση τόσο σκυλιά, όσα βρέθηκαν πρόσφατα. Όμως, όπως είπε, άκουγε από τους αχυρώνες φωνές σκυλιών, τα οποία όμως δεν είδε. Και ο δικός της σκύλος είναι υπερβολικά αδύνατος και εξακολουθεί να τον φροντίζει ιδιαίτερα εδώ και 124 μέρες. Επειδή η κυρία αυτή είχε μέχρι πρόσφατα ένα δικό μας σκύλο, μας επισκεπτόταν τακτικά και είχε ξοδέψει πολλά στον κτηνίατρο, γιατί ο σκύλος της ήταν πολύ άρρωστος και η ίδια προσπάθησε να τον βοηθήσει μέχρι το τέλος, ξέρουμε. ότι ο καινούργιος της σκύλος σίγουρα δεν αδυνάτισε εκεί! Ίσως βέβαια να μην πρόκειται για εσκεμμένο εμπόριο, όταν όμως αναλαμβάνεις σκυλιά, και μάλιστα τόσα πολλά, ώστε να μπορείς να τα φροντίσεις … ]
Τι να σκεφτούμε γι’ αυτή τη δήλωση και τις υπόλοιπες καθώς και για τα σχόλια; Ποιός ευθύνεται τελικά; Τα ερωτήματα αυτά δεν μπορούν να απαντηθούν με σαφήνεια. Για την ώρα, κανείς δε μπορεί να καταδικαστεί. Προς το παρόν θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Εισαγγελίας Zweibrücken και να διεξαχθεί πιθανή δίκη στο αρμόδιο δικαστήριο.
Παρόλα αυτά, μπορούμε να πούμε ήδη, ότι η περίπτωση αυτή είναι ένα ακόμη από τα πολλά παραδείγματα της τρομακτικής, ανθρώπινης αλλά και ειδικευμένης άγνοιας, η οποία κύρια χαρακτηρίζει την προστασία ζώων σε χώρες του εξωτερικού.
Δεδομένα:
1. Η φορέας που φρόντιζε τα ζώα και από όπου πάρθηκαν με δικαστική απόφαση, σε κάθε περίπτωση εργαζόταν έκνομα, με βάσει το νόμο περί Προστασίας Ζώων. Ο εν λόγω νόμος και η σχετική Διάταξη για την εφαρμογή του νόμου, ορίζουν με σαφήνεια, ότι η ίδρυση μιας εγκατάστασης παρόμοιας με καταφύγιο ζώων απαιτεί την άδεια της αρμόδιας Επαρχιακής Αρχής ή σύμφωνα με το άρθρο 11 της Κτηνιατρικής Αρχής. Η απαραίτητη αυτή άδεια δεν χορηγήθηκε ποτέ, αυτό ισχύει τουλάχιστον για περίπου 70 σκύλους.
2. Η απομάκρυνση των ζώων ή η κατάσχεση τους, όπως εκτελέστηκε στην προκειμένη περίπτωση, εφαρμόζεται κατά βάση όταν υπάρχει τεκμηριωμένη υποψία ότι πρόκειται για περίπτωση βαριάς κακοποίησης ή όταν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή των ζώων.
Η κακοποίηση ή και ο βασανισμός ζώων αποτελεί από νομικής πλευράς παράβαση. Η απομάκρυνση των ζώων από την Κτηνιατρική Αρχή επεμβαίνει ουσιαστικά στο δικαίωμα ιδιοκτησίας, το οποίο σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο είναι ένα από τα υψηλότερα έννομα δικαιώματα. Σε πολλές συγκρίσιμες περιπτώσεις οι Αρχές αποφάσισαν εν τέλει προς όφελος του ιδιοκτήτη. Στην προκειμένη περίπτωση, η κτηνιατρική Αρχή σίγουρα δεν θα είχε αποφασίσει την απομάκρυνση και κατάσχεση των περίπου 70 ζώων, εάν δεν είχε διαπιστωθεί κίνδυνος για τη ζωή των ζώων ή εάν αρκούσε η επιβολή όρων για να αποτρέψει τον κίνδυνο για τη ζωή των ζώων.
Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση
Επανειλημμένα έρχονται φιλόζωοι και Σωματεία προστασίας ζώων σε σύγκρουση με το νόμο. Συχνά οι αντιμέτωποι είναι Σωματεία προστασίας ζώων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και οι συγκρούσεις αφορούν το νόμο περί προστασίας ζώων, το νόμο περί μεταφοράς και το νόμο περί εισαγωγής ζώων. Λιγότερο συχνά, αλλά όχι σπάνια, διώκονται παραβάσεις σχετικά με το εμπόριο ζώων και τη φοροδιαφυγή που συνεπάγεται σ’ αυτό. Κάθε χρόνο εκκενώνονται αναγκαστικά με δικαστική απόφαση αρκετά λεγόμενα καταφύγια ζώων ή δέχονται όρους και συστάσεις, σχετικά με τους οποίους οι φορείς σπάνια ασκούν ενστάσεις. Οι περιπτώσεις αυτές μοιράζονται σχεδόν ίσα μεταξύ των λεγόμενων συλλεκτών ζώων (animal hording), εμπόρων ζώων που εμφανίζονται ως Σωματεία προστασίας ζώων και Σωματείων ζώων των οποίων ο φόρτος εργασίας υπερβαίνει τις δυνάμεις τους. Εκ των πραγμάτων, τα περισσότερα Σωματεία προστασίας ζώων στο εξωτερικό εργάζονται χωρίς να έχουν τις απαραίτητες άδειες ή δεν είναι μάλιστα καν σε θέση να λάβουν τέτοιες άδειες.
Το ερώτημα εάν το Σωματείο Die Arche e. V. υπό τη διεύθυνση της Κυρίας Μάριον Νος ή η ομάδα προστασίας ζώων Tierschutzgruppe Rüppur υπό τη διεύθυνση της Κυρίας Πέτρα φον Κοπ, η οποία προσπαθεί να υποστηρίζει την Κυρία Νος και το Die Arche e. V., ανήκουν στους εμπόρους ή στα Σωματεία τα οποία τουλάχιστον σε μεμονωμένες περιπτώσεις δραστηριοποιούνται παράνομα, θα πρέπει να διαπιστωθεί από τις Αρχές και τα αρμόδια δικαστήρια και σίγουρα δεν θα ‘πρεπε να συζητείται στο ιντερνέτ. Όμως, ο καθένας που θέλει να αποκτήσει μια εικόνα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν, θα πρέπει να συμπεριλάβει στη διαμόρφωση της άποψής του και κάποιες τεκμηριωμένες πληροφορίες.
Μεταξύ άλλων οργανώσεων που λειτουργούν κάτω από το τίτλο της « Φιλοζωϊκής Οργάνωσης», έτσι και το Die Arche e. V. και το Tierschutzgruppe Rüppurr e. V. είναι από αυτές αυτές που συστηματικά παραλαμβάνουν σκύλους από την Ελλάδα. Να αναφερθούμε στη περίπτωση της δήθεν παράνομης κατάσχεσης φορτίου 102 σκύλων το οποίο συνελήφθη στην Αγκόνα της Ιταλίας λόγω παράνομων συνθηκών μεταφοράς και οι σκύλοι κατασχέθηκαν. (Διαβάστε: Κατασχέθηκαν 102 σκύλοι στην Ιταλία). Με πρωτοβουλία των ιταλικών Αρχών οι σκύλοι μεταφέρθηκαν σε διάφορα καταφύγια στην Ιταλία, όπου και βρίσκονται μέχρι σήμερα. Η ομάδα Tierschutzgruppe Rüppurr e.V., Sonny4Animals και επίσης η Tierhilfe Korfu ισχυρίζονται μέχρι σήμερα ότι οι σκύλοι προβλεπόταν να παραδοθούν σε αξιόπιστα καταφύγια και αξιόπιστους παραλήπτες. Εδώ τίθεται το ερώτημα, εάν προβλεπόταν και το εκκενωμένο καταφύγιο στο Oberheim – Kirchenarnbach ως αποδέκτης των σκύλων από την Αγκόνα ή εάν διέφεραν τα άλλα καταφύγια παραλήπτες από αυτό στο Oberheim – Kirchenarnbach. Μάλλον οι δικαστικές Αρχές της Αγκόνα έσωσαν εν αγνοία τους τη ζωή πολλών σκύλων. Με το σχόλιό της υπέρ της Arche e. V., πάντως, η Tierschutzgruppe Rüppurr e. V. προκαλεί περισσότερες αμφιβολίες για την αξιοπιστία της Κυρίας Νος και της Die Arche e. V., από ότι υποστήριξη της αξιοπιστίας τους, δηλ. ότι το εκκενωμένο καταφύγιο ενήργησε χωρίς την γνώση της Κυρίας Νος και ότι τα κατασχεμένα ζώα ανήκουν σε άλλες οργανώσεις προστασίας ζώων. Αυτό θα πρέπει να διαλευκανθεί από τις έρευνες της Εισαγγελίας. Η Κυρία Πέτρα φον Κοπ από την ομάδα Tierschutzgruppe Rüppurr e. V. γράφει:Απόσπασμα: « Την περασμένη, μόλις, εβδομάδα έφτασαν 7 μικρά από την Αθήνα, τα οποία έφεραν προσωπικά οι συνεταίροι μας φιλόζωοι.» Παραδέχεται η Κυρία Πέτρα φον Κοπ μ’ αυτή της τη δήλωση μια ακόμη παράνομη εισαγωγή σκύλων; Σκύλοι, οι οποίοι προορίζονται προς παραλαβή από τρίτους – δηλαδή όλοι οι σκύλοι οι οποίοι εισάγονται από Σωματεία προστασίας ζώων – υπόκεινται στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεταφορά τους, συνεπώς, πρέπει να δηλώνεται στις αρμόδιες ελληνικές και γερμανικές αρχές κι αυτές πρέπει να την εγκρίνουν.
Και αυτή η δήλωση της Κυρία φον Κοπ « Ο σταθμός φιλοξενίας στην Πιλατινάτη ίσως πράγματι να είχε αναλάβει περισσότερα σκυλιά από όσα έπρεπε, όμως, όλοι όσοι ασχολούνται με την προστασία των ζώων ξέρουν, πόσες κλήσεις βοήθειας δέχεται καθημερινά ένα καταφύγιο και ότι τα σκυλιά βρίσκονται ένα βήμα πριν το θάνατο, αν δεν μεταφερθούν στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.» δεν αυξάνει την εμπιστοσύνη μας. Η Κυρία φον Κοπ παραδέχεται, ότι στις δραστηριότητες προστασίας ζωών είναι δεδομένο ότι εισάγονται περισσότερα ζώα από αυτά που μπορούν να φροντιστούν και από όσα εγκρίνουν οι κτηνιατρικές Αρχές. Κάτι τέτοιο προφανώς ισχύει για την Κυρία Πέτρα φον Κοπ και την ομάδα Tierschutzgruppe Rüppurr e. V., Η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της Tierschutzgruppe Rüppurr e. V. ότι οι οφειλές της στον κτηνίατρο ανέρχονται σε περίπου 11.000 Ευρώ.
Επίσης, και στην περίπτωση της Arche e. V. μπορούμε να έχουμε αμφιβολία για την αξιοπιστία της. Η Κυρία Μάριον Νος αγόρασε το κτήμα στα Βόσγια της Γαλλίας μαζί με το σύζυγό της το 2000 και το μετέτρεψε σε «άσυλο». Μετά το θάνατο του Κυρίου Βίνφριντ Νος το χρηματοδότησε με τη σύνταξή της. Το κτήμα χρηματοδοτείται με εισφορές μελών, δωρεές και με τα έσοδα από τη φιλοξενία ζώων στον ξενώνα. Τα έσοδα ήταν μάλλον αρκετά για να χρηματοδοτηθεί το κτήμα, όμως σίγουρα όχι για την ανάληψη, φροντίδα των ζώων και τη διαμεσολάβηση για εύρεση τόπου διαμονής για τα ζώα από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το αργότερο, όμως, από το 2003 και μετά, η Die Arche e. V. αναλάμβανε ζώα από το εξωτερικό. Το 2003, η Die Arche e. V. ανέλαβε μόνο από την εκκένωση του καταφυγίου El Moli (Βαρκελώνη) 15 σκύλους, για τους οποίους μεσολάβησε η Χάικε Σπράγκερ στο Κάλρσρουχε. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η Κυρία Σπράγκερ δεν είχε το απαιτούμενο από το άρθρο 11 του νόμου περί προστασίας ζώων πιστοποιητικό ειδικότητας και επίσης το κτήμα της Κυρίας Σπράγκερ εκείνη τη στιγμή δεν ήταν σε θέση να πάρει άδεια λειτουργίας καταφυγίου ζώων.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον κύκλο της Die Arche e. V., η Κυρία Σπράγκερ αναλάμβανε επί χρόνια χωρίς τη συγκατάθεση αλλά πιθανώς εν γνώσει της Κυρίας Μάριον Νος 10 με 15 σκύλους το μήνα από αλλοδαπές οργανώσεις προστασίας ζώων (συνήθως από την Ελλάδα) και τους πουλούσε εν ονόματι και με αντίγραφα εγγράφων της Die Arche e. V.. Υπολογίζοντας ένα τέλος προστασίας ύψους 250,- Ευρώ ανά σκύλο, η Κυρία Σπράγκερ συνεπώς εισέπραττε κάθε μήνα μεταξύ 2.500 Ευρώ και 3.750 Ευρώ αφορολόγητα, με το πρόσχημα της προστασίας των ζώων.
Η ορθότητα αυτής της πληροφορίας υποστηρίζεται από το γεγονός, ότι η ιδιοκτησία της Κυρίας Σπράγκερ στο μεταξύ ανακαινίστηκε, επεκτάθηκε , εξοφλήθηκε και δηλώθηκε στις Αρχές και ακόμη η ίδια έλαβε τη σχετική άδεια λειτουργίας του κυνοκομείου. Κατά πόσο αυτές οι δηλώσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αν πρόκειται μόνο για κακοπροαίρετες φήμες, δεν είναι βέβαιο και ερευνάται από την Εισαγγελία του Κάρλσρουχε.
Σύμφωνα με δικές της δηλώσεις, η Κυρία Νος απομακρύνθηκε από την Κυρία Χάικε Σπράγκερ το 2006. Εάν τα προαναφερόμενα αληθεύουν, τότε η Κυρία Μάριον Νος παραβίασε το καθήκον της ως Πρόεδρος της Die Arche e. V. να δώσει την αρμόζουσα προσοχή, διότι η Κυρία Χάικε Σπραγκερ εξακολουθεί να είναι ακόμα, στις 01.01.2008, καταγεγραμμένη στην πύλη Zergportal υπό το όνομα της Die Arche e. V.
Το ερώτημα, εάν η Κυρία Μάριον Νος ευθύνεται για την κακοποίηση των 71 σκύλων στο εκκενωμένο κτήμα, εάν ήταν σύμφωνη με τις συνθήκες φροντίδας των ζώων, εάν τις γνώριζε, εάν οι ιδιοκτήτες του κτήματος ενήργησαν με δική τους πρωτοβουλία και τώρα ρίχνουν την ευθύνη στην Κυρία Νος, έχει μόνο από νομικής πλευράς ενδιαφέρον.
Η Κυρία Νος έχει σκύλους, οι οποίοι πιθανώς, όπως οι περισσότεροι, δεν εισάγονται με ορθόδοξο τρόπο στη Γερμανία και οι οποίοι από νομικής πλευράς είναι ιδιοκτησία της Die Arche e. V. και δίνονται από εκεί σε διάφορες μη αδειοδοτημένες και ικανές να λάβουν άδεια λειτουργίας εγκαταστάσεις. Παρόλο που η Κυρία Νος, ως Πρόεδρος του Σωματείου προστασίας ζώων Die Arche e. V., ευθύνεται για τις πράξεις που ενεργούνται εν ονόματι και για λογαριασμό του Σωματείου και από μέλη του Σωματείου, επέτρεψε βαρύτατες κακοποιήσεις ζώων. Ακόμα κι αν αυτό συνέβη μόνο λόγω έλλειψης μηχανισμών ελέγχου.
Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Ακόμα κι αν μπορούμε να αποδώσουμε ελάχιστες ευθύνες στη Κυρία Νος και την Die Arche e. V. Ακόμα κι αν «προστάτες ζώων» όπως η Κυρία Πέτρα φον Κοπ ενεργούν αντίθετα με τις δυνατότητες και την ειδικότητά τους και θέλουν να σώσουν το κάθε ζώο που δεν καταφέρνει να τους ξεφύγει έγκαιρα και δεν διστάζουν να παραβιάσουν τον ένα νόμο περί προστασίας ζώων μετά τον άλλο, η περίπτωση αυτή δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για δράση από πλευράς των Αρχών και του νομοθέτη.
Η Κυρία Κρίστελ Βίλχελμ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Tierschutzverein Pirmasens έχει δίκιο με το αίτημά της, να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος από πλευράς των Υγειονομικών και κτηνιατρικών Αρχών. «Χρειάζονται πολύ αυστηροί νόμοι», λέει. Θα ‘πρεπε όμως, ακόμα κι αν δεν υπάρχει δεσμευτική διάταξη από το νόμο, να διαμορφώσει τον κατάλογο με τα links του Σωματείου της λίγο πιο προσεκτικά. Κι εκεί υπάρχουν links σε διάφορα Σωματεία Προστασίας Ζώων, τα οποία προφανώς δεν έχουν ιδέα, ότι οι νόμοι περί προστασίας ζώων ισχύουν και για τα Σωματεία προστασίας ζώων.
Συγγραφή: Ούβε Πέτερ Βίλχελμσεν Τελευταία ενημέρωση: ( Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2008, 17:57 )
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
18 σχόλια:
ολες οι ερευνες μαζεμενες !
στα υπουργεια της στειλατε να δουν τι εμπορευμα εξαγει η Ελλαδιτσα μας ; Να εξαγωγες η Ελλαδα
γιατι θελουν κιαλλες ερευνες οι φιλοζωοι των σωματειων ;
αυτες δεν τους φτανουν και μαλιστα απο εκει που πανε τα ζωα και πηζουν στο αδεσποτο ;
καλα οι Γερμανοι πρεπει να ταχουν παιξει με τοσες χιλιαδες ζωα που καταφθανουν καθημερινα
ε ρε ξεφτυλα η νοτια Ευρωπη που δεν μπορει να κουμανταρει τα ζωα της η τα αυξανει επιτηδες για να κινειται το εμποριο
ε ρε ξεφτυλα ολοι μας και ολοι σας ...
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΞΥΣ. ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΝΙΣΤΑΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ. ΤΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ , ΜΕΣΩ ΣΟΒΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ; ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΜΕ ΥΠΟΠΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ .
Σ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ.
ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΖΩΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΕΞΩ.
ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕ?
ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΛΕΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.
ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΣΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΤΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΞΩ.
ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ.
ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΓΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ Σας ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
Η αγωνία μας των φιλόζωων δεν είναι να κατηγορήσυμε κανένα σωματείο, αλλά να μάθουμε , όσοι φροντίζουμε εθελοντικά μέρα νύχτα πολλά αδέσποτα γύρω μας , που πάνε όλα αυτά τα ζώα που στέλνουν, όσοι και όποιοι τα στέλνουν έξω. Πρόπερσι έμαθα από φίλο μου, συγγενή κάποιου νταλικιέρη, ότι μεταφέρονται σε νταλίκες και φορτηγά αδέσποτα ζώα στην Ευρωπη σαν "πραμάτια" για πούλημα , σαν αντικείμενα , σαν παρτίδα προιόντων για εξαγωγή και αυτό γίνεται με συμφωνημένα συμβόλαια και ύποπτες συναλλαγές. Μην ορκίζεστε λοιπόν για αθωότητα , γιατί δεν τα καταγγέλλει η Ελλάδα αλλά η ίδια η Ευρώπη , οι χώρες που εσείς προτείνετε και προβάλλετε σαν πολιτισμένες και φιλοζωες. καταγγέλλουν το κύκλωμα αυτό του εμπορίου ζώων όσοι έχουν ψάξει το θέμα στη Γερμανία και την Ελβετία και υπάρχουν και άλλες καταγγελίες στο ίντερνετ από εφημερίδες γερμανικές και μία αυστριακή που μιλάει για τις δήθεν οργανώσεις διάσωσης ζώων που θησαυρίζουν και τα ζώα που δεν πουλιούνται εξαφανίζονται. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ που έχετε και θράσος και πάτε να μας πείσετε για το αγαθό σας έργο . ΕΙΣΤΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ και κάποια κυρία από την Κρήτη μου είπε πρόσφατα να μην πιστεύουμε τα τόσα "κρεμάσματα σκύλων". Κακοποιήσεις γίνονται με τοσα πολλα αδεσποτα αλλά κάποια "θεατρικά" , μου είπε , είναι στημένα από αυτούς που βγάζουν ζώα έξω για να δικαιολογήσουν το έγκλημα τους. Η "επαγγελματική φιλοζωία" σήμερα στην Ελλάδα , γιατί επάγγελμα έγινε, είναι να παίρνεις δρόμο.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
Αργυρώ Σταμακάκη
εθελόντρια φιλόζωος ,
μακριά από φιλοζωικά σωματεία
ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΔΟΣΗ ΑΛΟΠΕΡΙΝΤΙΝΗΣ.
ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΜΑΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.
ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΟΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ.
Μπράβο Έλενα
θα πας μπροστά. Άλλα διαβάζεις, άλλα εννοούν, αλλα καταλαβαίνεις.
Με τέτοια φιλοζωικά άτομα σαν εσένα θα πάει μπροστα η Ελλάδα.
Πόρτα πόρτα πηγαίνω για να δώσω τα αδέσποτα που βρισκω για υιοθεσία. Μαζί με 3 άλλες κυρίες τρέχουμε σε όσο ελεύθερο χρόνο έχουμε από την οικογένεια , καθημερινά, και φροντίζουμε σκύλους και γάτες , να τα πηγαίνουμε σε γιατρούς, να τα ταίζουμε και να φροντίζουμε να περνάνε καλά ακόμη και στο δρόμο που μένουν, σε εισόδους πολυκατοικιών. Εκεί τους κάνουμε πλήση εγκεφάλου να τα κρατάνε και να τα αγαπάνε και τελικά το κάνουν. Όλα είναι θέμα διάθεσης και όλα είναι θέμα επιμονής για τη μάθηση των πολλών ή των λίγων να αγαπάνε και να σέβονται τα ζώα. Αν το κάναμε αυτό όσοι τα αγαπάμε, τα φιλοζωικά και το κράτος,θα είχαμε λύσει πολλά προβλήματα. Όποτε τα χρειαστήκαμε, μας γύρισαν την πλάτη τα φιλοζωικά. Δεν μιλάω βέβαια για όλα, γιατί υπάρχουν κάποια φιλοζωικά που κάνουν τον ίδιο αγώνα με εμάς τους απλούς εθελοντές.
Οι Ελληνες έχουν αλλάξει. Αγαπάνε σήμερα τα ζώα περισσότερο από παλιά. Δεν είναι εικόνα των Ελλήνων αυτή που δείχνετε σχεδόν διαφημιστικά παντού. Μπορεί να είναι και προβοκάτσια. Το σκεφτήκατε πριν δυσφημίσετε έτσι περήφανα τη χώρα μας ;
Κάτι φταίει που κυκλοφορούν αγριεμένα αδέσποτα και ενοχλούν ή που κάποιοι τα βασανίζουν γιατί δεν έχουν που να ξεσπάσουν. Δεν λύνεται το πρόβλημα της Ελλάδας με το να διώχνουμε τα αδέσποτά μας στο πουθενά. Είναι απράδεκτο να φεύγουν έτσι τα ζώα χωρίς κανέναν έλεγχο. Έχει δίκιο η κυρία Σταμακάκη για τα φορτηγά που τα μεταφέρουν . Έτσι τα στέλνουν, γιατί δεν τους νοιάζει κι αν πεθάνουν και κάποια. Αρκεί το πακέτο να φύγει και να εισπράξουν τα χρήματα. Ποιός θα τα ψάξει ;
Χαρά Κ.
Χαρά Κ.,
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Αν θέλουμε να λεγόμαστε φιλόζωοι και άνθρωποι, τότε θα πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε τα ζώα εμπορεύματα, προϊόντα, πρώτες ύλες και να τα βγάλουμε έξω από το σύστημα της παραγωγής και της κατανάλωσης, κάνοντας τα αληθινούς συντρόφους μας σε μια πόλη βιώσιμη για όλους μας.
Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές φιλοζωικές οργανώσεις, από την στιγμή που κανένα αδέσποτο δεν μπορεί να βοηθηθεί από αυτές όταν τους ζητηθεί βοήθεια? Δεν έχουν χώρο για φιλοξενία, δεν έχουν αρκετούς εθελοντές, δεν έχουν χρήματα, όπως ισχυρίζονται.
Τελικά τι έχουν?
Από ότι έχω καταλάβει ασχολουμένη τόσα χρόνια με τον χώρο της φιλοζωίας, οι περισσότερες φιλοζωικές οργανώσεις (όχι όλες), έχουν καταντήσει σαν ορισμένες πολιτικές οργανώσεις.
ΜΟΝΟ ΒΙΤΡΙΝΑ.
Η γνώμη μου είναι ότι αναδεικνυόμενες αθρόες κακοποιήσεις, πρέπει να σταματήσουν να δημοσιοποιούνται σε τέτοιο βαθμό, γιατί ο κάθε ψυχοπαθής θα θέλει να βγει στην δημοσιότητα έστω και με τέτοιον τρόπο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους δολοφόνους ανθρώπων.
Εκτός αν η τόση δημοσιοποίηση γίνεται για να δικαιολογηθεί η αθρόα εξαγωγή των αδέσποτων στο εξωτερικό.
Στα καταστατικά των φιλοζωικών, που είναι πανομοιότυπα όλα, υπάρχει και κάποιο άρθρο για την προαγωγή της φιλοζωίας.
Και τα φιλοζωικά δεν ασχολούνται με αυτήν σχεδόν καθόλου.
Ούτε υπάρχει κάποιος έλεγχος στις εξαγωγές των ζώων.
Οι φωτογραφίες που δείχνουν με τα υιοθετημένα ζώα μπορεί να είναι από τις ανάδοχες οικογένειες και το διαδίκτυο είναι γεμάτο από παρόμοιες φωτογραφίες.
Για την προαγωγή όμως της ζωοφιλίας δεν γίνεται τίποτε από τα φιλοζωικά σωματεία.
Τόσα χρόνια που τα ζωοφιλικά ασχολούνται με τα αδέσποτα της Ελλάδας θα μπορούσαν να διαθέσουν και λίγο χρόνο για αυτήν.
Το τάϊσμα των αδέσποτων δεν είναι ο πρωταρχικός σκοπός της ιδρύσεως ενός ζωοφιλικού σωματείου.
Αλλά η μετάδοση της ζωοφιλικής γνώσης και σε άλλους ανθρώπους, έτσι ώστε οι εθελοντές να πληθήνουν και να σταματήσουν οι κακοποιήσεις, οι ανεξέλεγκτες γέννες και οι εγκαταλείψεις.
Αυτός θα έπρεπε να είναι ο πρωταρχικός σκοπός των ζωοφιλικών σωματείων και όχι οι αθρόες και ανεξέλεγκτες εξαγωγές.
Εάν όλα τα ζωοφιλικά μπορούσαν να συνεννοηθούν, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές αντιπαραθέσεις, θα μπορούσαν να βρουν λύσεις πολύ εύκολες(υπάρχουν), που θα διευκόλυναν το κράτος αλλά και αυτούς.
Αν βέβαια «σκεπτόταν» να ασχοληθούν και λίγο με την προαγωγή της ζωοφιλίας, εκτός από τις εξαγωγές, που έχει γίνει ο πρωταρχικός τους σκοπός.
ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
"Αδέσποτες σκέψεις" σκίζεις ... Φαίνεται πως γνωριζεις αρκετά πράγματα, αλλά τα βρίσκεις όλα εύκολα. Άρα δεν υα ξέρεις όλα όσα νομίζεις. Εσένα πρέπει να σου δώσουν βραβείο συντονισμού αλλά και την αρχηγία των φιλοζωικών.Πρέπει να υπογράψεις "Διάνοια Φιλοζωίας".
Δεσποζόμενες Σκέψεις
Εκείνη η Χαρά Κ. είναι τελείως εκτός πραγματικότητας. Όλο εξυπνάδες γράφετε από τα κομπιούτερ σας. Για ελάτε επί το έργον λίγο να δείτε τη γλύκα.
Δεσποζόμενες Σκέψεις
Δεσποζόμενες σκέψεις,
Αν και μου απαντάς με αρκετή ειρωνεία εγώ θα σου απαντήσω με σεβασμό.
Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να διορθωθεί ένα θέμα με τέτοια προϊστορία.
Κανείς άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να πει ότι τα γνωρίζει όλα.
Όσο για την αρχηγία των φιλοζωικών….. μακριά από εμένα αυτό το πικρό ποτήρι.
Και θα συνεχίσω να υπογράφω σαν αδέσποτες σκέψεις, γιατί σέβομαι πάρα πολύ τα αδέσποτα που βρέθηκαν χωρίς να το θέλουν ανάμεσα σε ανθρώπους που σκέπτονται μόνο τις ανθρώπινες αδυναμίες τους και όχι αυτά.
ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΑ.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ.
ΕΝΑ ΣΟΦΟ ΓΝΩΜΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΛΕΕΙ:ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΒΑΣΤΑΓΕ ΜΙΚΡΑ ΚΑΛΑΘΙΑ.
ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
elena
elena,
είναι πολύ εύκολα να ειρωνεύεσαι κάποιον άλλον.
Να τον αντικρούσεις όμως με επιχειρήματα μπορείς;;
Πραγματοποιώ εδώ και πολλά χρόνια τις ιδέες μου και θα συνεχίσω να τις πραγματοποιώ.
ΜΟΝΗ ΜΟΥ.
Αλλά δεν θα βγω ποτέ να διαφημιστώ.
Τα πολλά κεράσια φέρνουν κοιλόπονο για αυτό τα αποφεύγω.
Και δεν λέω πολλά λόγια.
Λίγα και σταράτα όπως πρόσεξες.
Οπότε τα μικρά καλάθια περισεύουν.
Λίγη σκέψη χρειάζονται οι άνθρωποι των φιλοζωικών, λίγο συνδυασμό γεγονότων και της πείρας που έχουν για να βρούν την ικανοποιητική λύση που χρειάζονται.
Και κυρίως να ξεκινήσουν την ενημέρωση των φίλων τους,των γειτόνων τους, και αυτοί με την σειρά τους όλους τους υπολοίπους.
Και θα σταματήσουν οι κακοποιήσεις, οι εγκαταλείψεις και όλα τα κακώς κείμενα.... υπόλοιπα.
ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΛΙΓΑ.
ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ.
elena
elena,
δασκαλίστικο ύφος και έπαρση;;
Αραγε γνωρίζεις τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις ή τις παπαγαλίζεις γιατί απλώς τις άκουσες.
Γνωρίζω πολύ καλά τι κάνουν τα φιλοζωικά.
Τα περιέγραψα εν ολίγοις σε κάποιο άλλο σχόλιο μου.
Εσύ άραγε γνωρίζεις τι κάνουν τα φιλοζωικά ανά την Ελλάδα, ή απαντάς μόνο από την μικρή πείρα του δικού σου φιλοζωικού;;
Οι αλήθειες που θα βγαίνουν σιγά-σιγά θα τσούζουν αλλά τα φαρμακεία έχουν μπεταντίν.
Καλή σου νύχτα.
ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!!
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ.
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
elena
elena,
χρονια πολλά.
Χαίρομαι που δεν ενημερώνεσαι από σχόλια.
Άρα θα έχεις διαβάσει ήδη το άρθρο ή τα άρθρα αυτού του μπλοκ.
Μπράβο σου.
Όσο για τα μακροσκελή σχόλια μου, αν τα βάλεις σε μία σελίδα Α4 δεν θα πιάσουν ούτε δύο αράδες.
ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Δημοσίευση σχολίου