Σελίδες

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η Βρετανική κυβέρνηση θανατώνει 800 σκυλιά πολέμου

807 γενναίοι σκύλοι που υπηρέτησαν στην πρώτη γραμμή με τους Βρετανούς στρατιώτες θα καταβάλουν το ύψιστο τίμημα της υπηρεσίας τους.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πολλά από τα σκυλιά λόγω των εμπειριών που έχουν...

είναι δύσκολο να μετεκπαιδευτούν ως κατοικίδια και έτσι η Βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την μαζική θανάτωσή τους.


Σκεφτείτε την ειρωνία..τα σκυλιά κατάφεραν να επιζήσουν από τον πόλεμο για να πεθάνουν από το τσίμπημα της βελόνας ενός κτηνιάτρου. Οι φιλόζωοι πενθούν την απώλεια τους, ενώ ζητούν απαντήσεις.


Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως 20 σκυλιά υποβλήθηκαν σε ευθανασία το 2002. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 89 το 2003. 95 σκυλιά σκοτώθηκαν το 2006, αλλά η χειρότερη χρονιά για τα βρετανικά σκυλιά του πολέμου ήταν το 2009, όταν 125 από αυτά έχασαν την ζωή τους.


Το Υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι στις πιο πρόσφατες ευθανατώσεις σκύλων τέθηκαν θέματα συμπεριφοράς ή ηλικίας, καθώς συνήθως τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνταξιοδοτούνται με τους χειριστές τους. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη δήλωσή του, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι η επανεκπαίδευση θεωρείται αναποτελεσματική για πολλά σκυλιά, τα οποία συχνά είναι επικίνδυνο να υιοθετηθούν σαν κατοικίδια.


dogw0rld.blogspot.com

1 σχόλιο:

KaPaworld είπε...

Μια χαρά...σαν χαλασμένα ποδήλατα...ντροπή τους!!