Σελίδες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Επαναφορά στειρωμένων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον

Σέρρες

Η επαναφορά στειρωμένων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον είναι μια ενέργεια που έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του ...

δήμου Σερρών.
Μάλιστα έχουν οριστεί και οι περιοχές όπου θα επανατοποθετηθούν τα ζώα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις περιοχές: Κηφισιάς – Σιγής, Αγίας Βαρβάρας, περιοχή κοντά στις αποθήκες στην γέφυρα προς Σκούταρι, στην περιοχή Ποπόφ κοντά στα δεύτερα νεκροταφεία, στον ΟΒΑ , στο αμαξοστάσιο του δήμου και στον Κρίνο. Στις προαναφερόμενες περιοχές θα τοποθετηθούν και ταΐστρες. Όσοι Σερραίοι επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο αυτό μπορούν να επισκέπτονται τις περιοχές και να αφήνουν φαγητό και νερό για τα ζώα. Εντωμεταξύ τα μέλη της επιτροπής απευθύνουν έκκληση προς όλους τους Σερραίους για υιοθεσία ζώων από το κυνοκομείο.

«Στο κυνοκομείο η στείρωση και περίθαλψη επειγόντων περιστατικών»
Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν και η άμεση στείρωση και περίθαλψη των επειγόντων περιστατικών των ζώων που περισυλλέχθηκαν κι αυτό όπως τονίστηκε μπορεί να γίνει στο κυνοκομείο. Εντωμεταξύ δεν έλειψαν και παράπονα που εκφράστηκαν για αδέσποτα που ενώ περισυλλέχθηκαν και οδηγήθηκαν στο κυνοκομείο ωστόσο με κάποιον τρόπο έφυγαν.
Να σημειωθεί πως ο αριθμός των περισυλλεγμένων ζώων ανά μέρα από τις 10 Φεβρουαρίου ανέρχεται στα 32 ζώα.

Τέλος το θέμα που αφορούσε τη λήψη απόφασης για σκυλιά του κυνοκομείου του δήμου Σερρών τα οποία πάσχουν από λεισμανίαση αποσύρθηκε και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής προκειμένου τα μέλη να ενημερωθούν για την συγκεκριμένη αρρώστια.

tvserres

Δεν υπάρχουν σχόλια: