Σελίδες

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Θανατώθηκαν αδέσποτα σκυλιά στην Αγ. Παρασκευή

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΟΥ

Εκδήλωση για την υιοθεσία ημίαιμων κουταβιών χθες στην παραλία του Βόλου

Πέντε σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από φόλες το περασμένο τριήμερο, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στο Βόλο. Πρόκειται για αδέσποτα, που θανατώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο από δράστη ή δράστες που ...


φέρονται να... ενοχλήθηκαν από την παρουσία τους! «Υπάρχει λύση για το πρόβλημα των αδέσποτων σε κάθε γειτονιά», διαμήνυσε ο εθελοντής –μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, Ανέστης Τζανίδης, ο οποίος –από το βήμα εκδήλωσης στην παραλία του Βόλου για την υιοθεσία κουταβιών- απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην θανατώνουν απροστάτευτα ζώα και να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό βίας ή θανάτωσης ζώων στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν το δικό τους κουταβάκι είχαν χθες επισκέπτες της παραλίας του Βόλου. Μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, καλούσε τους πολίτες να μην κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα των αδέσποτων, αλλά να ενδιαφερθούν να προσφέρουν στέγη σε ένα από αυτά, συμβάλλοντας στην προσπάθεια που γίνεται προς όφελος αφενός των ίδιων των ζώων αλλά και της πόλης γενικότερα.
Στο χώρο, βρίσκονταν ημίαιμα στειρωμένα κουταβάκια που φιλοξενεί η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου και τα οποία δίνονταν για υιοθεσία.
Σήμερα, στο Καταφύγιο Αδεσπότων του Δήμου Βόλου στις Γλαφυρές, φιλοξενούνται περίπου 50 σκυλιά, τα οποία στειρώνονται, στα τραυματισμένα παρέχονται ιατρικές φροντίδες, ενώ οι εθελοντές φροντίζουν για τη διατροφή και την καθαριότητά τους.
«Στόχος της εκδήλωσης υιοθεσίας κουταβιών είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες για τη δράση της ομάδας μας και να αναζητήσουμε και νέους εθελοντές συνεργάτες. Επίσης, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό να καταγγέλλει περιστατικά βίας ή θανάτωσης ζώων αλλά και να ενημερώνουν το Δήμο στο τηλέφωνο 24230 - 53156 για την περισυλλογή των θηλυκών, προκειμένου να στειρώνονται για να περιοριστεί το πρόβλημα του πολλαπλασιαμού των αδέσποτων», ανέφερε ο κ. Τζανίδης.
ΕΛ. ΧΑΝ.

eleftheria.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: