Σελίδες

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Οι λαθρομετανάστες τρώνε τα αδέσποτα και στην Ηγουμενίτσα

Η πόλη της Άρτας έχει δεχθεί το τελευταίο καιρό μεγάλα κύματα από λαθρομετανάστες που πιθανόν ήθελαν να βρουν κάποια αγροτική δουλειά (δύσκολο δεν υπάρχει ούτε για εμάς που ζούμε εδώ) ή να προχωρήσουν προς την Ηγουμενίτσα για να μπουν παράνομα σε πλοίο για Ιταλία....

Για όσο ζουν εδώ δημιουργούν μικρής αλλά και μεγαλύτερης έντασης προβλήματα διότι....ακόμα και για να στεγαστούν δεν υπάρχουν χώροι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σίτιση και επειδή οι κάτοικοι βοήθησαν στην αρχή όσο μπορούσαν,αλλά κι αυτοί έχουν και τα δικά τους μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Δεν μπορεί να δέχεσαι μουσαφίρηδες κάθε μέρα αν δεν έχεις και εσύ καλά καλά να ταΐσεις την δικιά σου οικογένεια. Εφόσον το κράτος τους έχει αμολήσει να πηγαίνουν όπου θέλουν όποτε το θέλουν καλό θα ήταν να φρόντιζε και την στέγαση τους αλλά και την σίτιση τους. Ακούω που λέει ο πρωθυπουργός για κοινωνικό πρόσωπο και βοήθεια στις ορδές των μεταναστών,αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είδα να κάνει και τίποτα,στην ευαισθησία και στην τσέπη των πολιτών τους έχει αφήσει.Αν δεν μπορείτε κύριε Παπανδρέου τότε γιατί κάνετε δηλώσεις,και γιατί τάζετε πράγματα? Τώρα όμως που και δικιά μας τσέπη,αλλά και η ανεργία στην πόλη μας έχει πιάσει κόκκινο,οι λαθρομετανάστες αναγκάζονται και τρέφονται με ζώα που ζουν ελεύθερα.Από γάτες και σκυλιά,μέχρι και περιστέρια. Περιττό να αναφέρω πως οι κάτοικοι φοβούνται και για πανδημίες,τώρα που πλησιάζει και χειμώνας. Στο δήμαρχο δεν καταλογίζω ευθύνες,γιατί κι αυτός βρέθηκε προ εκπλήξεως. Δεν είναι και εύκολο να προετοιμαστείς για τέτοιου είδους φαινόμενα. Ούτε είμαστε και κανένας πλούσιος δήμος για να σιτίζουμε χιλιάδες μετανάστες. Ελπίζω να ακουστεί η άποψη μου και ίσως να την δει κάποιος υπεύθυνος,γιατί η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι στην αρχή,μετά που θα ... τελειώσουν τα αδέσποτα ζώα,τι θα τρώνε αυτοί οι άνθρωποι? Ο ένας τον άλλον? ¨Η εμάς?

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΙΚΩΝ).
ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΒΛΑΜΕΝΕΣ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ουτε οι μεταναστες πρεπει να τα τρωνε τα ζωα ουτε κανεις να τα βασανιζει ουτε να εχουμε τοσα πολλα αδεσποτα. υπαρχουν και αλλοι τροποι να μειωσουμε τα αδεσποτα κυριοι του κρατους των δημων και των φιλοζωικων που τιποτα δεν κανατε ως τωρα γιαυτο.αλλα στο εξωτερικο δεν καταλαβαμε γιατι πρεπει να πηγαινουν μαζι με τοσες χιλιαδες αλλα ζωα απ οσο βλεπουμε και γιατι ειναι παρανοικοι οσοι δεν πιστευουν οτι τα ζωα περνανε καλυτερα εξω. δεν εχουν πειστει τοσοι και τοσοι ελληνες φιλοζωοι για το εξωτερικο. ολοι ειμαστε βλαμενοι κι εσεις που επιμενετε ειστε οι ξυπνιοι?αληθεια αυτα που δεν τα περνουν οι ξενοι - γιατι δεν τα περνουν ολα- που πανε? γιατι ειναι παρα πολλα τα ζωα που πανε εξω μαθαινουμε. που πανε? τα τρωνε σε τροφες αλλα ζωα? ολοι οσοι ρωτανε ειναι βλαμενοι? και γιατι θα παρακαλαμε να πηγαινουν στο εξωτερικο?μηπως βαζετε το χερακι σας να γινεται το σκηνικο για να μας πεισετε οτι πρεπει να πηγαινουν στο εξωτερικο? μηπως δεν ειναι οσοι ρωτανε τοσο παρανοικοι αλλα εσεις ειστε λιγο υποπτοι?

δημητρης

Ανώνυμος είπε...

den katalava kala ton proto vlaka. anti na dioksoume tous lathrometanastes pou tha fane ki emas tha dioksoume ta skilia sti germania ?
na pas esi kai olo sou to soi ekei giati edo imaste paranoikoi oloi kai theloume ta skilia mas edo. an ta agapas na voithisis na min ginetai afto. vlaka. re ti thrasos..

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΣΤΗΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΟΥ.
ΘΑ ΜΕ ΕΙΧΑΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. ΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΚΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΓΒΑΖΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ... ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΑΣ. ΑΕΙ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΙΣΟΡΟΠΟΙ