Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα με τα σκυλιά μας

Δέκα πολύτιμες συμβουλές

Χριστούγεννα, γιορτές, κόσμος, γλυκά, φωνές, τι ευχάριστες αναμνήσεις!! Όλοι είναι απασχολημένοι με ψώνια, ασχολούνται με την διακόσμηση και την προετοιμασία των φαγητών. Μπορεί όλα αυτά όμως να είναι αγχωτικά για τον σκύλο, ξαφνικές αλλαγές, κόσμος και φωνές! Υπάρχουν μερικοί που ...

αυτές τις ήμερες ψάχνουν απεγνωσμένα να αφήσουν το σκυλάκι τους σε κάποια πανσιόν για λόγους ευκολίας. Κι όμως! Γιατι??
Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω 10 πολύτιμες συμβουλές για να περάσετε αυτά τα Χριστούγεννα μαζί με τον σκύλο σας ευτυχισμένοι.
1) Δυο ώρες πριν έρθουν οι επισκέπτες σπίτι σας, φροντίστε να δώσετε στον σκύλο σας αρκετή ώρα άσκησης (βόλτα) ώστε να χαλαρώσει και να απαλλαχτεί από την περίσσεια ενέργεια του. Αυτό θα κάνει τον σκύλο πολύ ικανοποιημένο και πολύ πιο ήρεμο κατά την άφιξη των καλεσμένων σας.
2) Αν στο γιορτινό τραπέζι (λόγο της ημέρας) αποφασίσετε να δώσετε εσείς οι καλεσμένοι σας στο σκύλο σας κάποια λιχουδιά μπορείτε να το κάνετε ευχάριστα ως παιχνίδι για τον σκύλο να εκτελεί κόλπα. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επίδειξη τις ικανότητες του αλλά και να διασκεδάσετε όλοι μαζί.
3) Πριν ξεκινήσετε να τρώτε όλοι μαζί στο γιορτινό τραπέζι θυμηθείτε να έχετε ταίσει τον σκύλο σας νωρίτερα ώστε να είναι χορτάτος και να ενοχλήσει πιθανών λιγότερο τους καλεσμένους.
4) Ενημερώστε τους φίλους σας αυτή την ημέρα να μην δώσουν οποιοδήποτε αποφάγια από το τραπέζι. Μπορείτε να του δώσετε λιχουδίτσες από το πιάτο σας όμως σε καμιά περίπτωση μην του δώσετε κόκαλα.
5) Μην κλειδώσετε το σκυλάκι σας σε κάποιον άλλο χώρο επειδή ίσως θα γαβγίζει η θα κάνει χαρές. Δώστε του την ευκαιρία να μάθει να συμπεριφέρεται και να παραμένει ήρεμο. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μάθει το σκυλί σας!
6) Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο να παίζει με στολίδια και δώρα Είναι αρκετά επικίνδυνο να καταπιεί κάποιο μικρό πλαστικό ή άλλο υλικό μη κατάλληλο και να του δημιουργηθούν σοβαρές παρενέργειες.
7) Κρατήστε τον σκύλο απασχολημένο ενώ οι καλεσμένοι είναι σπίτι σας. Δώστε του μια πολύ πρακτική μπάλα με λιχουδιές μέσα (υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές) οι σκύλοι χαίρονται να είναι απασχολημένοι!
Εάν υπάρχουν παιδιά που έρχονται σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι ΔΕΝ πρέπει να κυνηγάνε τον σκύλο Ο σκύλος μπορεί να δυσανασχετήσει και να δαγκώσει ένα παιδί αν αισθανθεί ότι απειλείται η είναι φοβισμένος. Επιβλέπετε πάντα τα παιδιά με τον σκύλο και εξηγήστε τους πως πρέπει να συμπεριφερθούν.
9) Έχετε πάντα πρόχειρο σε ένα ήσυχο δωμάτιο το κρεβατάκι του σκύλου και το νερό του, μακριά από την βαβούρα έτσι ώστε όταν ο σκύλος θελήσει να ξεκουραστεί να μπορεί να το κάνει σε ένα ήσυχο περιβάλλον.
10) Αν ο σκύλος σας αγαπάει πολύ τα παιχνίδια ενημερώστε τους καλεσμένους σας για τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε με τον σκύλο Δεν πετάμε ποτέ ψηλά την μπάλα προς αποφυγή ατυχημάτων από άλματα του σκύλου, ειδικά σε γλιστερά δάπεδα
Όλα αυτά είναι μια σειρά λογικής που θα κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένο τον σκύλο σας αυτές τις μέρες αλλά και εσάς.

Καλές γιορτές!!

Γωγώ Πίντζου
Εκπαίδευση & Καλλωπισμοί σκύλων
lookaboutΔεν υπάρχουν σχόλια: