Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

O Μίκυ Ρουρκ θα κτίσει καταφύγιο για τους αδέσποτους σκύλους της Ρουμανίας

Ορκίστηκε πως θα μαζέψει 1,5 εκατομ. ευρώ και ο ίδιος προσφέρει 250.000 δολάρια !

Οι διασημότητες δεν είναι υπεράνθρωποι αλλά πολλές φορές έχουν τη δυνατότητα να γίνουν οι καταλληλότεροι, ενδεχομένως, για την επίλυση δύσκολων προβλημάτων. Ειδικότερα όταν πρόκειται για τα θέματα ευημερίας των ζώων. Ο Bob Parker συχνά χρησιμοποιεί τη διασημότητά του προκειμένου να συμβάλλει στην επίτευξη δύσκολων στόχων για το καλό των ζώων και τώρα ο ηθοποιός Μίκυ Ρουρκ...


δεσμεύτηκε να κάνει το ίδιο για τους χιλιάδες σκύλους που υποφέρουν στη Ρουμανία.
  
Για δεκαετίες πολλοί ακτιβιστές προσπάθησαν να αγωνιστούν, διαμαρτυρήθηκαν και διαπραγματεύτηκαν με τη Ρουμανική κυβέρνηση για να σταματήσει η σφαγή των 50-100.000 αδέσποτων ζώων που ζουν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στο Βουκουρέστι.

Τώρα ο Μίκυ Ρουρκ ήλθε αντιμέτωπος με το πρόβλημα αυτό καθώς γύριζε την τελευταία του ταινία "Dead in Tombstone" στο Βουκουρέστι. Λάτρης των ζώων ο ηθοποιός πρότεινε λύση μέσω της οποίας θα υπάρξει βελτίωση της ζωής των αδέσποτων. Υποσχέθηκε να μαζέψει 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να κτίσει ένα τεράστιο καταφύγιο για τα σκυλιά και ο ίδιος προσωπικά υποσχέθηκε να δωρήσει 250.000 δολάρια για να συνεισφέρει στο έργο.
΄Να σημειωθεί ότι ο Μίκυ Ρουρκ επηρεάστηκε εν μέρει στην απόφασή του αυτή και από έναν αδέσποτο σκύλο, ημίαιμο λυκόσκυλο, που περιπλανιόταν στο χώρο των γυρισμάτων. Τον υιοθέτησε και τον ονόμασε Φόξυ.

Το καταφύγιο θα ονομαστεί Ρουμανικό Καταφύγιο Άγριων Σκύλων , όπως δήλωσε ο ηθοποιός και θα είναι μεγάλο όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να μπορεί να φιλοξενήσει χιλιάδες σκύλους. Εγγυήθηκε ότι κανείς δεν πρόκειται να κερδοσκοπήσει σε αυτή την επένδυση και σχεδιάζει να επιστρέψει στη Ρουμανία σύντομα για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και τα σχέδια.

Επίσης, ο Ρουρκ βρήκε και άλλους συνεταίρους για το σχέδιο , μεταξύ των οποίων δύο κτηνιάτρους και έναν επιχειρηματία. Ακόμη , είπε ότι είναι σε επαφή με έναν επενδυτή ο οποίος θα του πουλήσει τη γη του στο νότιο τμήμα του Βουκουρεστίου. Έχει και τροφοδοτεί σε όλους την ελπίδα πως μια μέρα, με αυτό το πολύ καλό για τα ζώα καταφύγιο και την παράλληλη λύση του προγράμματος εντατικής στείρωσης, θα λυθεί επιτέλους το θέμα της χώρας και οι σκύλοι θα είναι ασφαλείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: