Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

2.000 ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Βόλου σε δικηγόρο για επίθεση από αδέσποτο σκύλο

Κι άλλη επίθεση από ροντβάιλερ σε 18χρονο

Αποζημίωση 2.000 ευρώ θα δώσει ο Δήμος Βόλου σε δικηγόρο που έπεσε θύμα επίθεσης από αδέσποτο σκύλο. Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου δικαίωσε τον πολίτη -ο οποίος ζητούσε αρχικά 7.000 ευρώ- για την επίθεση που δέχτηκε τον Ιούνιο του 2006 και παρά την ενημέρωση που έκανε στις υπηρεσίες του δήμου, εκείνες δεν βρήκαν και δεν έλεγξαν το αδέσποτο σκυλί. Οπως κατήγγειλε το θύμα, ...
την ώρα που περπατούσε σε κεντρικό δρόμο δέχτηκε επίθεση από τον σκύλο, ο οποίος τον δάγκωσε στη γάμπα. Αφού πήγε στο νοσοκομείο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δήλωσε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα και ενημέρωσε εγγράφως τον δήμο και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της τότε νομαρχίας, ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Στην απόφασή του το δικαστήριο ανέφερε πως ο δήμος με μια σειρά παραλείψεων δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του θύματος για περισυλλογή του αδέσποτου σκύλου, ενώ επισημαίνεται πως σύμφωνα με τον νόμο οι υπηρεσίες του είναι αρμόδιες για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων.

Εν τω μεταξύ, επίθεση από ροτβάιλερ δέχτηκε 18χρονος στον Βόλο και ο πατέρας του... επικήρυξε τον ιδιοκτήτη του σκύλου που εγκατέλειψε τον τραυματισμένο γιο του. Οπως καταγγέλλει ο νεαρός, την ώρα που έκανε τζόγκινγκ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο πάρκο Νέας Ιωνίας, τον πλησίασε το ροτβάιλερ και εκείνος το χάιδεψε. Το σκυλί τού επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο χέρι, ενώ ο ιδιοκτήτης του αποπήρε τον 18χρονο, του φώναζε ότι προκάλεσε το ζώο και απομακρύνθηκε χωρίς να του προσφέρει καμία βοήθεια. Ο νεαρός μεταφέρθηκε από τους δικούς του στο νοσοκομείο και ο πατέρας του έκανε γνωστό πως προσφέρει αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του σκύλου.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: