Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Βρέθηκε ακίνητο για κυνοκομείο

Σύγχρονο κυνοκομείο στη Ρόδο ;

Ο πρώην δήμαρχος Ροδίων κ. Χ. Χατζηευθυμίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Χθες 12/01/2011 η Διεύθυνση Δασών ενημέρωσε την κυρία Καλλιόπη Φεσιλιόγλου -Χατζή ότι με την με αριθμό πρωτοκόλλου 8852/10/29-7-2011 πράξη χαρακτηρισμού οι μερίδες γαιών Καλυθιών 5030 Α, 5035 Α και 5041 Α χαρακτηρίσθηκαν ως χορτολιβαδικές και ως εκ τούτου είναι δυνατή η δημιουργία ενός σύγχρονου κυνοκομείου στο ...

χώρο αυτό.
Η έκταση των μερίδων αυτών είναι 30.996 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκονται στην περιοχή Λουλουδόβουνο .
Για την ενημέρωση των πολιτών της Ρόδου θα ήθελα να τους πληροφορήσω ότι η κυρία Π. Φεσιλιόγλου - Χατζή μετά από αναζητήσεις δύο ετών και χίλιες - δυό αρνήσεις και δικαιολογίες βρήκε τα συγκεκριμένα ακίνητα και κατόπιν εντολής της σε τεχνικό γραφείο δημιούργησε πλήρη φάκελο με βεβαιώσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τοπογραφικά διαγράμματα καθώς και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο το οποίο ζήτησε η Διεύθυνση Δασών και τον φάκελο αυτό κατέθεσε την 15η / 09/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 6339/15-09-2010.
Κατόπιν της εξελίξεως αυτής ο Δήμος Ρόδου θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να ζητήσει τη συγκεκριμένη απόφαση της Διεύθυνσης Δασών και στη συνέχεια να καταθέσει αίτημα για την απόδοση σ' αυτόν του συγκεκριμένου ακινήτου και να εντάξει το έργο της κατασκευής ενός σύγχρονου κυνοκομείου στο ΕΣΠΑ.
Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσα με επιστολή μου το Δήμαρχο Ρόδου κ. Ευστάθιο Κουσουρνά.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει πόσο ευαισθητοποιημένη είναι η τότε πρόεδρος του κυνοκομείου και πώς οραματίσθηκε τη διαβίωση των αδέσποτων σκυλιών κάτι το οποίο δεν επέδειξε κανείς άλλος αιρετός στο νησί και κανείς από αυτούς που παρουσιάζονται προστάτες τους χωρίς ωστόσο να προβαίνουν σε ενέργειες για τη βελτίωση της διαβίωσης των.
Αυτή η ενημέρωση δίδεται ως απάντηση σ' εκείνους που δηλώνουν φιλόζωοι και κατηγορούσαν χωρίς στοιχεία την κ. Καλλιόπη Φεσιλιόγλου - Χατζή και την προηγούμενη δημοτική Αρχή ενώ οι ίδιοι δεν προβαίνουν σε καμιά ουσιαστική ενέργεια για να βοηθήσουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά.
Εκτός εάν θεωρούν τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ομορφιάς σκυλιών πράξη που αποδεικνύει τη φιλοζωία τους.
Άλλο όμως διαγωνισμός ομορφιάς σκυλιών, τα οποία είναι περιποιημένα και καλοταϊσμένα και άλλο το κυνοκομείο αδέσποτων σκυλιών όπου είναι συγκεντρωμένα άρρωστα, νηστικά και κακοποιημένα ζώα.
Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου

naro.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: