Σελίδες

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Αρνηση αστυνομίας για μεταφορά κακοποιημένης σκυλίτσας στο ιατρείο

Η Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου εκφράζει για πολλοστή φορά την αγανάκτησή της για τα περιστατικά κακοποίησης

Στη περιοχή Αρκαλοχωρίου χθες διέφυγε της προσοχής του κατόχου της μια σκυλίτσα, μπήκε σε ένα κοτέτσι και κυνήγησε κότες. . Ο ιδιοκτήτης του κοτετσιού άρπαξε μια σωλήνα με ένα ρολόι νερού και κατάφερε με μανία πολλαπλά κτυπήματα στο άτυχο και ...

ανυπεράσπιστο ζώο.
Εν συνεχεία ο ιδιοκτήτης του σκύλου και ο υπάνθρωπος μετά τη μεταξύ τους λογομαχία χειροδίκησαν , συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα Αρκαλοχωρίου όπου κρατήθηκαν στο κρατητήριο αμφότεροι έως σήμερα το πρωί .
Το άτυχο ζώο μόλις σήμερα και ύστερα από πολλές ώρες αφόρητων πόνων μεταφέρθηκε στη κτηνιατρική κλινική Παρασύρη στο Ηράκλειο-όπου και ευρίσκεται- σε κωματώδη κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά τραύματα..
Η καθυστερημένη μεταφορά του από τον κύριο Μαράκη Ιωάννη τον ιδιοκτήτη της σκυλίτσας οφείλεται στο ότι οι Αστυνομικοί δεν επέτρεψαν καν τη μεταφορά του ζώου από τον ίδιο, αλλά εφαρμόζοντας το νόμο τον οδήγησαν στο κρατητήριο αδιαφορώντας για τη κατάσταση του άτυχου ζώου !
Η κόρη του ιδιοκτήτη μάλιστα υπέστη σοβαρότατο σοκ και έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο καθώς το παιδί δεν είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει και να μεταφέρει την αγαπημένη σκυλίτσα της σε ιατρείο που σφάδαζε από τους αφόρητους πόνους όλη νύκτα ..
Η Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου εκφράζει για πολλοστή φορά την αγανάκτησή της για τα περιστατικά κακοποίησης στη περιοχή Αρκαλοχωρίου ,το Σωματείο θα δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής για το συγκεκριμένο συμβάν και καλεί το Δήμο Αρκαλοχωρίου να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του που αφορούν στο Ν. 4039/12 και να οργανώσει αμέσως καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού .

Δεν υπάρχουν σχόλια: