Σελίδες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Υπέρ της ευθανασίας των αδέσποτων σκύλων το ρουμανικό κοινοβούλιο

Την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του κοινοβουλίου της Ρουμανίας υπέρ της ευθανασίας των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Μόνο στην πρωτεύουσα το Βουκουρέστι υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν στους δρόμους 50.000 αδέσποτα σκυλιά. Το πρόβλημα ανάγεται...

στην εποχή του Νικολάε Τσαουσέσκου ο οποίος ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκατασταθούν σε μικρά διαμερίσματα, όπου δεν μπορούσαν να φροντίσουν τα ζώα τους.

Τη δεκαετία του '80, ο Τσαουσέσκου διέταξε να κατεδαφιστούν πολλές μονοκατοικίες στην πρωτεύουσα ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την οικοδόμηση συγκροτημάτων με διαμερίσματα. Έκτοτε το πρόβλημα των αδέσποτων δεν αντιμετωπίστηκε και χιλιάδες άνθρωποι χρειάζονται νοσηλεία κάθε χρόνο για δαγκώματα σκύλων.

Με το νέο νόμο που θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου, επιτρέπεται στις δημοτικές αρχές να στέλνουν τα ζώα για ευθανασία εάν δεν βρεθεί κανείς να τα υιοθετήσει μέσα σε 30 ημέρες.

Ωστόσο, οι δήμοι θα πρέπει να κάνουν τοπικά δημοψηφίσματα ή έρευνες της κοινής γνώμης αν θέλουν να εφαρμόσουν αυτήν την πρακτική.

newsbeastΔεν υπάρχουν σχόλια: