Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Πυροβόλησαν δύο σκυλιά στο Πανηπειρωτικό


Τα περιστατικά θανάτωσης σκυλιών «ξεφεύγουν» πλέον με τα περιστατικά όπου πρωταγωνιστούν ασυνείδητοι να συναγωνίζονται το ένα με το άλλο σε αγριότητα. Το Σάββατο το μεσημέρι, συμπολίτες βρήκαν δύο σκυλιά σκοτωμένα από πυροβολισμό στην έκταση πίσω ...

από το Πανηπειρωτικό. Τα σκυλιά έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο και οι δράστες τα είχαν πετάξει σε χαντάκι πίσω από το στάδιο. Το ένα μάλιστα ήταν αδύνατο να ανασυρθεί και παραμένει εκεί.

Φαίνεται μάλιστα ότι οι δράστες είναι γνωστοί και το έχουν ξανακάνει. Το αστυνομικό τμήμα Κατσικά ωστόσο δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει το αυτόφωρο, ελλείψει μαρτύρων, όμως έχει κάνει ήδη μήνυση. Είναι από τις φορές που η αστυνομία αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που της αναλογεί στην υπόθεση (η δολοφονία ζώων είναι ποινικό αδίκημα και επισείει βαριές τιμωρίες για τους δράστες) και σε αντίθεση με άλλα περιστατικά που συνέβησαν στην πόλη, οι αστυνομικοί του τμήματος Κατσικά έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την υπόθεση.

Δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό κακοποίησης ζώων στην πόλη ή ακόμα, αδιαφορίας για ζώα που κακοποιήθηκαν. Χθες από το πρωί, ένα μεγαλόσωμο σκυλί ήταν έξω από το δημαρχείο (ο δήμος Ιωαννιτών παρεμπιπτόντως έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα) και κείτονταν στο ρείθρο του πεζοδρομίου, έξω από την Τράπεζα Κύπρου τρέμοντας, με τα αυτοκίνητα να περνούν σύρριζα δίπλα του. Τελικά, κατά τις 3 το απόγευμα βρέθηκαν στο σημείο φιλόζωοι και διαπίστωσαν ότι ο αρσενικός σκύλος δεν έτρωγε, ούτε έπινε νερό. Στο σημείο έφτασε ο γιατρός κ. Χρόνης Δρούγιας, πήρε το σκυλί με τη βοήθεια άλλων συμπολιτών και το πήγε σε κτηνίατρο. Ο σκύλος εγχειρίστηκε άμεσα καθώς ήταν τραυματισμένος σοβαρά. «Δεν είχαν δηλαδή την ευαισθησία να καλέσουν ένα κτηνίατρο;» διερωτάται ο κ. Δρούγιας για το δήμο Ιωαννιτών.

agon.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: