Σελίδες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Αναζητείται λύση για την περισυλλογή των αδέσποτων σκυλιών στην Πάτρα

Με αφορμή την αποτρόπαια πράξη με το καμένο σκυλί

Η φωτιά που ξέσπασε σε κάδο στην περιοχή των Κάτω Συχαινών αποκάλυψε ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ένα μισοκαμμένο, αποκεφαλισμένο σκυλάκι, το κεφάλι του οποίου ...

οι άγνωστοι δράστες, σύμφωνα με καταγγελία που δέχθηκε η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, από τον Αχαϊκό Σύλλογο για την Μέριμνα των Ζώων, το είχαν βάλει μέσα σε ένα τσουβάλι.
Η κ. Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, αφενός καταδικάζει απερίφραστα το αποτρόπαιο γεγονός και αφετέρου δηλώνει ότι η Αντιδημαρχία θα προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες σε συνεργασία με την Αστυνομία, προκειμένου να γίνουν όλες οι διαδικασίες, ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν οι κατηγορίες.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής και της Αντιδημαρχίας ειδικότερα, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, είναι ότι, εφόσον η ευθύνη για τις αδέσποτα ζωάκια της πόλης έχει περάσει στον Δήμο, πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για την περισυλλογή τους.
Ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί το καλοκαίρι, για την ανακήρυξη διαδόχου κηρύχθηκε άγονος, αφού κανείς ενδιαφερόμενος δεν εμφανίστηκε και ο Δήμος δεν διαθέτει μηχανισμό περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων, οπότε το θέμα είναι σε διαπραγμάτευση για την αναζήτηση λύσης.
Την προσεχή Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έρχεται το θέμα της «Συγκρότησης τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης, για την επίβλεψη εφαρμογής του προγράμματος «Περισυλλογή και Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων» με εισηγήτρια την κ. Ρούβαλη- Ανδρικοπούλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: