Σελίδες

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μεσσαρά: Κρέμασε τον σκύλο του

Ευτυχώς συνελήφθη και θα δικαστεί!

Η κα Isabella Hillmayr επικοινώνησε με το www.zoosos.gr προκειμένου να καταγγείλει ένα ακόμα περιστατικό βάναυσης κακοποίησης ζώου. Ένας κάτοικος της Μεσσαράς του Ηρακλείου Κρήτης είδε τον γείτονα του, να κρεμάει έναν σκύλο μέσα...

στην αυλή του σπιτιού του στις 11:00 το πρωί χθες.

Τρέμοντας και ο ίδιος από την ταραχή, τον κατήγγειλε στην Αστυνομία και όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν επί τόπου τους έδειξε και τις φωτογραφίες, που είχε τραβήξει. Ο σκύλος, που ήταν Γερμανικός Ποιμενικός, ανήκε στον δράστη! Ο 30χρονος δράστης συνελήφθη από τους άνδρες του Α.Τ. Μοιρών, κρατήθηκε στο τμήμα και εκεί διανυκτέρευσε.

Σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και η δίκη του αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι. Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος και μάλιστα δικαιολόγησε τον εαυτό του λέγοντας, ότι δεν κρέμασε το ζώο από το δέντρο, αλλά ότι το ξεκρέμασε! Οι φωτογραφίες βέβαια είναι αδιάψευστος μάρτυρας και η εισαγγελέας ήταν ιδιαιτέρως αυστηρή μαζί του.

Η Μ.Κ.Ο. Ζωφόρος με την οποία επικοινωνήσαμε, ώστε να επιβεβαιώσουμε την καταγγελία, μας διαβεβαίωσε, ότι όσα μας περιέγραψαν, ήταν αληθή. Μάλιστα μας τόνισαν, ότι μέλη της κάνουν προσπάθειες, ώστε ο δικηγόρος τους να παραστεί στη δίκη με την πλευρά της πολιτικής αγωγής λόγω έννομου συμφέροντος.

Δε βρίσκουμε μόνο χαρταετούς κρεμασμένους στα δέντρα

Η κα Hillmayr μέσω email έγραψε προς τo www.zoosos.gr το παρακάτω μήνυμα: «ΑΠΟΚΡΙΕΣ (πρώτη ημέρα της Σαρακοστής) είναι εδώ και οι Έλληνες βρίσκονται με τις οικογένειές τους, γιορτάζουνε, τρώγοντας νηστήσιμα τρόφιμα (μη ζωικά) και πετούν χαρταετούς... Δυστυχώς όμως υπάρχουν τραγικές συνθήκες σε ένα νησί, που φημίζεται για την καλοσύνη του λαού του...

Χθες το βράδυ λάβαμε ένα τηλεφώνημα από έναν κάτοικο της Κρήτης, που μένει σ’ ένα μικρό χωριό, τη Μεσσαρά, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ταραγμένος, αφού υπήρξε μάρτυρας του απαγχονισμού ενός Γερμανικού Ποιμενικού σκύλου από έναν γείτονά του.

Ο μάρτυρας είναι αξιέπαινος για τη γενναιότητα, που επέδειξε, αφού παρ’ όλη την ταραχή του έβγαλε φωτογραφίες. Ενημέρωσε τους αστυνομικούς, που κατέφθασαν αμέσως μετά και τους έδειξε τις φωτογραφίες, οι οποίες έδειχναν ποιος ήταν ο δράστης. Αυτόν τον άνδρα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στα κελιά του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, όπου έμεινε για μια νύχτα.

Ο άνθρωπος, που έκανε τον απαγχονισμό, είναι ένας νέος, επομένως, αποδεικνύεται λάθος ο μύθος, ότι ο βασανισμός των ζώων είναι έγκλημα άγνοιας».

zoosos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αντι να κακοποιουν τις γυναικες τους η αλλα προσωπα της οικογενειας τους , ξεσπανε στα ζωα τους τα καθαρματα , ειναι η ...ευκολη λυση

κατερινα