Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η ψυχολογία των ζώων

Αποδεδειγμένα πλέον η επιστήμη ασχολείται με την ψυχολογία των ζώων. Τα ζώα έχουν συναισθήματα, αντίληψη, μνήμη αλλά κυρίως είναι νοήμον όντα. Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι η γλώσσα επικοινωνίας που έχουν μεταξύ τους αλλά και...

με μας! Το θέμα είναι εμείς μπορούμε να την καταλάβουμε; Και βέβαια μπορούμε να καταλάβουμε, να ακούσουμε αλλά και να μιλήσουμε μαζί τους. Αν μπορούμε να τα αγαπήσουμε και να τα σεβαστούμε, τότε θα έχουμε μια άψογη σχέση με το κατοικίδιο μας!

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί κάποια ζώα είναι τόσο υπάκουα; Η ακόμη έτυχε να δείτε βίντεο ακόμα και με λιοντάρι που αγκαλιάζει με τόση αγάπη έναν άνθρωπο; Ένας από τους καλύτερους ζωολόγους – ερευνητές, ασχολήθηκε με τα αιλουροειδή ζώα, τα οποία ως γνωστών είναι και τα πιο άγρια. Έχει καταφέρει όμως να σβήσει την κόκκινη γραμμή που διαχώριζε ανθρώπους και ζώα. Έκανε τα ζώα να νιώσουν την αγάπη του και όχι τον κίνδυνο. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τα λιοντάρια να γίνονται ήμερες γατούλες και να τον αγκαλιάζουν! Αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να εισχωρήσει στην ψυχή τους!

Αυτό είναι το θέμα λοιπόν.. να αντιληφθούμε πως το κάθε ζώο έχει ψυχή, νιώθει, πονάει, λυπάται, χαίρεται, φοβάται..! Η κάθε κίνηση κάποιου ζώου έχει τεράστια σημασία για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε και να κατανοούμε την ψυχολογία του.

Το κυριότερο όμως είναι να ξέρουμε πως τα ζώα δεν θα μας κάνουν κακό ΠΟΤΕ χωρίς λόγο. Δηλαδή, για κάθε ζώο που θα επιτεθεί σε άνθρωπο υπάρχει μια και μόνο εξήγηση. Ο φόβος! Τα ζώα καταλαβαίνουν πολύ καλά ποίοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, ποιοι θα τους κάνουν κακό. Αν λοιπόν νιώσουν ότι κινδυνεύουν και απειλούνται τότε θα επιτεθούν γιατί αυτή είναι η μοναδική άμυνα τους!

Στα επόμενα άρθρα θα αναλύσουμε ένα ένα τα ζώα και την ψυχολογία τους! Έτσι θα μάθουμε πως και τι σκέπτεται το αγαπημένο μας ζωάκι και όλες οι λύσεις για να διορθώσουμε την σχέση μας μαζί του!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ.. ΑΓΑΠΟΥΝ – ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ – ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ!

adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: