Σελίδες

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τα pet shops στη Νέα Υόρκη πωλούν ζώα από puppy mills

Παραπλανούν τον κόσμο για κουτάβια από ιδιωτικούς εκτροφείς

Περίπου 4.500 σκύλοι που πωλούνται σε καταστήματα κατοικίδιων στη Νέα Υόρκη προέρχονται από εκτροφεία (puppy mills), σύμφωνα με νέα έκθεση της Huname Society. Τα περισσότερα έχουν φορτωθεί από το Medwest. Το NBC ερεύνησε το θέμα και...

βρήκε περισσότερα από 100 καταστήματα κατοικίδιων ζώων να πωλούν σκυλιά από τα εκτροφεία, πολλά από τα οποία έχουν καταγραφεί για τη σκληρή μεταχείριση και την έλλειψη σωστών συνθηκών υγιεινής.

Υπάλληλος της Humane Society έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Αυτά τα ακριβά καταστήματα κατοικίδιων ζώων ισχυρίζονται ότι πωλούν τα σκυλιά από μικρούς ιδιωτικούς εκτροφείς, αλλά φέρνουν ουσιαστικά τα κουτάβια από την τεράστια επιχείρηση των puppy mills στο Midewest , εκεί όπου γίνονται μερικές από τις χειρότερες παραβιάσεις του ομοσπονδιακού νόμου για την καλή διαβίωση των ζώων. Οι καταναλωτές εξαπατώνται προκειμένου να αγοράσουν τα κουτάβια που γεννήθηκαν από τα σκυλιά αναπαραγωγής. Τα σκυλιά αυτά περνούν όλη τη ζωή τους παγιδευμένα σε μικροσκοπικά συρμάτινα κλουβιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από καθαριότητα και προβλήματα υγείας".








Η ανακοίνωση υποστηρίζει επίσης ότι 11 καταστήματα βιντεοσκοπήθηκαν την ώρα που διαβεβαίωναν τους πελάτες τους πως αγοράζουν κουτάβια από ιδιωτικούς εκτροφείς , ενώ είχε καταγραφεί και η εκφόρτωση των κουταβιών από τα puppy mills.

Σε μερικά από τα pet stores , λέγεται ότι, τα σκυλιά που πωλούνται προέρχονται από γνωστή κακομεταχειρίστρια ζώων, την Kathy Jo Bauck , της οποίας η άδεια ανακλήθηκε μετά από καταδίκη της για βασανιστήρια ζώων.

Παρά τους ισχυρισμούς ιδιοκτητών καταστημάτων κατοικίδιων ζώων, οι οποίοι επιμένουν στην αθωότητα τους , το NBC Νέας Υόρκης αναφέρει ότι η ομάδα υπεράσπισης των ζώων έχει την απόδειξη για τα έγγραφα αποστολής "εμπορευμάτων" και τα σχετικά βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: