Σελίδες

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ενδεχόμενο θανάτωσης 3 εκατομ. αδέσποτων από την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα

Η διαφθορά και η κακοδιαχείριση των αρμόδιων στα θέματα ελέγχου αδέσποτων δημιούργησαν αύξηση πληθυσμού   

Απογοητευμένη από τις αποτυχημένες πολιτικές που έχουν επιτρέψει τον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων να διογκωθεί, η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα αποφάσισε να άρει το μορατόριουμ σχετικά με τη δολοφονία των αδέσποτων σκύλων. Ο υπουργός Υγείας Maithripala Sirisena δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Swarnavahini ότι ...

η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πως μια μαζική θανάτωση θα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουν οι περίπου 2.000 τραυματισμοί από δαγκώματα , που συμβαίνουν στη Σρι Λάνκα κάθε μέρα και κοστίζουν στην κυβέρνηση πάνω από 13 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

"Σαφώς η νέα μας πολιτική έχει αποτύχει ...», είπε ο Sirisena στο δίκτυο. "Ως κυβέρνηση, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη πρακτική."

Το 2006 , Προεδρικό Διάταγμα έκανε τη θανάτωση των αδέσποτων παράνομη, αλλά ο Sirisena είπε ότι, παρά τις καλές προθέσεις των ομάδων προστασίας των ζώων, που πίεσαν για την αλλαγή αυτή , η πρακτική απέτυχε στο λαό της Σρι Λάνκα. Με πάνω από τρία εκατομμύρια αδέσποτα να περιπλανώνται σε ένα νησί 20 εκατομμυρίων κατοίκων, οι συγκρούσεις είναι συχνές και δαπανηρές, καθώς επίσης οι αξιωματούχοι της Σρι Λάνκα κουράστηκαν να αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων θορυβήθηκαν και άρχισαν να αντιδρούν ως προς την ανακοίνωση ότι οι προηγούμενες προσπάθειες για στειρώσεις απέτυχαν . Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης από τους επιμέρους υπαλλήλους και πολλοί προετοιμάζονται για διαμαρτυρίες και εκστρατείες, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την έκρηξη αυτής της μαζικής δολοφονίας.
«Θέλουμε η κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση αυτή και να εξασφαλιστεί η ανθρώπινη μεταχείριση των ζώων αυτών», δήλωσε ο Satva Μithra μέλος της ομάδας για τα δικαιώματα των ζώων Sagarika Rajakarunanayake.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα καταφύγιο για αδέσποτα σκυλιά στο βόρειο τμήμα της Σρι Λάνκα. Ωστόσο, οι ακτιβιστές λένε ότι θα ήταν αδύνατο να φροντίσουν 3 εκατομμύρια σκυλιά και ισχυρίζονται ότι η στείρωση είναι η καλύτερη πολιτική για τον μακροπρόθεσμο έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων.

lifewit


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κατι μου θυμιζει , κατι μου θυμιζει...
λεω για τη διαφθορα και την κακοδιαχειριση των αρμοδιων στα θεματα των αδεσποτων που τα πολλαπλασιασαν...
κατι μου θυνιζει...
και εκει δυστυχως πανε για δραστικες λυσεις για να αποφυγουν τα προβληματα που δημιουργουν τα αδεσποτακια
εδω καποιοι παιρνουν την κατασταση στα χερια τους και τα εξολοθρευουν μονοι τους
και ταχα οι ελληνες ειναι δολοφονοι αδεσποτων και κακοποιοι
και το παραμυθακι βολευει πολλους που βγαζουν χρηματα απο αυτα
και ζησαν αυτοι καλα και τα αδεσοτακια χειροτερα
τρομαρα τους ολοι