Σελίδες

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

"Οι σκύλοι του δρόμου" ...

Ντοκιμαντέρ για τον τρόπο ζωής και επιβίωσης των αδέσποτων σκύλων στο Λος Άντζελες

Με πρωταγωνίστρια την Elsie και τη ζωή της στους δρόμους μαζί με τα κουταβάκια της, γυρίστηκε ένα 85λεπτο ντοκιμαντέρ στο νότιο Λος Αντζελες για τη ζωή των αδέσποτων ζώων, το οποίο προβλήθηκε τον Φεβρουάριο στο Animal Planet. Φαίνεται με ποιό τρόπο αναζητούν την τροφή τους και ...

ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν.
Το φιλμ αυτό γυρίστηκε κατά τη διάρκεια 3 ετών , από το 2004 ως το 2007, σε αρκετούς δρόμους του νότιου Λος Άντζελες και είναι παραγωγή των Vincent Ueber και Rene Duran υπό τη διεύθυνση του Bill Marin.
Επιχείρησαν να δείξουν, από την πλευρά των σκύλων, πώς είναι να ζουν στους δρόμους .


Το ντοκιμαντέρ έγινε φιλμ ολοκληρωμένο το 2000 και μέτρησαν γύρω στα 30.000 αδέσποτους σκύλους στους δρόμους του Λ.Α.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών μέριμνας των ζώων , από το Μάρτιο του 2011 ως το Φεβρουάριο του 2012, εντοπίστηκαν στους δρόμους του Λ.Α. περίπου 35.000 αδέσποτοι σκύλοι, οι οποίοι τέθηκαν υπό τη φροντίδα τους, όπως τονίζουν.  

Ο αριθμός αυτός συνεχίζει να μεγαλώνει και αυξάνονται διαρκώς οι σκύλοι στους δρόμους.
Η Brenda Barnette, γενική διευθύντια των υπηρεσιών για τα ζώα του Λ.Α. είπε ότι είδε μόνο το κλιπάκι του ντοκιμαντέρ και το χαρακτήρισε ως μια δραματοποιημένη πλευρά της κατάστασης. Ωστόσο δεν δίστασε να δηλώσει πως παίρνει κάποιος μια γεύση της ζωής των αδέσποτων ζώων.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται έντονα και φέτος , ενώ οι δημιουργοί του δυσαρεστήθηκαν όταν το Animals Planet έκοψε το φιλμ σε δύο συνέχειες και , ξανασκηνοθετώντας το, έκοψαν  πολλές πρωτότυπες σκηνές και ήχους.

Η κ. Barnette ανέφερε ότι πολλοί αδέσποτοι σκύλοι έχουν τις μόνιμες αυλές και τους κήπους, όπου επιστρέφουν και βρίσκουν τροφή από πολλούς ανθρώπους. Δεν έχουν όμως την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μία γεύση από αυτό το ντοκιμαντέρ δίνει το παρακάτω trailer :


Δεν υπάρχουν σχόλια: