Σελίδες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Καστοριά: Η πόλη της της φόλας και της αδιαφορίας;

Τα σκυλιά στο Κυνοκομείο συνεχίζουν να αλληλοσπαράσσονται

Δύο σχεδόν μήνες μετά τα πρώτα περιστατικά κανιβαλισμών μεταξύ των σκυλιών εντός του Δημοτικού Κυνοκομείο Καστοριάς και παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες φορέων και φιλόζωων η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά...

χειροτέρεψε. Τα ζώα διαρκώς αλληλοσπαράσσονται ενώ παράλληλα άρχισε η εξόντωση των αδέσποτων με φόλες, που βρίσκονται εκτός κυνοκομείου.

Σε κάποιους προφανώς δεν άρεσε η δημοσιότητα και η έκταση, που πήρε το θέμα μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.zoosos.gr στις 15 Ιανουαρίου 2012 και άρχισαν να «καθαρίζουν» αλλιώς. Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Καστοριά και στα περίχωρα δηλητηριάστηκαν πάνω από 50 ζώα αδέσποτα και δεσποζόμενα.

Το έγκλημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο, αφού είχε στηθεί έτσι, ώστε να γίνει ολοκληρωτική «κάθαρση» από τα σκυλιά. Όλοι φυσικά κατηγορούν το Δήμο Καστοριάς, γιατί ποιος άλλος θα οργάνωνε τον διασκορπισμό της δηλητηριασμένης τροφής και την άμεση περισυλλογή των πτωμάτων, ώστε να μην υπάρχουν πειστήρια;

Οι δράστες έριξαν φόλες ακόμα και στον χώρο του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου, που υπάρχει στην περιοχή, και το οποίο παράτυπα έχει «καταλάβει» η Αναστασία Πρωτόγερου, για να φροντίζει τα κουτάβια και τα νεαρά σκυλάκια, που θα κινδύνευαν πολύ περισσότερο, αν βρίσκονταν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου. Μόνο εκεί δηλητηρίασαν 20 ζώα!

Τα σκυλιά αλληλοτρώγονται εντός Δημοτικού Κυνοκομείου και οι φόλες πέφτουν βροχή!

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 ένα μήνα μετά το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr, που σόκαρε και την τοπική κοινωνία και τους φιλόζωους εντός και εκτός Ελλάδας, βρέθηκε ξεσκισμένο άλλο ακόμα σκυλί μέσα στον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Καστοριάς. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!

Στις 20 Φεβρουαρίου ένα ακόμα ζώο δέχθηκε επίθεση από τα άλλα, όταν έφτασε η Αναστασία Πρωτόγερου το σκυλί ζούσε και φτιάχνοντας επί τόπου ένα αυτοσχέδιο έλκηθρο από χαρτοσακούλες σκυλοτροφής - όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες - το κατέβασε στην πόλη μέσα από τα χιόνια. Αν και η Εισαγγελία Καστοριάς έχει ζητήσει από την Αστυνομία να διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες επιβίωσης των ζώων τίποτα ουσιαστικά δεν αλλάζει.

Θυμίζουμε, ότι και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνος Πλεύρης, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή για το θέμα και έλαβε ως απάντηση στις 17 Φεβρουαρίου μια γενική τοποθέτηση εκ μέρους του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο Δήμος Καστοριάς κωφεύει, αφήνει τα ζώα να αλληλοεξοντώνονται από την εξαθλίωση, εξοντώνει με δηλητήρια όσα περιφέρονται εκτός Δημοτικού Κυνοκομείου και στα περίχωρα της πόλης και επί της ουσίας τιμωρεί τους 2-3 ανθρώπους, που παλεύουν με δικούς τους πόρους να σώσουν τα αδέσποτα της περιοχής.

Αδιαφορεί ο δήμαρχος Καστοριάς;

Ο δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, δεν αντιλαμβάνεται, ότι δυσφημεί την πόλη του με την αδιαφορία, που επιδεικνύει; Δεν καταλαβαίνει, ότι ξεφτιλίζει την Ελλάδα στα μάτια των τουριστών, που ενδεχομένως να ήθελαν, να επισκεφθούν την Καστοριά;Τον αφήνει ασυγκίνητο το δράμα των ζώων; Πόσο ακόμα νομίζει, ότι θα παραμένει ατιμώρητος εκείνος και οι υπηρεσίες του γι’ αυτό το διαρκές έγκλημα, που συμβαίνει σ’ έναν τομέα ευθύνης τους;

Τι ακόμα πρέπει να συμβεί, ώστε τα ζώα αυτά να μην υποφέρουν; Ήδη με το θέμα ασχολείται και η Εισαγγελία και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, που τελικά θα πρέπει να απευθυνθούμε για να δικαιώσουμε τα ζώα, που χάθηκαν από τα δηλητήρια και εκείνα, τα οποία υποφέρουν έγκλειστα και απροστάτευτα;

zoosos.gr
(ρεπορτάζ-προσοχή σοκαριστικές φωτογραφίες)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kathikia, kathikia, kathikia pou afinoyn etsi ta skylia kai to kolokratos poy den kanei kati