Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Απαράδεκτες συνθήκες μεταφοράς χιλιάδων μινκ

Από την Ολλανδία στην Ελλάδα

Το adespoto.gr δημοσίευσε ένα e-mail από την Κίνηση για την Κατάργηση του Εμπορίου Γούνας, το οποίο γεννά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται τα μινκ. Μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχει και ένα βίντεο...

που δείχνει τις απαράδεκτες συνθήκες κατά τη μεταφορά των ζώων, από την Ολλανδία στην Ελλάδα, μέσω Γερμανίας, Αυστρίας και Ιταλίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, τα μινκ αναγκάζονται να κάθονται στις ίδιες τους τις ακαθαρσίες, ενώ δεν τους παρέχεται καθόλου τροφή παρά το γεγονός ότι το ταξίδι είναι πολύωρο.

Η έκθεση της Animals’ Angels αναφέρει τις άθλιες συνθήκες μεταφοράς που διαπιστώθηκαν κατά τη μεταφορά 1.800 μινκ από την Ολλανδία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με την έκθεση τα ζώα βρίσκονταν σε κλουβιά, σε σειρές το ένα πάνω στο άλλο και τα οποία δεν είχαν στηριχθεί καλά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσουν κάτω, λόγω απότομων ελιγμών του φορτηγού. Υπήρχαν κλουβιά στο πάτωμα αλλά είναι ασαφές αν είχαν πέσει κάτω ή αν είχαν σκόπιμα τοποθετηθεί εκεί. Σε κάθε περίπτωση υπήρχε υψηλός κίνδυνος πτώσης.

Επίσης το δάπεδο των κλουβιών αποτελείται από σύρμα. Έτσι όπως μεταφέρονταν τα μινκ σε συρμάτινα κλουβιά, τα ούρα των ζώων που βρίσκονταν υψηλότερα έσταζαν κάτω στα χαμηλότερα κλουβιά (και στα δοχεία νερού). Δεν υπήρχε υλικό στα κλουβιά για να απορροφήσει τα περιττώματα των ζώων. Διαπιστώθηκε έντονη δυσοσμία εξαιτίας των περιττωμάτων

Δύο φορές διαπιστώθηκε ότι μινκ είχαν διαφύγει από κλουβιά, ενώ βρέθηκαν και ίχνη αίματος από μινκ στο πάτωμα. Δεν υπήρχε τροφή για τα ζώα στο όχημα ενώ τα ζώα δεν είχαν τραφεί για περισσότερο από δύο ημέρες. Ήταν προγραμματισμένο να μην σιτιστούν τα ζώα καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς των 3 ημερών.

Δεν υπήρχε κανένα κτηνιατρικό έγγραφο που να αναφέρει την κατάσταση της υγείας των ζώων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: