Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Εννέα μήνες φυλάκιση και 3.000 ευρώ χωρίς αναστολή

στον δολοφόνο του άτυχου σκύλου Ρήγα

Πολλοί ζώοφιλοι πολίτες μαζεύτηκαν σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για να καταδικάσουν και οι ίδιοι με την παρουσία τους τον Αλβανό δράστη, δολοφόνο του σκύλου με όνομα Ρήγα και βασανιστή του άλλου σκύλου με όνομα Δούκα, και φυσικά για να δικαιώσουν την ψυχούλα του αδικοχαμένου τετράποδου. Ο Αλβανός, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του, καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση, χωρίς αναστολή και...

σε χρηματικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.
Ουσιαστικά πρόκειται για μικρή ποινή μπροστά σε τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα κατά των ζώων, αλλά μέχρι στιγμής είναι η μεγαλύτερη που προβλέπει ο νόμος.
Τον ζωοφιλικό κόσμο εκπροσώπησε ο δικηγόρος - βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αθανάσιος Πλεύρης.




Ας ελπίσουμε ότι κάθε παρόμοιο έγκλημα θα τιμωρείται σκληρά και παραδειγματικά και θα αποτρέπει από τέτοιες πράξεις όλους αυτούς που άνανδρα βιοπραγούν κατά ανυπεράσπιστων πλασμάτων.



2 σχόλια:

KaPaworld είπε...

Η ποινή είναι εξαιρετικά μικρή αλλά είναι μια καλή αρχή!!!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρη πως αν ο νόμος το προέβλεπε η ποινή θα ήταν μεγαλύτερη.Όμως το ότι είναι χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα έφεσης είναι επιτυχία. Σημασία έχει πως η παρουσία της ζωοφιλικής κοινότητας σήμερα ήταν εντυπωσιακή, αποφασιστική και πειστική. Μακάρι αυτό να συνεχιστεί γιατί τότε θα αρχίσουν και οι νόμοι να εφαρμόζονται.

Αννα Γερολύμπου