Σελίδες

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σέρρες : Κακός χαμός στην επιτροπή παρακολούθησης για τη διαχείριση των αδέσποτων

Δεν προλαβαίνουν να… καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον, στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος για τη Διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων, του Δήμου Σερρών. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Δημήτρης Βαλτσάνης επικαλέσθηκε...

καταγγελίες πως μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου απελευθερώνουν από το κυνοκομείο αδέσποτα, τα οποία περισυνελλέγησαν από συνεργεία του Δήμου.
Μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου καταγγέλλουν ουσιαστικά τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σερρών, υποστηρίζοντας πως πολλά από τα αδέσποτα είναι κυνηγόσκυλα.
Ο Φιλοζωικός Όμιλος καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι δεν συνεργάζεται. Όλοι αυτή μαζί “συνυπάρχουν” σε μία επιτροπή, που υποτίθεται ότι ως στόχο έχει να διαχειρισθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα.
Ο κακός χαμός γίνεται σε κάθε συνεδρίαση της επιτροπής και το σκηνικό επαναλήφθηκε φυσικά και στη χθεσινή συνεδρίαση. “Χρυσή τομή” δεν διαφαίνεται και εύλογα αναρωτιέται κανείς όχι μόνο για το τι είδους συνεργασία θα υπάρξει μεταξύ αυτών που “αλληλοσκοτώνονται”, αλλά κυρίως τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει μία τέτοιου είδους συνεργασία.
Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών Κώστας Σιαπαρδάνης ζήτησε από το μέλος του Φιλοζωικού που κατήγγειλε πως πολλά από τα αδέσποτα είναι κυνηγόσκυλα, να αποδείξει πως τα συγκεκριμένα ζώα είναι κυνηγόσκυλα και πως τα έχουν αφήσει κυνηγοί, να αποδείξει σε ποιον ιδιοκτήτη ανήκουν, εάν έχουν τσιπάκι ή όχι.
Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Ζωή Κοντού απαντώντας στις καταγγελίες πως μέλη του ομίλου απελευθερώνουν ζώα από το κυνοκομείο, ζήτησε να κατατεθεί εγγράφως και να ονοματιστεί ο μάρτυρας ή αν οι καταγγελίες προέρχονται από πληροφόρηση, προκειμένου ο Φιλοζωικός να κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση είτε για συκοφαντική δυσφήμιση, είτε για εξύβριση.
Η ίδια υποστήριξε πως από τις περισυλλογές που έγιναν στις 10/2/2012, αγνοούνται κάποια ζώα και ζητά εγγράφως σχετικές απαντήσεις, για την τύχη των συγκεκριμένων ζώων.
Ο αντιδήμαρχος Σερρών Δημήτρης Βαλτσάνης υποστήριξε πως αν διαπιστωθεί πως μέλη του φιλοζωικού ή οποιοσδήποτε άλλος απελευθερώνει αδέσποτα από το κυνοκομείο, τότε θα πράξει τα δέοντα, δηλαδή θα κληθεί ακόμη και η αστυνομία.
Όσον αφορά στην κατάσταση του κυνοκομείου, ο κ. Βαλτσάνης ανέφερε πως την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε το χώρο και εισαγγελέας, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από τις συνθήκες, σύμφωνα με τη δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ Σερρών
από adespoto.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: