Σελίδες

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μια εβδομάδα εγκλωβισμένο σε βάραθρο – χωματερή στη Μονεμβασιά

Μια εβδομάδα ίσως και περισσότερο ένα σκυλί βρίσκεται εγκλωβισμένο σ’ ένα βάραθρο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Μονεμβασιά. Το ζώο εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής και ενημέρωσαν τον Φιλοζωικό Σύλλογο Μονεμβασίας. Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παρουσία κτηνιάτρου το περασμένο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου προσπάθησαν ...

να απεγκλωβίσουν το ζώο. Όμως δεν κατάφεραν.

Το βάραθρο βάθους 40 μέτρων έχει μετατραπεί από τους κατοίκους σε ανοιχτή χαβούζα και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Το ζώο φοβισμένο απομακρυνόταν από τους διασώστες του. Αν και του άφησαν φαγητό με ηρεμιστικό, ούτε έτσι κατάφεραν να το πιάσουν, αφού το σκυλί κρύφτηκε σε μια τρύπα και δεν μπορούσαν να το προσεγγίσουν. Τελικά αποφασίστηκε να αφήσουν τροφή και νερό και να επαναλάβουν την επιχείρηση διάσωσης την επόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου.
Το www.zoosos.gr επικοινώνησε σήμερα με την Ασημίνα Αρκούδη γραμματέα του Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασίας. Της προτείναμε να καλέσει αμέσως την Πυροσβεστική, ώστε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης του, γιατί οι μέρες περνούν και το ζώο βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο περιβάλλον. Άλλωστε η Πυροσβεστική συνεργάζεται με την Ε.Μ.Α.Κ., όταν κάποιο περιστατικό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Είναι γνωστό, ότι η Πυροσβεστική επεμβαίνει αμέσως, και σχεδόν πάντα δείχνει ευαισθησία και σε θέματα διάσωσης ζώων.

Κάτοικοι και μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασίας υποπτεύονται, ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου μπορεί και να πέταξε στον σκύλο βάραθρο για να τον ξεφορτωθεί. Άλλωστε το παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά, όπως αναφέρει το www.news.935radio.gr σε σχετικό δημοσίευμα. Μάλιστα τονίζουν ότι πρόσφατα είχαν εντοπιστεί και απεγκλωβιστεί σκυλάκια στο ίδιο σημείο.

Σε χαβούζα έχουν μετατρέψει το βάραθρο!

Οι εγκληματικές πράξεις των κατοίκων και των αρχών σε βάρος του περιβάλλοντος, έχουν μετατρέψει το βάραθρο σε χωματερή. Τα σκουπίδια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που δημοσιεύει το www.news.935radio.gr, έχουν δημιουργήσει βουνό μέσα στο σπήλαιο και εκεί εντοπίστηκαν και νεκρά ζώα.

Πρόκειται σαφώς για εγκληματικές και άκρως αλόγιστες ενέργειες, που επιβαρύνουν το περιβάλλον και δημιουργούν μακροπρόθεσμα κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αφού είναι δυνατόν να προκαλέσουν μόλυνση των υπόγειων υδάτων. Τα βάραθρα και τα σπήλαια αποτελούν «κανάλια επικοινωνίας» του εσωτερικού της γης με την επιφάνεια αφού μεταξύ άλλων απορροφούν και τα νερά της βροχής, και μαζί με αυτά και τη μόλυνση, που συνοδεύει τα σκουπίδια, τα οποία πετάμε ανεξέλεγκτα.

news.935radio.gr
αναρτήθηκε από zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: