Σελίδες

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

PETA : σκότωσε πέρυσι περισσότερα από το 95% των υπό υιοθεσία σκύλων και γατών

Επίσημη έκθεση για 1.911 ευθανατώσεις ζώων το 2011

Μόνο 34 δόθηκαν για υιοθεσία στο ίδιο διάστημα

Η οργάνωση για την προστασία των ζώων PETA κατηγορείται πως σκότωσε το 2011 το 95% των κατοικίδιων ζώων που είχε να φροντίσει σε καταφύγιο στη Virginia, σύμφωνα με έκθεση. Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση , το Κέντρο Έκθεσης Ελευθερίας του Καταναλωτή, ισχυρίζεται ότι η PETA είναι υπεύθυνη για σχεδόν 2.000 θανάτους ...

ζώων μόνο τη χρονιά που πέρασε.
Όπως γράφει η Daily Mail, oι καταγγελίες κάνουν λόγο για 27.000 θανατωμένα ζώα στο Norfolk , στη Virginia, από το 1998 μέχρι σήμερα. Στο ίδιο διάστημα, μόνο 3.159 ζώα - σκύλοι και γάτες - υιοθετήθηκαν.
Τα στοιχεία επαληθεύονται και από ειδική υπηρεσία του τοπικού Υπουργείου Γεωργίας. 




Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, ότι η PETA ενδιαφέρεται περισσότερο για την προβολή της και το χτίσιμο της εικόνας της στα media και τη διαφήμιση, από τα να βρίσκει σπίτια για αυτούς τους σκύλους και τις γάτες, ενώ υπάρχουν αιχμές για "σκοτεινές επιχειρήσεις" στην πολιτική του να μην σκοτώνονται τα ζώα.

Όπως επισημαίνεται στη Daily Mail, περισσότερα από 4 εκατομμύρια κατοικίδια σκοτώνονται κάθε χρόνο στα καταφύγια των ΗΠΑ, επικαλούμενα μη βιώσιμο κόστος για τα ανεπιθύμητα αυτά πλάσματα που περιορίζονται σε κλουβιά.


Η PETA δήλωσε σε συνέντευξη στο Newsweek , τον Απρίλιο του 2011, ότι η πρακτική του να μην σκοτώνονται τα ζώα απλά δεν είναι εφικτή. Είπαν ότι είναι προτιμότερο να "προσφέρουν έναν ανώδυνο θάνατο στα ζώα , από το να βασανίζονται , να πεινάνε ή να πωλούνται σε εργαστήρια πειραμάτων".

Παρά τον προϋπολογιμό των 37 εκατομμμυρίων δολαρίων, η PETA έκανε και κάνει ελάχιστες προσπάθειες να βρει σπίτια για τα χιλιάδες ζώα που σκοτώνει κάθε χρόνο.

Παρά ταύτα, οργανώσεις στη Νevada έχουν λειτουργήσει με επιτυχία καταφύγια ζώων με την πολιτική να μην σκοτώνονται τα ζώα .

Όσο για τις απαντήσεις υπεύθυνης media της PETA , Jane Dollinger , προς την Daily Mail για τις θανατώσεις τόσων ζώων, περιορίστηκαν σε συγκεκριμένες δικαιολογίες , όπως ότι τα ζώα ήταν κατά κάποιο τρόπο μη υιοθετήσιμα από τραυματισμούς, αρρώστιες, ηλικία, επιθετικότητα ή ανικανότητα να βρεθούν σπίτια για αυτά.

Η έκθεση της μη κερδοκσοπικής οργάνωσης που έκανε τις καταγγελίες για την PETA επιμένει για νωθρότητα και αμέλεια στην προσπάθεια εύρεσης σπιτιών για τα ζώα, κάτι που δεν αποτελεί δικαιολογία για τη θανάτωσή τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια: