Σελίδες

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Νέος Κανονισμός προτρέπει τον πυροβολισμό σκύλων ελκήθρων στη Βρετανική Κολομβία

Δύο περίπου χρόνια μετά τη μαζική σφαγή των 52 σκύλων στο Whistler

Σοκ προκάλεσε στις ομάδες δικαιωμάτων των ζώων συγκεκριμένος κανονισμός από τους νέους που εκδίδονται από το υπουργείο Γεωργίας όσον αφορά στα σκυλιά των ελκήθρων. Αντί να θεσπιστούν κανόνες προστασίας των ζώων από άλλη μια μαζική σφαγή σαν αυτή που συνέβη το 2010 στο Whistler βγαίνουν νέες κατευθυντήριες γραμμές με εντολή...

"ανώδυνου θανάτου με πυροβολισμό" στα ... ανεπιθύμητα σκυλιά.
Ο νέος αυτός κανονισμός συγκροτήθηκε ως απάντηση στη στυγνή δολοφονία 52 σκύλων ελκήθρων στις 10 Απριλίου 2010, όταν ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως ανγακάστηκε να σφαγιάσει τα ζώα, επειδή η επιχείρησή του κινδύνευε για πτώχευση από την έλλειψη τουριστών και την οικονομική κρίση.
Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αποσκοπούν στην παροχή προτύπων και προδιαγραφών φροντίδας για τα σκυλιά ελκήθρων, αλλά μια ενότητα αφήνει περιθώρια για πυροβολισμό υγιών σκύλων.
Διαγράμματα στην ενότητα δείχνουν πώς να τοποθετήσει κάποιος σωστά τα σκυλιά για ακαριαίο θάνατο με πυροβολισμό, ενώ δίδονται και γραπτές οδηγίες με λεπτομερή καθοδήγηση.

Η Human Society του Βανκούβερ δηλώνει συγκλονισμένη από αυτούς τους κανονισμούς.
«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα έγγραφο που υποτίθεται ότι είναι για την ευημερία των ζώων, να σας δείχνει πώς να πυροβολήσετε το σκυλί σας," είπε ο Peter Fricker της ΙΑΣ.
«Δεν βλέπω πραγματικά πώς αυτό εμποδίζει κάτι σαν αυτό που συνέβη στο Whistler να ξανασυμβεί, δεδομένου ο επιχειρηματίας ο οποίος έχει πλεόνασμα σκυλιών και δεν μπορεί να τους βρει σπίτια, μπορεί να τα πυροβολεί ακόμα και αν είναι υγιή", συνέχισε ο Fricker.

Η Lifeforce έχει ζητήσει την απαγόρευση των τουριστικών αγώνων με έλκηθρα αποκαλώντας τους «εγγενώς σκληρούς". Η ομάδα ελπίζει πως οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα απαιτούν να γίνεται η ευθανασία των σκύλων από έναν κτηνίατρο.

Ο Peter Hamilton από τη Lifeforce είπε πως ανησυχεί, διότι αυτό θα δώσει ενδεχομένως την άδεια σε κάποιον να αναπαραγάγει περισσότερα σκυλιά από όσα χρειάζεται και να τα "πετάει στα σκουπίδια" ήτοι να σκοτώνει τα ανεπισθύμητα σκυλιά.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν έξι επιχειρηματίες ελκήθρων στη Βρετανική Κολομβία με 40-70 σκυλιά και υπάρχουν άλλα 200 σκυλιά ελκήθρων που ανήκουν σε ιδιώτες και εκτροφείς.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

apistefto