Σελίδες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Αψηφά τη ραδιενέργεια για να σώσει τα ζώα!

Ο αγώνας ενός Ιάπωνα για να σώσει σκύλους και γάτες από την επικίνδυνη ζώνη της Φουκουσίμα

Από τις 11 Μαρτίου του 2011, τη μέρα που η ανθρωπότητα χτυπήθηκε από το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα των τελευταίων 25 ετών, τα σκυλιά και οι γάτες που εγκαταλείφθηκαν στην αποκλεισμένη ζώνη της Φουκουσίμα προσπαθούν να επιβιώσουν. Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και ...

η έλλειψη τροφής ήταν μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα προβλήματα που έπρεπε να ξεπεράσουν για να συνεχίσουν να κουνούν χαρούμενα την ουρά τους. Ενόψει όμως ενός παγωμένου χειμώνα, τα άλλοτε οικόσιτα ζώα πρέπει τώρα να παλέψουν και με το τσουχτερό κρύο.
«Εάν δεν τα φροντίσει κανείς, δεκάδες από αυτά θα πεθαίνουν καθημερινά. Σε αντίθεση με τα καλοταϊσμένα ζώα που διατηρούν τη θερμότητα του σώματός τους χάρη στο λίπος τους, όσα λιμοκτονούν θα πεθάνουν», εξηγεί ο Γιασουνόρι Χόσο, ιδιοκτήτης ασύλου για περίπου 350 σκύλους και γάτες, τα οποία έσωσε από την 20 χλμ. ζώνη αποκλεισμού γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι.
Στις 25 Δεκεμβρίου, η ιαπωνική κυβέρνηση επέτρεψε σε φιλοζωικές οργανώσεις την είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή προκειμένου να διασωθούν όσα ζώα έχουν απομείνει, προτού πέσει βαρυχειμωνιά. Υπάρχουν όμως αρκετά ακόμη και ο Χόσο απευθύνει έκκληση προς τις ιαπωνικές Αρχές, αν δεν τον αφήσουν να μπει ξανά στην αποκλεισμένη ζώνη, να του επιτρέψουν τουλάχιστον να πλησιάσει για να τους αφήσει τροφή.
Τη στιγμή που η Ιαπωνία έχει επικεντρωθεί στο πυρηνικό ατύχημα που άφησε πίσω του ο σεισμός των 9 ρίχτερ και στον περιορισμό των δραματικών επιπτώσεων της ραδιενέργειας, ο Χόσο δίνει μάχη για να σώσει όσο περισσότερα ζώα μπορεί. Φροντίζει επίσης τα κατοικίδια ανθρώπων που ακόμη φιλοξενούνται σε καταφύγια - ξεπερνούν τις 150.000 - και τα ζώα δεν επιτρέπονται. Οπως ο Τόρου Ακάμα, μηχανικός που εργάζεται στο πυρηνικό εργοστάσιο και ζήτησε από τον Χόσο να προσέχει τα 14 σκυλιά του. «Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος για τα σκυλιά μου. Είναι μέρος της οικογένειάς μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να τα εγκαταλείψω», τονίζει.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: