Σελίδες

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Μικρό γατάκι ζει με τις φροντίδες περίοικων σε ταράτσα

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Γείτονες και υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου που ακούν παρακλητικά τα νιαουρίσματά του το υιοθέτησαν και καθημερινά επί έξι μήνες του εξασφαλίζουν νερό και τροφή. Δεν έχει γνωρίσει τον κόσμο, την ζωή στο χώμα και την φύση κινείται μέσα σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, αεραγωγούς και κεραίες πολυκατοικιών στις ταράτσες όπου...
βρήκε καταφύγιο Αποτυχημένη προσπάθεια να βοηθήσει και η πυροσβεστική στο απεγκλωβισμό του αφού το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι ισχυρότερο… Στις ταράτσες των πολυκατοικιών που βρίσκονται στο οικοδομικό τετράγωνο Ηροδότου-Πολυφήμου-Σ. Βέμπο, εγκλωβίστηκε ένα μικρό γατάκι και από τότε ξεσήκωσε τη γειτονιά στο πόδι. Το εγκαταλελειμμένο ζώο μέσα στην ατυχία του ήταν και τυχερό αφού την ζωή αι την ύπαρξή του την οφείλει στην αγάπη της γειτονιάς που επί μήνες το φροντίζει διακριτικά Όλα ξεκίνησαν από τα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε και εκτιμάται ότι παγιδεύτηκε το μικρό γατάκι. Κανείς δεν γνωρίζει πως βρέθηκε εκεί πάνω. Το πιο πιθανό είναι να εισήλθε σε κάποια από τις οικοδομές του τετραγώνου, φοβήθηκε ακούγοντας θορύβους και προσπάθησε να βρει διέξοδο στην ταράτσα όπου παραμένει μέχρι σήμερα.
ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ Το γατάκι νιαούριζε παρακλητικά για πολλές μέρες και το άκουσαν οι περίοικοι, ανάμεσα τους και υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται επί της οδού Σ. Βέμπο. Όλες αυτές τις ημέρες το γατάκι ήταν νηστικό και διψασμένο, ώσπου το αντιλήφτηκαν οι κάτοικοι, και δείχνοντας ευαισθησία ανέβηκαν πάνω στην ταράτσα για να δουν από πού προέρχονται αυτές οι επίμονες κραυγές του ζώου. Τότε κατάλαβαν ότι επρόκειτο για ένα νεογέννητο γατάκι που ήταν μόνο κι αβοήθητο, το οποίο είδαν φευγαλέα να πηγαινοέρχεται από την μία στην άλλη ταράτσα των πολυκατοικιών στο οικοδομικό τετράγωνο. Δεν μπόρεσαν να το πιάσουν ώστε να το απελευθερώσουν, και έτσι αποφάσισαν να του προσφέρουν φαγητό και νερό καθημερινά μέχρις ότου απεγκλωβιστεί μόνο του. Έτσι και έγινε. Το γατάκι έξι μήνες μετά από καχεκτικό σχεδόν άρρωστο που ήταν, μεγάλωσε και είναι ό όμορφο και ζωντανό αλλά δεν είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί για να γνωρίσει και τον κόσμο στην φύση και το έδαφος και όχι στα μπετά της πολυκατοικίας όπου κινείται ανάμεσα σε ηλιακούς θερμοσίφωνες κεραίες τηλεοράσεων και εξαερισμούς, παίζοντας με καλώδια και μανταλάκια…
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΤΟ ΓΑΤΙ Για τον απεγκλωβισμό της γάτας από τη ταράτσα έχουν γίνει πολλές προσπάθειες, τόσο από τους περίοικους, αλλά και από την πυροσβεστική που κλήθηκε για το σκοπό αυτό. Μάταια όμως γιατί το γατάκι, προικισμένο από τη φύση του με την πονηριά, αντιστέκεται σθεναρά ακόμα και στις αυτοσχέδιες παγίδες που στήθηκαν σε μία από τις ταράτσες που το φιλοξενούν. Την αυτοσχέδια παγίδα από σανίδια κατασκεύασαν οι κάτοικοι, ώστε να πιαστεί μέσα η γάτα και έτσι να μπορέσουν να την ελευθερώσουν. Το κόλπο δεν έπιασε και κλήθηκε η πυροσβεστική που δεν κατάφερε καν να έχει οπτική επαφή με το άτυχο ζωντανό. Ακόμη και τη φιλοζωική κάλεσαν οι περίοικοι μήπως και μπορέσει να βοηθήσει. Όμως ούτε τα μέλη της φιλοζωικής κατάφεραν να την πιάσουν. Μετά από όλα αυτά σκέφτηκαν να ρίξουν στο φαγητό της γάτας υπνωτικό, αλλά επειδή η γάτα καταφεύγει σε δυσπρόσιτα μέρη και ταράτσες με κεραμίδια, σκέφτηκαν ότι ούτε αυτός ο τρόπος δεν θα τους βοηθούσε να την απεγκλωβίσουν. Αφού όλα τα σχέδια ναυάγησαν οι περίοικοι αποφάσισαν να κάνουν αυτό που έκαναν μέχρι εκείνη τη στιγμή, δηλαδή να την φροντίζουν εναλλάξ, περνώντας και ένα κοινωνικό μήνυμα στις εποχές που ζούμε, ότι η φιλοζωία και η αγάπη προς τα πλάσματα της φύσης δεν κοστίζει.
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΠΑΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Πάντως μπορεί οι περισσότεροι να έδειξαν ευαισθησία και θέληση να φροντίζουν με τον τρόπο τους το ζώο, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δήλωσαν ότι θα την σκοτώσουν με καραμπίνα εάν δεν απομακρυνθεί. Φυσικά η γάτα αγνοεί τις απειλές αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δε μένει με τη θέληση της, επάνω στις ταράτσες των πολυκατοικιών. Επιθυμεί και εκείνη την ελευθερία της και δε χάνει με κάνει ευκαιρία να το εκφράσει αυτό. Γνωρίζοντας το αυτό οι περίοικοι σκέφτονται να παραγγείλουν ακόμα και ειδική παγίδα που εντόπισαν μέσω του διαδικτύου στις ΗΠΑ, το κόστος της οποίας είναι 250 δολάρια συν τα έξοδα αποστολής. Ακόμη και σε έρανο σκέφτηκαν να καταφύγουν ώστε να συγκεντρώσουν το ποσό, όμως γνωρίζοντας ότι οι εποχές είναι δύσκολες προς το παρόν, αποφάσισαν να συνεχίσουν να την φροντίζουν ελπίζοντας πως το ένστικτο της θα την οδηγήσει εκτός της …φυλακής της.
Όλγα Τσιούλφα - xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: