Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς τροφές το καταφύγιο των αδέσποτων της Αλεξανδρούπολης.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με την έλλειψη προσωπικού.

Στο ίδιο έργο θεατές εθελοντές και μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Κιβωτός». Για ακόμη μία φορά, το καταφύγιο των αδέσποτων έχει μείνει δίχως τροφές και επαφίεται στην προσφορά των μελών του, που καλούνται για άλλη μία φορά να...

βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Η έκκληση της «Κιβωτού» στη σελίδα της στο Facebook, τη Δευτέρα, ανέφερε τα εξής: «ΕΠΕΙΓΟΝ!!!! Στο καταφύγιο χρειάζονται οπωσδήποτε τροφές. Λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος δεν ήρθε καινούργια παραλαβή από τροφές και αυτές που υπάρχουν τελειώνουν αύριο. Από την Τρίτη και μέχρι να έρθουν οι καινούργιες (άγνωστο το πότε) δεν θα έχουμε τροφή να ταΐσουμε τα σκυλιά.. Όσοι από εσάς μπορείτε να χαρίσετε τροφή για τα σκυλιά του καταφυγίου σας παρακαλούμε βοηθήστε».

Δεν είναι η πρώτη και δεν θα είναι ούτε η τελευταία φορά που τα περίπου 200 σκυλιά του καταφυγίου θα μείνουν νηστικά, άγνωστο για πόσο διάστημα. Οι προσφορές των εθελοντών, δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε, είναι συγκεκριμένες και αναλογικά με τις ανάγκες του καταφυγίου, περιορισμένες. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει διαθέσει πιστώσεις στον προϋπολογισμό για τη λειτουργία του καταφυγίου, ωστόσο υπάρχουν οφειλές προς τους προμηθευτές, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει επιφυλακτικότητα.

«Εάν το θέμα δεν λυθεί άμεσα, τα σκυλιά θα μείνουν δίχως φαγητό και δίχως νερό, διότι όλα είναι παγωμένα και κανείς δεν ενδιαφέρεται», λέει ο πρόεδρος της «Κιβωτού» Θεόδωρος Ράπτης. «Αυτά τα ‘τεχνικά προβλήματα’ που επικαλείται ο δήμος ότι έχουν προκύψει, έπρεπε να είχαν λυθεί προ καιρού και να μην φτάνουμε πάλι στο σημείο να ζητούμε τροφές από τους εθελοντές, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς βοηθούν όσο μπορεί ο καθένας. Είχα επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και οικονομικών και μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν με τους προμηθευτές για να τακτοποιηθεί το θέμα. Αυτό όμως έπρεπε να είχε γίνει προ καιρού, κι όχι να βρισκόμαστε πάλι στο σημείο αυτό».

Πέρα από τις τροφές, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με την έλλειψη προσωπικού. Από τα τέλη του 2011, το καταφύγιο λειτουργεί μόνο από τους εθελοντές, οι οποίοι μάλιστα ήταν εντελώς μόνοι τους τις ημέρες του χιονιά, προσπαθώντας να φροντίσουν τα σκυλιά που είχαν αφεθεί στην τύχη τους. Πρόσφατα, πέρασε από την επιτροπή του Δήμου η πρόσληψη δύο ατόμων, ωστόσο είναι άγνωστο πότε θα πιάσουν δουλειά…

Εφημερίδα Γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: