Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ, ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ

Νεκρός ο Φροίξος, κουτάβι 6 μηνών...

Τη Δευτέρα 14.11.2011 τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Αριδαίας κλήθηκαν από φιλόζωη κάτοικο της τ.κ. Δωροθέας Αλμωπίας, ότι κάποιος ασυνείδητος έχει σκορπίσει δηλητηριασμένα δολώματα στην γειτονιά της. Χάρη στην άμεση παρέμβασή τους, κατάφεραν να σώσουν έναν...

αδέσποτο σκύλο που ήδη είχε αρχίσει να έχει τα οδυνηρά συμπτώματα της δηλητηρίασης, κάνοντάς του ενέσεις ατροπίνης.
Στην αναζήτησή τους να εντοπίσουν τα υπόλοιπα 2 ζώα που αγνοούνταν και ψάχνοντας σε κάδο σκουπιδιών κοντά στο σημείο της ρίψης των φολών, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Μέσα σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών, νεκρό από φόλα, βρισκόταν ο Φροίξος, ένα κουτάβι 6 μηνών.
Το συγκεκριμένο κουτάβι είχε σωθεί από την φιλόζωη κάτοικο της Δωροθέας, όταν το είχε ανακαλύψει μωρό, πεταμένο ζωντανό, πάλι μέσα σε κάδο σκουπιδιών!
Δύο φορές το ζώο αυτό κακοποιήθηκε στην σύντομη ζωή του με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Κάποιος το πέταξε στα σκουπίδια ζωντανό, σαν προϊόν κάποιας ανεπιθύμητης γέννας του θηλυκού σκύλου του, με τον κίνδυνο να πολτοποιηθεί από το απορριμματοφόρο που θα περνούσε για να άδειαζε τον κάδο.






Και κάποιος άλλος το δηλητηρίασε, θεωρώντας το πάλι σαν σκουπίδι που έπρεπε να ξεφορτωθεί για να κρύψει την πράξη του.
Ο φιλοζωικός σύλλογος κάλεσε επί τόπου την αστυνομία η οποία κατέγραψε το γεγονός και θα ακολουθήσει καταγγελία στο Α.Τ. Αριδαίας.
Δείγματα από τα σπλάχνα του ζώου έχουν σταλεί μέσω της διεύθυνσης κτηνιατρικής της π.ε. Πέλλας για να διαπιστωθεί η ουσία που χρησιμοποιήθηκε.
Ο φιλοζωικός σύλλογος για άλλη μια φορά καταδικάζει τα αποτρόπαια αυτά γεγονότα και δηλώνει την θλίψη του για τις εγκληματικές
ενέργειες κάποιων συμπολιτών μας στην Δωροθέα, που έχουν ως αποτέλεσμα τον διασυρμό του χωριού και της περιοχής της Αλμωπίας σε όλη την Ελλάδα.
Καλούμε δε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα νόμιμα μέτρα και να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες, για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά δηλητηριάσεων στην περιοχή μας.

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Η ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΗΘΙΚΕΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.
ΜΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Το Δ.Σ του συλλόγου



Δεν υπάρχουν σχόλια: