Σελίδες

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Παραποίηση πορίσματος κτηνίατρου για το τραυματισμένο σκυλάκι στην Κρήτη

Υπερβολική προβολή αμφίβολων κακοποιήσεων ζώων στα ΜΜΕ 

Απορίες και ερωτήματα έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η τόσο έντονη προβολή κακοποιημένων σκύλων, το τελευταίο διάστημα. Ερευνήσαμε ενδεικτικά ένα περιστατικό και , όπως προκύπτει, έγινε παραποίηση κτηνιατρικού πορίσματος ... Συγκεκριμένα, στο πρόσφατο ανακοινωθέν από ζωοφιλικά σωματεία περιστατικό για το "σφαγμένο με μαχαίρι σκύλο, όπως είπε ο κτηνίατρος" στις 14 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης  (http://animalspress.blogspot.com/2010/12/blog-post_17.html) η διαπίστωση της κτηνιάτρου κ. Αικατερίνης Παρασύρη, από την κλινική της εξέταση, αναφέρει ότι ...

το τραύμα στο λαιμό προέρχεται , πιθανότατα, από άλλο σκύλο ή σύρμα περίφραξης. Κάτι που σημαίνει ότι το τραύμα προέκυψε πιθανότατα από ατύχημα , όπως συνήθως γίνεται με τόσους αδέσποτους ή δεσποζόμενους σκύλους όταν τσακώνονται. Αντίθετα , στα Μέσα ενημέρωσης δόθηκε ανακοίνωση από ζωοφιλικά σωματεία με σαφή υπόννοια ανθρώπινης παρέμβασης και μάλιστα με σφάξιμο από μαχαίρι...
Ποιός ο λόγος αυτής της αγωνιώδους προσπάθειας ορισμένων να προβάλλουν με υπερβολή, έως και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, για αλεπάλληλες κακοποιήσεις αδέσποτων στην Ελλάδα ; Και πώς να μην συνδυάσει όλα αυτά ένας σκεπτόμενος άνθρωπος, με την ίδια αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων ζωοφιλικών σωματείων και ιδιωτών να "εξαγνίσουν" τη μαζική αποστολή αδέσποτων κατοικίδιων , από την Ελλάδα στη Βόρεια Ευρώπη, με ... ειδικό τιμολόγιο , αλλά συγχρόνως και με πληθώρα πανταχόθεν δωρεών και χορηγιών για "τα καημένα ζώα που οι Έλληνες βασανίζουν" ;
Δημοσιεύουμε κάποια περιστατικά απαράδεκτων κακοποιήσεων ζώων, αλλά με κάποιες επιφυλάξεις, γιατί δεχόμαστε πολλές καταγγελίες αναγνωστών περί "σκηνοθετημένων περιστατικών" , τα οποία στοχεύουν σε υπέρ του δέοντος προβολή βαρβαρότητας Ελλήνων έναντι των ζώων.
Ουδείς αμφισβητεί ότι κάποια ακραία περιστατικά κακοποιήσεων συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο.
Ειδικά στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες με υπερπληθώρα αδέσποτων οικόσιτων ζώων, τα περιστατικά είναι περισσότερα , είτε από το φόβο της όποιας ενόχλησης των ζώων προς τους ανθρώπους είτε από ψυχοπαθητικά φαινόμενα.
Στην Κρήτη ειδικά, μας ανέφερε συνάδελφος δημοσιογράφος - που κατάγεται από το νησί και δούλεψε σε εφημερίδα για ένα χρόνο - συμβαίνουν καθημερινά πολλά τροχαία με θύματα ανθρώπους και αδέσποτα ζώα. Όσο έζησα , μας λέει, δεν αντιλήφθηκα παρόμοιες βαρβαρότητες , εκτός από τα συνήθη καταδικαστέα φυσικά περιστατικά έναντι αδέσποτων που φοβίζουν για δαγκώματα κ.λπ.. Κάτοικοι του νησιού , εξάλλου, διαμαρτύρονται εντονότατα για την ακραία προβολή βαρβαρότητας των Κρητικών στα ζώα.
Να σημειωθεί ότι στην Παγκρήτια Συγκέντρωση ενάντια στις κακοποιήσεις ζώων, τον εφετινό Ιούνιο, δεν συμμετείχε ο σύλλογος "Ζωόφιλη Δράση", καταγγέλοντας ότι "πολλές κακοποιήσεις σκύλων είναι στημένες και κάνουν κακό στον τουρισμό του νησιού". Δηλαδή μαζεύονται κάποια τραυματισμένα ή κτυπημένα από αυτοκίνητα αδέσποτα ζώα και ... κρεμώνται σε δένδρα ή τα εμφανίζουν κακοποιημένα από ανθρώπους.
Ειλικρινά λυπόμαστε γι΄αυτή τη ζωοφιλική "δραστηριότητα", δυστυχώς το ίδιο , όσο λυπόμαστε και για την αναλγησία της πολιτείας στα θέματα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας.
Οι Έλληνες έχουν αλλάξει θετικά προς τη ζωοφιλία τα τελευταία χρόνια και φροντίζουν αδέσποτα με πολύ μεγάλο εθελοντισμό και πολύ φιλότιμο. Έχουν πολλοί Έλληνες κατοικίδια στα σπίτια τους πλέον και μάλιστα έχει αυξηθεί η συλλογή αδέσποτων από τους δρόμους έναντι της αγοράς από pet shops.
Δεν έχουμε φθάσει στο επίπεδο που θα έπρεπε, αλλά η προσπάθεια όλων πρέπει να ενταθεί στην ενημέρωση για το τί πρέπει να κάνουμε στα ζώα και για τα ζώα, και όχι να προβάλλουμε μανιωδώς με προκλητικό τρόπο τα κακώς κείμενα, που τελικά μάλλον αποδεικνύονται εν μέρει παραπλανητικά και ψευδή.


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ντροπηηηηηηηηηηηηη σας πια
εκμεταλευση στα αδεσποτα φιλοζωοι του κωλου. γιαυτο μας γεμισατε τις οθονες και τα σαιτς κακοποιησεις και κρεμασματα σκυλων.και λεμε ολοι τι παθανε ξαφνικα οι ελληνες και κρεμανε σκυλια και τα βασανιζουν τοσο πολυ τελευταια. της μοδας εγινε; αρωστια επεσε; δεν ειμαστε ετσι κυριοι δηθεν φιλοζωοι. οχι. να πατε εσεις στη βορια ευρωπη αν δεν σας αρεσει η ελλαδιτσα και να μη μας γεμιζετε αδεσποτα, γιατι νομιζω εσεις μας γεμιζετε επιτηδες.αηδιαστικοι φιλοζωοι που βλεπετε μονο ευρω μπροστα σας.ουστ

olympiakos skilos

Ανώνυμος είπε...

ase re megale olympiake.
ego t agapao pio poli ta skilia kai to kseris, alla mou fenonde perierga ola afta.
den eine oloi o filozooi tou kolou re megale.
alla alithia ine oti ti lamogia tin exoun sto ema tous kai oi filozooi. an me diavazis tora , bes sto allo na sxoliasoume kanonika me taftotita.

unin.sa.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Η ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΑΣ. Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ - ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ - Η ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΖΩΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ . Τ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟ. ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ. ΕΧΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΓΓΕΙΛΕΙ ; ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ; ΘΑ ΟΡΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ . ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ. ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ; ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΔΕΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ Η ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ . ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ . ΑΙΣΧΟΣ.

Σ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Τα σωματεία κάνουν τη δουλειά τους, όπως μπορούν . Δεν τα βοηθάει η πολιτεία όπως πρέπει και γιαυτό στρέφονται σε υιοθεσίες αδέσποτων στο εξωτερικό. Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό γιατί δεν ελέγχεται από κανέναν. Αλλά είναι μία λύση που πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά και όχι έτσι όπως γίνεται και έχουν δίκιο όσοι αντιδρούν. Έχουν χαθεί σκυλιά που κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να αποδείξει που πήγαν. Είναι κρίμα. Εκείνο που πρέπει να κάνουν είναι να ενημερώνουν πολύ την περιοχή τους και να τους βοηθήσει το κράτος σε αυτό. Και οι υιοθεσίες να γίνονται χωρίς λεφτά και να ελέγχονται από επιτροπές και να αποδεικνύονται.

Νικήτας Κ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι δική σας ντροπή και αίσχος να διασύρετε τους πραγματικούς φιλόζωους που πάσχουν καθημερινά να διασώσουν τις άμοιρες αυτές ψυχές από του χάρου τα δόντια.
Αφήστε λοιπόν τα επικριτικά σχόλια στα αμφιλεγόμενα "φιλοζωικά "μπλόγκς που έχουν συγκεκριμένη πολιτική για την δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων και βγείτε στους δρόμους να δείτε την ΑΛΗΘΕΙΑ. Ανοίχτε επιτέλους τα μάτια σας να αντικρύσετε τα "ευτυχισμένα αδέσποτα" στους αιματοβαμμένους δρόμους.
Πιστεύετε λοιπόν ότι όσοι δίνουν γη και ύδωρ για τα εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα αυτά πλάσματα θα τα πετάξουν πάλι στο δρόμο αντί να βρουν μια σωστή οικογένεια να τα αγαπήσει για πάντα οπουδήποτε σε αυτόν τον κόσμο; Τι εννοούν όταν οι συντάκτες αυτού του μπλόγκ γράφουν ότι «οι υιοθεσίες στο εξωτερικό είναι ανεξέλεγκτες» ;
Πιστεύουν ότι στην Ελλάδα τις ελέγχουν όσοι δίνουν σκυλάκια από δω και από κει για να τα ξεφορτωθούν; Οκτώ στις δέκα υιοθεσίες εδώ, καταλήγουν πάλι στο δρόμο.
Όμως αυτό δεν αφορά τους καταγγέλλοντες. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην περάσουν τα αδέσποτα τα σύνορα, το αν ζήσουν και πεθάνουν κάτω από τραγικές συνθήκες στον δρόμο δεν τους νοιάζει καθόλου ασφαλώς, φτάνει που θα πεθάνουν στην Ελλάδα (!!!). Πιστεύω πια ότι πρέπει η Δικαιοσύνη να σταματήσει αυτήν την πολεμική κατά των συμπολιτών μας που πλήττονται από τις γενικές και αόριστες κατηγορίες που εκτοξεύονται συχνά από αυτό το μπλογκ και από τους οπαδούς του.

Θάνος είπε...

Σ.Τ.
20/12/10 11:41 πμ
ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΖΩΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ . Τ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟ. ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ. ΕΧΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ.
----------
Όποτε χρειαστεί θα τα καταγγείλεις; Χρειάζεται εδώ και χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπήρχαν στοιχεία θα τα είχαν εμφανίσει οι αυτοσχέδιοι Σέρλοκ Χολμς.Εδώ και χρόνια απειλούν.Ομως οι αποδείξεις αυτές είναι επινοήσςεις μιας αρρωστημένης πολεμικής που εν τέλει δεν πρέπει να προέρχεται από φιλόζωα και ευαίσθητα άτομα.Μάλλον αφορά άτομα που έχουν έμμονες ιδέες και εμπάθεια έναντι κάποιων από τους συνανθρώπους των,οι οποίοι με ανιδιοτέλεια και με τεράστια καθημερινή κατάθεση ψυχής και χρημάτων προσπαθούν να διασώσουν όλα αυτά τα καταδικασμένα πλάσματα από τους επικίνδυνους δρόμους της χώρας μας.
Δεν βλέπω ποτέ οι διαμαρτυρίες των οπαδών αυτού του μπλογκ να καταφέρονται ενάντια της βίας , της κακοποίησης η οποία είναι πέρα για πέρα δυστυχώς αληθινή και συνεχώς αυξανόμενη αλλά και της τραγικής και παράνομης αθρόας εγκατάλειψης κατοικίδιων ζώων από ασυνείδητους πολίτες.Άλλοίμονο πρέπει να ντρεπόμαστε που είμαστε πολίτες αυτής της χώρας της ντροπής και του αίσχους που όλοι "πλακώνομνται" μεταξύ τους αντί να συμμαχούν για μια καλύτερη Ελλάδα.

ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ είπε...

αν ειναι δυνατον!! εχουμε τρελαθει τελειως? αντι να καταγγελουμε τη βια εναντια στα ζωα καταγγελουμε τι? τους ανθρωπους που τα σωζουν??!!! σοβαρευτειτε γιατι χανομαστε!! ντροπη σας! και ουτε καν φαινεται το ονομα του συντακτη εδω...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου με συγχωρείτε, αλλά όποιος βοηθά κάποια "αδέσποτη", και δυστυχισμένη ψυχούλα, όποιος ζώζει έστω και ένα από αυτά αξίζει συγχαρητήρια. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μιλάμε για ντροπή. Στην τελική ανάλυση δεν παίρνουν επιχορήγηση από πουθενά και προσπαθούν. Αντί να βρίζετε δεν παίρνετε τα πόδια σας να βοηθήσετε κάποια ψυχούλα. Προσωπικώς δεν ανήκω σε καμιά φιλοζωϊκή οργάνωση, αλλά προσαθώ να ζώσω όσα μπορώ. Επίσης αγαπητοί κύριες και κύριοι χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο επιχείρημα από το "να φύγετε να πάτε αλλού". Η χρήση του "ελληνόμετρου" μας έφαγε ως χώρα. Σας ευχαριστώ πολύ. Χρόνια πολλά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΙΑ !!!!!ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ!!!!..ΚΥΡΙΟΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ !!ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ!!ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ!!!!ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΣΑΝ!!! ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ..ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΟΛΑ..ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΗΡΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ..ΕΧΩ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΑΓΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ..ΤΟ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΑΝ ΝΑΙ!!!ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ!!ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ,ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ!!!!ΑΙΣΧΟΣ!!! ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ???ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ??? ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ!ΨΕΥΤΟΦΙΛΟΖΩΟΙ!!ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!!ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ!!ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ...ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ!! ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΗΤΗ ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΚΟΥΣ!!ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΤΕ...